Η «τεσσάρα» ήταν το λιγότερο για τον Ολυμπιακό

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Άρη, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά τα τέσσερα γκολ που έβαλε στη Θεσσαλονίκη ήταν το λιγότερο που πέτυχε.

Η «τεσσάρα» ήταν το λιγότερο για τον Ολυμπιακό

Ένα ματς όπως αυτό με τον Άρη δεν σηκώνει και πολλά πολλά σε κριτική. Οι Πειραιώτες βρήκαν απέναντι τους μία ομάδα που χίλια προβλήματα, η οποία όμως τους έβαλε δύσκολα. Έκανε φάσεις και είχε αξιοπρέπεια. Ένας Άρης που έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι στον πολύ ανώτερο του Ολυμπιακό.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπορεί να έχουν μείνει τρεις κι ο κούκος, αλλά το σκεπτικό τους στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες δείχνει πως είναι από τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Δεν έκατσε πίσω, δεν είχε παίκτες «δρεπάνια», αλλά ένα σύνολο που έπαιξε ποδόσφαιρο.

Πάμε τώρα στα του Ολυμπιακού, διότι ακόμη κι αν το ματς ήταν αδιάφορο προκύπτουν ωραία πραγματάκια. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αλλάξει αρκετά πρόσωπα σε αυτό το παιχνίδι. Και πολύ καλά έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός και προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα για να δώσει ανάσες σε βασικούς και ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ.

Το σημαντικότερο είναι πως παρά τις αλλαγές ο Ολυμπιακός έβγαζε στο γήπεδο αυτοματισμούς. Ήταν μία ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο και έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Μετά από εκείνο το ανιαρό 0-0 με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ξανά ο πραγματικός Ολυμπιακός, η ομάδα που χαίρεται όλη η Ελλάδα να τη βλέπει.

Ένα άλλο στοιχείο που δείχνει το πνεύμα που υπάρχει στον Ρέντη είναι η φάση που ο Χασάν βγαίνει απέναντι από τον Κουέστα και έχει την ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ. Δεν τελειώνει τη φάση ο Αιγύπτιος, αλλά βλέπει δίπλα του τον Καφού και του περνάει τη μπάλα. Έκρινε πως ήταν σε καλύτερη θέση ο συμπαίκτης του και του έκανε την πάσα για να κλειδώσουν το γκολ.

Το παραδέχτηκε μετά το ματς ο Χασάν πως θα ήθελε το χατ τρικ, αλλά σε εκείνη τη φάση ο Πορτογάλος χαφ ήταν σε καλύτερη θέση και σκέφτηκε να του δώσει τη μπάλα για να σκοράρει κι εκείνος. Αυτό και μόνο δείχνει πως ο Ολυμπιακός έχει ομαδικό πνεύμα και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του που τον οδηγεί σε επιτυχίες. Αυτό είναι που θα πρέπει να διαφυλάξει και ενόψει της επόμενης σεζόν.