ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-0: Ακόμη πιο κοντά στα… αστέρια η ΑΕΚ!

Σκοράροντας δις –παρότι δεν είχε φτιάξει αληθινή ευκαιρία ούτε πριν, ούτε ενδιάμεσα - η “Ένωση” έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας 2-0 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ!

ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-0: Ακόμη πιο κοντά στα… αστέρια η ΑΕΚ!

Έτσι αποσπάστηκε τεσσάρων πόντων του τρίτου ΠΑΟΚ τον οποίο φιλοξενεί την προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφς.

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Τα γκολ των Ολιβέιρα και Σβάρνα για το 2-0 (vid)

Χωρίς να εντυπωσιάσει, για μια ώρα, αλλά με …κεκτημένη ταχύτητα από τα δύο σερί “διπλά” στη Θεσσαλονίκη επί των ΠΑΟΚ (0-2) και Άρη (1-4) η ομάδα του Καρέρα, έφτασε στην πρώτη της εντός έδρας επιτυχία στη διαδικασία των πλέι οφς, αφού είχαν προηγηθεί οι ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (0-0) και Άρη (2-2) και η ήττα από τον Ολυμπιακό (2-1)

Τα γκολ ο Ολιβέιρα στο 19’ (με λόμπα από υπέροχη πάσα 30 μέτρων του Παουλίνιο) και ο Σβάρνας (παρθενικό του στο πρωτάθλημα!) με προβολή από φάουλ του Λιβάγια (45’).

Λίγα πράγματα ο – δίχως βαθμολογικό κίνητρο - ΟΦΗ που, συν τοις άλλοις, στερήθηκε των υπηρσεσιών σημαντικών μονάδων του με αποτέλεσμα να παραμείνει δίχως επιτυχία στην εξτρά περίοδο του πρωταθλήματος.

Η μοναδική φορά που απείλησε ήταν σ’ ένα σουτ του Σακόρ (65’) που από απόκρουση του Μπάρκα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διακριθείς για τους Κρητικούς ο γκολκίπερ, Γουόλι, που σταμάτησε όσες φορές χρειάστηκε, στο τελευταίο ημίωρο, τους Παουλίνιο, Βέρντε κι Αραούχο.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ - ΟΦΗ 2-0
Σκόρερ: 19' Ολιβέιρα, 45' Σβάρνας
Γήπεδο
: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Κίτρινες: 49' Οικονόμου, 57' Μάνταλος. 85' Τσιγκρίνσκι / 23' Περδίκης, 43' Στάικος
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσκι), Κρίστισιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27' Βέρντε), Λιβάγια (58' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (58' Αραούχο).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Νάστος), Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος (46' Μεγιάδο), Ναμπί (59' Bαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο).