Μαυρωτάς: «Οι γιατροί θα αποφασίσουν για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, μετά και το αίτημα του ΟΦΗ να παίξει με κόσμο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Μαυρωτάς: «Οι γιατροί θα αποφασίσουν για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα»

Μία απάντηση για το ενδεχόμενο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, σε αθλητικό ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ στάθηκε και στο αίτημα των ομάδων της Λίγκας και τόνισε πως οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν, ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Σερβίας.

«Υπάρχουν φωνές να ανοίξουν τα γήπεδα. Εχει κάνει αίτημα και ο ΟΦΗ να παίξει με κόσμο με τον Ολυμπιακό. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι γιατροί, οι οποίοι είναι πολύ επιφυλακτικοί σε αυτά τα θέματα. Στις πρώτες προσπάθειες που κάναμε με τη Super League να μπουν συγκεκριμένοι φίλαθλοι με συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ήταν επιφυλακτικοί και δεν τους αδικώ. Για παράδειγμα στη Σερβία που τους άφησαν ελεύθερους είδαμε ότι ξανακύλησαν. Επέτρεψαν τους φιλάθλους και ξανακύλησαν», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά μάλιστα τις προετοιμασίες αν έρθει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, σημείωσε: «Νομίζω είμαστε σοφότεροι. Το αθλητικό κίνημα έδειξε μεγάλη υπευθυνότητα και πειθαρχία στα αγωνιστικά πρωτόκολλα. Εχουμε βάλει τις βάσεις, έχουμε δει τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει και από το Σεπτέμβριο θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Ο αθλητισμός στη μάχη με τον κορονοϊό έχει δείξει πολύ καλά δείγματα».

Για το γηπεδικό του Παναθηναϊκού σημείωσε: «Το μεγάλο στοίχημα για όλα αυτά τα πρότζεκτ είναι να δώσουμε έμφαση στον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με τον αθλητισμό που κάνουμε. Στο θέμα του Βοτανικού υπάρχει βούληση από τον Δήμο να βοηθήσει. Δεν μπορεί όμως να τα κάνει όλα η πολιτεία, ο Δήμος και η Περιφέρεια. Πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο επιχειρηματικό πλάνο για να μπορεί να είναι βιώσιμη η εγκατάσταση».