Κούγιας: «Καραστημένο το Βόλος-Λαμία - Τσίρκο του στοιχήματος το πρωτάθλημα!»

Την πρόθεσή του να καταθέσει ως μάρτυρας για τον αγώνα Βόλος-Λαμία εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στους Αχιλλέα Μπέο και Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Κούγιας: «Καραστημένο το Βόλος-Λαμία - Τσίρκο του στοιχήματος το πρωτάθλημα!»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Επειδή οι πιο έντιμοι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου Αχιλλέας Μπέος και το νέο ταλέντο Πανουργιάς Παπαϊωάννου έχουν κάνει εναντίον μου τις τελευταίες ημέρες διάφορες δυσφημιστικές και υποτιμητικές δηλώσεις, γιατί ζήτησα να παρέμβει ο Εισαγγελέας και να διερευνήσει τι έγινε στο στημένο από τον Μάντζιο, όπως δήλωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, παιχνίδι μεταξύ της Λαμίας και του Πανιωνίου και στο πιο στημένο παιχνίδι των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο Βόλος – Λαμία, στο οποίο παίχτηκαν εκατομμύρια ευρώ στην ισοπαλία χωρίς γκολ, όπως δημοσιοποιήθηκε παγκοσμίως από τα ΜΜΕ, αφενός μεν θέλω να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την ανταπόκριση της Ανωτάτης Εισαγγελέως κας Βιργινίας Σακελαροπούλου, αφετέρου δε να καταστήσω γνωστό προς όλους ότι θα ζητήσω εγγράφως από την κα Εισαγγελέα να εξεταστώ ως μάρτυρας, ώστε να περιγράψω με κάθε ακρίβεια τι συνέβη σε αυτά τα παιχνίδια.

Την εξέταση μου ως μάρτυρα θα ζητήσω και από την Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας κα Λουϊζα Ιωαννίδου, αφού η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει πλέον να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και υποχρεωτικά και να εξετάσει, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στην ποινική δικαιοσύνη, το τι έκαναν οι ιδιοκτησίες των 2 αυτών ομάδων, αλλά και το τι έκαναν οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές των 2 αυτών ομάδων σε αυτό τα καραστημένο παιχνίδι.

Σαν ιδιοκτήτης της ΑΕΛ μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε και στη νέα περίοδο 2020 -21 σε ένα πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν ομάδες με τέτοιες συμπεριφορές, όπως ο Βόλος και η Λαμία, αλλά και ομάδες που ανήκουν σε άλλον ιδιοκτήτη όπως η Ξάνθη, αλλά και να υπάρχουν και φήμες και για άλλες ομάδες.

Είτε το πρωτάθλημα γίνει με 14, είτε με 16, είτε με 18 ομάδες, αυτό δεν θα είναι ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, αλλά το τσίρκο του στοιχήματος.

Περιμένω μια παρέμβαση ή έστω μία δήλωση του Προέδρου της Super League κ. Μπουτσικάρη και του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γραμμένου.

Δεν ακούω τίποτα όμως από τους κατ’ εξοχήν αρμοδίους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς κ.κ. Σιμιτζόγλου και Λαϊνη, αλλά ευτυχώς έσωσε τα προσχήματα η προϊσταμένη τους Εισαγγελέας Εφετών κα Βιργινία Σακελλαροπούλου.

Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών των πρωταγωνιστών, όπως αναδεικνύεται ο επικίνδυνος ρόλος τους από τα βίντεο των αγώνων.

Υ.Γ. Για όσους ανησυχούν, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων η κατάθεσις μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα στις 19:00».