Υποβιβασμός τέλος για τους μη αδειοδοτούμενους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ψήφισε υπέρ της αλλαγής ποινής στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ. Ποια ποινή θα τους επιβάλλεται από εδώ και στο εξής. 

Υποβιβασμός τέλος για τους μη αδειοδοτούμενους

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε με ψήφους 15-2 την εισήγηση για αλλαγή ποινής όσον αφορά στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ. Ως εκ τούτου καταργείται η ποινή του υποβιβασμού και αντικαθίστανται από ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές.

Την παραπάνω ποινή θα υποστούν, λοιπόν, τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Πανιώνιος την προσεχή αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν την αδειοδότηση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, ήταν οι δυο από τους 17 της Επιτροπής που καταψήφισαν για την αλλαγή.

Η αλλαγή της ποινή υποβιβασμού δεν βρήκε καθόλου σύμφωνο τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει εισήγηση για το Grexit και στον Εντουάρντο Ντερβισάι (μέλος της Επιτροπής), που δίνουν το παρών στην συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Οι δυο τους αποχώρησαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, ώστε η Εκτελεστική Επιτροπή να βγάλει. Ξεκαθάρισαν, ωστόσο, πρώτα ότι το ψήφισμα δεν τους βρίσκει σύμφωνους.