Χαλαρός μεν, αήττητος δε ο Ολυμπιακός!

Ο Παναθηναϊκός είχε ένταση και νεύρο, ο Ολυμπιακός όχι, όμως έστω κι έτσι οι «πράσινοι» έμειναν με την όρεξη... Ο αναγεννημένος ΟΦΗ, ο σοβαρός Αστέρας Τρίπολης και τα... ψυχολογικά προβλήματα του ΠΑΟΚ. Σχολιάζει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Χαλαρός μεν, αήττητος δε ο Ολυμπιακός!

Όπως και να το δει κανείς, ο Ολυμπιακός χθες δεν μπήκε στο ΟΑΚΑ «με το μαχαίρι στα δόντια» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θες γιατί το πρωτάθλημα έχει ήδη κατακτηθεί και μάλιστα με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, θες γιατί η ομάδα αγωνίζεται αδιάκοπα εδώ και περίπου έναν χρόνο, θες γιατί ακολουθούν τα παιχνίδια με τη Γουλβς και κάπου είναι λογικό να κατεβάσεις μια-δυο… ταχύτητες; Ίσως και για όλα τα παραπάνω.

Έστω κι έτσι, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους, απλά ήταν σχετικά χαλαροί και δεν… τσίτωσαν σε κανενα σημείο του αγώνα. Δεν έβγαλαν, δηλαδή, την ένταση και το νεύρο που ενδεχομένως να χρειαζόταν για να έρθει το διπλό. Στοιχεία τα οποία αντίθετα είχε «στο κόκκινο» ο ΠΑΟ, καθώς ήταν ο μοναδικός τρόπος να αντισταθμίσει τη δεδομένη διαφορά ποιότητας, προσπαθώντας παράλληλα να γίνει… ήρωας σπάζοντας το αήττητο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ. Ακόμα κι έτσι, πάντως, οι «πράσινοι» έμειναν με την όρεξη…

Περνάμε στο παιχνίδι του «Βικελίδης», το οποίο δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς ήταν κλασική αναμέτρηση με ξεκάθαρο φαβορί. Με τον παράγοντα-έδρα να παίζει πλέον μηδαμινό ρόλο ελλείψει φιλάθλων, το αποτέλεσμα θα κρινόταν σχεδόν αποκλειστικά από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει περισσότερες δυνάμεις και επιλογές σε σχέση με τον -κατρρακωμένο αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά το Κύπελλο- Άρη. Εξ ου και το τελικό 1-4.

Ο δε ΟΦΗ παρουσιάζεται εμφανώς ανανεωμένος στα δύο τελευταία παιχνίδια των πλέι οφ. Η κρητική ομάδα, η οποία είχε μπει κάκιστα στο ξεκίνημα της διαδικασίας, δείχνει αναγεννημένη στα δύο πρόσφατα ματς και πλέον «χτυπάει» στα ίσα τον Άρη για την 5η θέση.

Αρχικά έβγαλε το… λάδι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο γνωρίζοντας οριακή ήττα με 2-1 και προχθές επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη του φόρμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον οποίο όχι μόνο έκανε τη ζημιά, αλλά λίγο έλειψε να τον κερδίσει κιόλας στο Ηράκλειο. Έναν ΠΑΟΚ που εξακολουθεί να μην πείθει, εμφανίζοντας σοβαρό πρόβλημα ψυχολογίας που μεταφράζεται σε μετριότατες εμφανίσεις στο χορτάρι.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος εξελίσσεται στην πλέον σοβαρή ομάδα των πλέι άουτ. Παρότι οι Αρκάδες δεν κινδύνευαν ουσιαστικά ποτέ με υποβιβασμό και η διαδικασία θα έπρεπε να τους αφήνει μάλλον αδιάφορους από πλευράς κινήτρων, εντούτοις έχουν αντιμετωπίσει τον θεσμό ίσως πιο επαγγελματικά από κάθε άλλο κλαμπ στις θέσεις 7-14.

Οι «κυανοκιτρινοι» της Τρίπολης παραμένουν αήττητοι μέχρι στιγμής στα πλέι άουτ, πετυχαίνοντας μάλιστα την ευρύτερη νίκη της διαδικασίας με το εντυπωσιακό 4-0 επί του -παραπαίοντα και χωρίς λύσεις και ενέργεια- Βόλου. Πέραν των αποτελεσμάτων, ο Αστέρας παρουσιάζεται σοβαρός και πειθαρχημένος σε όλα τα παιχνίδια, δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς του Μίλαν Ράσταβατς.

Ο Σέρβος τεχνικός εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα πλέι άουτ και όχι μόνο δεν τα βλέπει σαν «αγγαρεία» (ούτε φυσικά και οι παίκτες του), αντιθέτως βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά, που αρπάζουν με τη σειρά τους την ευκαιρία από τα… μαλλιά. Η νυν δουλειά του Ράσταβατς αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον, γι’ αυτό και η παραμονή του στην άκρη του πάγκου του Αστέρα φαντάζει ιδιαίτερα πιθανή και για τη νέα σεζόν.