Χαριστέας για την ΕΠΟ: «Ελέγχει την αλληλογραφία από την FIFA και από την UEFA»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε στο MEGA για το φινάλε της σεζόν, την επιλογή του Ένινγκ, τον Καρυπίδη και την κόντρα με την ΕΠΟ.

 Χαριστέας για την ΕΠΟ: «Ελέγχει την αλληλογραφία από την FIFA και από την UEFA»

Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε στο MEGA για το φινάλε της σεζόν, την επιλογή του Ένινγκ, τον Καρυπίδη και την κόντρα με την ΕΠΟ.

«Το γκολ στον ημιτελικό -έτσι όπως ήρθε- ανέβασε την ψυχολογία της ΑΕΚ και έριξε εμάς στο καναβάτσο. Χάσαμε από τον Παναθηναϊκό, από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και χάσαμε και παίκτες.

Είχε ως αποτέλεσμα να πληγώνονται οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι μας, αλλά και να παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει την σεζόν μας.

Μας πληγώνει το ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε σημεία αντίδρασης και παλεύουμε με ομάδες που έχουν ρόστερ και επιλογές, δεν το αξίζει η ομάδα» τόνισε αρχικά ο Χαριστέας.

Δήλωσε δικαιωμένος για την επιλογή του Μίκαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία: «Ήταν επιλογή που ταίριαζε την συγκεκριμένη στιγμή για την ομάδα του Άρης. Πάντα αυτό λέω και πάντα αυτό θα κάνω. Κάθε ομάδα έχει το στυλ του προπονητή της, με τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ.

Ο Μίκαελ ήταν ο ιδανικός τότε, που η ομάδα ήθελε μια ψυχολογική ένεση. Βοήθησε τα παιδιά να βγάλουν μια χρονιά με εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Κατά κοινή ομολογία ο Άρης συγκαταλέγεται στις ομάδες που έπαιξαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο.

Το κακό είναι ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ανάσες, ξεκούραση και πάγκο, κάτι που είναι κακό για τον Μίκαελ».

Για την κόντρα του Άρη με τη ΕΠΟ για την υπόθεση απαγόρευσης μεταγραφών. «Αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αρχικά τι έγινε και φτάσαμε εκεί και πώς το λύνουμε τώρα. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, για εμένα τον πρώτο λόγο τον έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αυτή ελέγχει το πρωτάθλημα, ελέγχει τις ομάδες και είναι ο μεσάζοντας μεταξύ FIFA και UEFA και των ελληνικών ομάδων. Πρέπει να ψάξουμε τι ενέργειες έγιναν. Δηλαδή, τι ενέργειες έγιναν και τι δεν έγιναν.

Αν έγιναν σωστά τα πράγματα, γιατί φτάσαμε σε ένα σημείο ο Άρης να μην μπορεί να κάνει μεταγραφές».

Για τον Θοδωρή Καρυπίδη είπε: «Είμαστε μόνοι μας. Ο κ. Καρυπίδης προσπαθεί μόνος του να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να αρχίσει διακανονισμό με τους πρώην ποδοσφαιριστές.

Αυτή την στιγμή το κύριο πρόβλημα είναι το πώς θα το λύσουμε αλλά πρέπει να γίνει και έρευνα για το πώς φτάσαμε εδώ.

Εγώ ξέρω ότι, όταν είσαι ο υπεύθυνος για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες (ΕΠΟ), είσαι και αυτός που ελέγχει την αλληλογραφία από την FIFA και από την UEFA».