Κάποτε θα γινόταν και αυτό…

Το «Χ» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να ακυρώσει τα όσα έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι». Από την άλλη θα μπορούσαν ορισμένοι παίκτες να πουν στον προπονητή τους εξ αρχής να μην τους χρησιμοποιήσει από το να μπουν στο τερέν με κακή νοοτροπία.

Κάποτε θα γινόταν και αυτό…

Ο ορισμός της… σούπας στο ΟΑΚΑ! Ένα ντέρμπι που δεν θα το θυμάται κανένας. Ούτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Δίχως φιλάθλους, δίχως διάθεση από τον Ολυμπιακό και δίχως ποιότητα ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός είχε παρουσιάσει σημάδια κόπωσης από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν η εικόνα που είδαμε όλοι στο ΟΑΚΑ. Να δούμε δηλαδή παίκτες που να μην βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, που να έχουν μία νοοτροπία σαν να λένε ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το γκολ δίχως να… ματώσουν. Και πάλι όμως, δεν μπορείς να τους κρατήσεις κακία μετά απ’ όλα αυτά που έχουν πετύχει φέτος, παρότι είδαμε κακές συνεργασίες, χαλαρότητα, μία νοοτροπία «άντε να τελειώνουμε». Από την άλλη φυσικά, δεν γίνεται να μην τους ασκηθεί κριτική ότι μπήκαν με υπεροψία στο ματς. Αν δεν ήθελαν ορισμένοι να αγωνιστούν, ας το έλεγαν στον προπονητή τους να έβαζε άλλους. Θα τους καταλάβαιναν όλοι αν προχωρούσαν σε μία τέτοια κίνηση και δεν θα τους «πυροβολούσαν»… Είναι λογικό να έχουν καταπονηθεί. Ας το πουν, περισσότερο για το δικό τους καλό. Ο Βαλμπουενά χαζός ήταν που προφυλάχθηκε στα προηγούμενα παιχνίδια;

Ο Μαρτίνς είναι πανέξυπνος. Αν διαβάσει κάποιος πίσω από τις λέξεις των δηλώσεών του, τότε θα διαπιστώσει ότι κατά κάποιο τρόπο ανέλαβε την ευθύνη. Είπε ότι «δεν προετοιμάσαμε σωστά το παιχνίδι». Με αυτή την ατάκα εννοούσε τον εαυτό του. Δεν ήθελε να ρίξει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στους παίκτες του, γιατί θεωρεί ότι εκείνος δεν τους έδωσε τα κίνητρα για να παρουσιαστούν όπως έπρεπε στο ΟΑΚΑ.

Οι δε ποδοσφαιριστές είναι λογικό, έχοντας μπροστά τους τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τον επαναληπτικό με τη Γουλβς και συν τοις άλλοις έχοντας πίσω τους μία επίπονη χρονιά από απαιτητικά παιχνίδια (πέρσι τον Ιούλιο ξεκίνησε τη φετινή σεζόν), να κοιτάζουν να παίζουν σε χαμηλές στροφές στα αδιάφορα πλέον παιχνίδια των πλέι οφ.

Και με τον ΟΦΗ έπαιξαν με χαμηλές στροφές, αλλά δεν την πάτησαν. Την πάτησαν τελικά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν πολύ διαβασμένος και εκτιμούμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πίστευαν ποτέ ότι τα παιδιά από τις «πράσινες» ακαδημίες θα έβγαζαν τέτοια ενέργεια. Κάποτε θα ερχόταν το "στραβοπάτημα" (δεν είναι ακριβώς "στραβοπάτημα". Αν όχι στο ΟΑΚΑ, μπορεί να ερχόταν στη Θεσσαλονίκη ή στο Ηράκλειο.

Τι έκανε λοιπόν ο Παναθηναϊκός; Θέλησε από την αρχή να πιέσει τον Ολυμπιακό και να του κλείσει τους διαδρόμους. Ο Δώνης ήξερε πολύ καλά ότι στο ανοικτό γήπεδο δεν θα είχε καμία τύχη η ομάδα του. Επέλεξε λοιπόν να παίξει με πολύ κλειστά τις γραμμές του, «φόρτωσε» και την άμυνά του και πόνταρε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν θα είχε φρεσκάδα στα πόδια του.

Αυτή η ισοπαλία ίσως να είναι ένα «μάθημα» για τον Μαρτίνς ως προς τη διαχείριση του υλικού του, περισσότερο για να προφυλάξει τους βασικούς του ενόψει των σοβαρών αγώνων που έρχονται με ΑΕΚ και Γουλβς. Αντιλαμβανόμαστε ότι το αήττητο είναι ένας πολύ σοβαρός στόχος, αλλά από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι το αήττητο δεν μπορεί να έρθει αν παίξουν π.χ. ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης, ο Καφού, ο Λοβέρα, ο Χασάν ή κάποιο από τα πιτσιρίκια που – όπως είπε ο ίδιος – θέλει να «τσεκάρει».

Νομίζουμε ότι ο Μαρτίνς το κατάλαβε στο ΟΑΚΑ… Οπότε, μην σας προκαλέσει εντύπωση αν δούμε ακόμα και τον Ξενιτίδη να παίρνει φανέλα βασικού την Τετάρτη με τον Άρη.

ΥΓ: Για τον Κομίνη δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Δεν είναι καλός διαιτητής… Ή για να μην τον αδικήσουμε, είναι ένας διαιτητής που δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί με καθαρό μυαλό διάφορες καταστάσεις κατά τη διάρκεια του ματς. Μοίραζε ασταμάτητα κάρτες με το παραμικρό, έκοβε συνεχώς τον ρυθμό, έκανε λάθη σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τόσο δύσκολες φάσεις…