Ο Μαρινάκης κέρδισε τον Σαββίδη: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τα όνειρα για «δυναστείες»

Πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης επένδυσε στο ποδόσφαιρο και επικράτησε του Ιβάν Σαββίδη σε μια χρονιά-ορόσημο. Με τη φόρα του ΠΑΟΚ να κόβεται απότομα και τον Ολυμπιακό να επιστρέφει άμεσα στην κορυφή, διαλύοντας όνειρα για «δυναστείες».

Ο Μαρινάκης κέρδισε τον Σαββίδη: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τα όνειρα για «δυναστείες»

Το φετινό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό και μια νίκη του ίδιου του ποδοσφαίρου ως αθλήματος. Διότι πήρε τον τίτλο με χαώδη απόσταση (ακόμη κι αν οι τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων αθλητικών πειθαρχικών οργάνων σχετικά με την πολυϊδιοκτησία δεν επικυρωθούν στο διεθνές δικαστήριο της Ελβετίας) η ομάδα που είχε την καλύτερη απόδοση σε ολόκληρη τη διάρκεια της σεζόν, τη μεγαλύτερη σταθερότητα από πλευράς αγωνιστικής παρουσίας των ποδοσφαιριστών της, το καλύτερο σχέδιο από τον προπονητή της και την πιο ορθολογική διοικητική κατεύθυνση για τη δράση εντός γηπέδου.

Πέραν των όσων άλλων συγκρούσεων διεξήχθησαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη εκτός αγωνιστικών χώρων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αυτό που συνέβη φέτος μέσα στο γήπεδο ήταν μια ξεκάθαρη ποδοσφαιρική νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη.

Παρά το γεγονός ότι μετά το περσινό χαμένο πρωτάθλημα, δεύτερο στη σειρά και κάτι πρωτοφανές για τις τελευταίες δεκαετίες της «κόκκινης» κυριαρχίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε όλα τα επίπεδα υπό μεγάλη πίεση, δεν κατέρρευσε, όπως φαντάζονταν πολλοί αντίπαλοί του ή οι αντικειμενικοί παρατηρητές...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο σημερινό (5/7) «ΦΩΣ» με ένα κλικ!