Ρόκα: «Δεν είναι επίσημο του Πογιάτος, πρόκληση ο Παναθηναϊκός»

Μιλώντας σε ιστοσελίδα, ο Τσάβι Ρόκα μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού και τον Ντάνι Πογιάτος.

Ρόκα: «Δεν είναι επίσημο του Πογιάτος, πρόκληση ο Παναθηναϊκός»

Ο Τσάβι Ρόκα μίλησε στην ιστοσελίδα pasionxeldeporte.com και αναφέρθηκε αρχικά στον Ντάνι Πογιάτος, τονίζοντας ότι η πρόσληψή του στον Παναθηναϊκό δεν είναι επίσημη: «Ακόμα δεν είναι επίσημο. Τον γνωρίζω αρκετά χρόνια. Είναι ικανός να προπονήσει οποιαδήποτε ομάδα. Η εμπειρία είναι κάτι σχετικό. Κάθε πρόσληψη προπονητή είναι ένα στοίχημα. Ακόμα και ένας προπονητής ο οποίος ας πούμε έχει τα καλύτερα αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα πετύχει. Με τον Ντάνι, για τον οποίο ξαναλέω ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο, μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες και το ίδιο όραμα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την Κύπρο: «Στην ΑΕΚ Λάρνακας διαπίστωσα ότι το ποδόσφαιρο "ζει" στην Κύπρο με μεγάλη ένταση. Ήταν ένας κύκλος στον οποίο έμαθα πολλά και αφιέρωσα μοναδικές στιγμές, όπως η επίτευξη του τίτλου του Κυπέλλου στο τελευταίο μου παιχνίδι στο κλαμπ. Μέχρι σήμερα, είναι ακόμα μια ευχάριστη ανάμνηση που παίρνω μαζί μου από την εποχή μου σε αυτήν τη χώρα».

Όσο για το «άλμα» καριέρας στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Στον Παναθηναϊκό, μέρα με τη μέρα απαιτείται η εφαρμογή των πέντε αισθήσεών μας και η εφαρμογή της εμπειρίας που σου δίνουν τα χρόνια για να αντιμετωπίσεις κάθε είδους καταστάσεις. Είναι ένα κλαμπ με πολύ σπουδαίο περιβάλλον και "θόρυβο", με άτομα που το ακολουθούν και μέσα που το καλύπτουν. Μερικές φορές δεν είναι εύκολο, κάτι που αποτελεί πρόκληση για το κλαμπ. Στο τέλος, πρόκειται για εστίαση και διαχείριση των δυσκολιών με έξυπνο τρόπο».

Για την σύνθεση του ρόστερ των «πρασίνων», η οποία περιλαμβάνει αρκετούς νέους παίκτες σχολίασε: «Η ακαδημία είναι σημαντική, ειδικά τώρα. Είναι ένας σύλλογος που αναγνωρίζεται πάντα ότι έχει μια μείξη μεταξύ παικτών νέων και ποδοσφαιριστών έμπειρων. Προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη γραμμή, μεταξύ νέων και έμπειρων, για να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε μια σημαντική ομάδα στην Ευρώπη».

Για τη μεταγραφική πολιτική του Παναθηναϊκού: «Προσπαθούμε να πάρουμε ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν επιτυχία για την ομάδα, ελεύθερους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει καλές χρονιές, με καλά στατιστικά», δήλωσε αρχικά, ενώ μίλησε και για τη μεταγραφή του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα: «Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις. Μπορεί να μας δώσει βάθος και γκολ. Έχει ποιότητα».

Για το μέλλον και την επόμενη μέρα της καριέρας του, υπογράμμισε: «Δεν σκέφτομαι το μέλλον, ζω πολύ το παρόν, μέρα με τη μέρα. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο δυνατό εδώ στην Ελλάδα και να συνεχίσω τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα. Αύριο κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Κλείνοντας, έστειλε προσωπικό μήνυμα στους φίλους των «πρασίνων»: «O Παναθηναϊκός έχει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο. Εμείς, στην τελική, περαστικοί είμαστε, αλλά εκείνοι υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό σε όλη τους τη ζωή και περνούν αυτά τα αισθήματα στα παιδιά τους».