Η πιο δύσκολη αποστολή του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Το πρωτάθλημα τελείωσε και μαθηματικά, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικά ματς και ο Πέδρο Μαρτίνς μία τρομερά δύσκολη αποστολή.  

Η πιο δύσκολη αποστολή του Μαρτίνς στον Ολυμπιακό

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει για τίποτα τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι είναι ο ορισμός των επαγγελματιών. Έχουν επιστρέψει από τη διακοπή λόγω πανδημίας και είναι σε τρομερή κατάσταση δείγμα του ότι δούλεψαν στην καραντίνα και πρόσεξαν τους εαυτούς τους.

Η σεζόν, ωστόσο δεν έχει τελειώσει για τον Ολυμπιακό που μέσα σε τέσσερις ημέρες πανηγύρισε δύο φορές το πρωτάθλημα. Το πήρε με τιμωρία του ΠΑΟΚ, το πήρε και χωρίς τιμωρία του ΠΑΟΚ. Το ματς με τον ΟΦΗ, ωστόσο χτύπησε αρκετά καμπανάκια και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι βέβαιο ότι τα άκουσε και τα έλαβε υπόψη του.

Μετά το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Η ομάδα όσο κι αν κρατούσε χαμηλούς τόνους δεν γίνεται να μην επηρεάστηκε από το πανηγυρικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί και την υποδοχή στον Ρέντη.

Όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός είχε πάρει το πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήταν χαλαροί οι Πειραιώτες, αλλά από την άλλη δεν ήταν και… τσιτωμένοι όπως στα προηγούμενα παιχνίδια. Η φάση του χαμένου πέναλτι του Βαλμπουενά μπορεί και να το δείχνει αυτό, αλλά όπως και να 'χει ο Ολυμπιακός είχε άλλη ένταση στο παιχνίδι του και ίσως είναι λογικό.

Τώρα, όμως, είναι το πιο δύσκολο για τον Πέδρο Μαρτίνς, διότι μπροστά του έχει δύο παιχνίδια δίχως αύριο. Πιθανότατα στις 26 Ιουλίου θα παίξει τον τελικό με την ΑΕΚ και στις 5 ή 6 Αυγούστου τον αγώνα με τη Γουλβς. Δύο ματς που δεν έχουν επιστροφή και το ένα κρίνει τίτλο και το άλλο μία πρόκριση.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Πορτογάλου είναι να μπορέσει να κρατήσει την ομάδα του σε υψηλό επίπεδο και στα δύο παιχνίδια. Να εμφανιστεί ο Ολυμπιακός το ίδιο ζωηρός όπως τώρα. Μέχρι στιγμής μας έχει διδάξει αυτή η ομάδα ότι συμπεριφέρεται επαγγελματικά. Απλά τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, διότι είναι και η ψυχολογία ότι κατακτήθηκε το πρωτάθλημα και οι υψηλές θερμοκρασίες που σε ωθούν εύκολα στη θάλασσα για μία βουτιά. Η ομάδα τώρα πρέπει να μη χάσει τον προσανατολισμό της.

Και κάτι για το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Δύο πέναλτι είχε πάρει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα του Δώνη. Δύο πέναλτι δώρο από τους στόπερ του Ολυμπιακού, τον Σεμέδο και τον Μεριά που τώρα είναι στην Κασίμπασα δανεικός.