Ολυμπιακός: Το «βέτο» του Μαρτίνς με τον Καφού

Ο Καφού μπορεί να μην έβγαλε... μάτια με την απόδοσή του κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς εξ αρχής έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι τον έχει στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν.

Ολυμπιακός: Το «βέτο» του Μαρτίνς με τον Καφού

Νέα σενάρια άρχισαν να κυκλοφορούν αριστερά – δεξιά για τον Καφού, με αφορμή την εμφάνισή του με τον ΟΦΗ και το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές τα στάνταρ απόδοσής του δεν ήταν τόσο υψηλά. Ακούστηκε μέχρι και το ότι δεν είναι σίγουρη η θέση του στο ρόστερ της επόμενης περιόδου.

Ο Καφού αποτελεί προσωπική επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς. Και αν ρωτήσει κάποιος τον Πορτογάλο τεχνικό, σίγουρα δεν τον είδε τόσο αρνητικό στο ματς με τους Κρητικούς. Ναι μεν αντιμετώπισε στο πρώτο ημίχρονο προβλήματα με τον Ναμπί και τον Σακόρ, αλλά είχε και κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα σε δύο περιπτώσεις που «έκοψε» αντεπιθέσεις των Κρητικών με καλές προϋποθέσεις.

Ο 27χρονος Πορτογάλος χαφ δεν είναι σε καμία λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές. Ίσα-ίσα που ο Μαρτίνς έχει ξεκαθαρίσει και στη διοίκηση ότι είναι ένας από τους παίκτες που υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, σκοπεύει να τον βάλει και στην ευρωπαϊκή λίστα για το ματς με την Γουλβς και για το «Final-8», σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους «λύκους». Τίποτα φυσικά δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, αλλά με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο Καφού υπολογίζεται κανονικότατα από τον προπονητή.

Τον θεωρεί ένα καλό εργαλείο και για αυτο το λόγο είχε εισηγηθεί την απόκτησή του τον χειμώνα από την Λέγκια Βαρσοβίας. Μπορεί ακόμα να μην είναι σε θέση να μπει «σφήνα» στην τριάδα των Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε και Καμαρά, ωστόσο, για τον Μαρτίνς είναι μία εξαιρετική εναλλακτική λύση και είναι δεδομένο ότι θα του δώσει κι άλλον χρόνο συμμετοχής στις εναπομείναντες αγωνιστικές των play off.