ΠΑΣ Γιάννινα: Πρώτη συγκέντρωση και έτοιμοι για μπάλα!

Ύστερα από σχεδόν δυόμιση μήνες συναντήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ, με σκοπό την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό. Αύριο Πέμπτη επιστρέφουν στις προπονήσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Πρώτη συγκέντρωση και έτοιμοι για μπάλα!

Ύστερα από σχεδόν δυόμιση μήνες συναντήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ, με σκοπό την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό. Αύριο Πέμπτη επιστρέφουν στις προπονήσεις.

Οι παίκτες χωρίστηκαν σε γκρουπ και μετά τους απαραίτητους ελέγχους κατά την είσοδο, ξεκίνησαν ένας-ένας να πραγματοποιούν το τεστ.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κοινοποιηθούν στην ομάδα σήμερα Τετάρτη το απόγευμα και εκτός απροόπτου αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση.

Όλη η διαδικασία των διαγνωστικών τεστ ήταν ευθύνη του Ομίλου Ιατρικής Διάγνωσης, πάντοτε υπό την επίβλεψη του υγειονομικού υπευθύνου της ομάδας, κ.Ριστάνη.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης έκανε και δηλώσεις, ζητώντας τουλάχιστον έναν μήνα προετοιμασίας προκειμένου να μην υπάρξουν οι μυικοί τραυματισμοί, ενώ τόνισε ότι συνεχίζεται και εξελίσσεται ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά.

«Εμείς ξεκινάμε τα τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές και γενικά όλοι μας ώστε την Πέμπτη να μπούμε στις προπονήσεις. Ήδη η Super League 1 ξεκινάει ομαδικές προπονήσεις, περιμένουμε να κάνουμε και εμείς το ίδιο» είπε και ο κόουτς Γιαννίκης και συνέχισε «από τη στιγμή που θα έχουμε ομαδικές προπονήσεις, γιατί οι παίκτες ακολουθούσαν αυστηρό ατομικό πλάνο και από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες για να είναι το νευρομυικό σύστημα έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε παιχνίδια. Βλέπετε και στη Γερμανία που ξεκίνησε το πρωτάθλημα σε 6 ματς είχαν 8 μυϊκούς τραυματισμούς».

Για το αν τον προβληματίζει κάτι εφόσον δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ενόψει και της νέας χρονιάς: «Ένας προπονητής και ένας ποδοσφαιριστής σίγουρα θέλουν να παίζουν αλλά η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Δεν είναι στο χέρι μας, αυτό ας το κρίνουν άλλοι. Πρέπει να δούμε ότι τα μέτρα είναι τέτοια ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για κανέναν. Στο πρωτάθλημα μετά από 20 παιχνίδια είμαστε 7 βαθμούς μπροστά που είναι μια μεγάλη διαφορά και πιστεύω ότι δείξαμε ότι αξίζουμε την άνοδο».

Για τις συζητήσεις με τον Χριστοβασίλη ενόψει της νέας χρονιάς και αν επηρεάζονται από τον κορονοϊό: «Και το δυο και επηρεάζει και εξελίσσεται. Ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις το πλάνο για τη νέα χρονιά αλλά επειδή δεν ξέρεις τι θα γίνει μέχρι πότε θα παίξεις, αν θα παίξεις, πότε θα ξεκινήσεις προπονήσεις αυτό σε τρενάρει σε πολλά θέματα όχι μόνο εμάς αλλά όλο το ποδόσφαιρο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κάνεις τις συζητήσεις για το μέλλον και να είσαι προετοιμασμένος».