Χριστοβασίλης: «Περιμένουμε, είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση»

Τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ Εθνική ψάχνονται για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά δεν μπορούν να βρουν πυξίδα που να τους δείξει πού θα πορευτούν. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης μίλησε στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο και στο "Φως" για τη Super League 2.

Χριστοβασίλης: «Περιμένουμε, είναι πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση»

Γιατί όσο θα είναι σε εξέλιξη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, χωρίς να ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει η περιπέτεια, είναι λογικό να βρίσκεται και το ποδόσφαιρο σε αχαρτογράφητα νερά. Μπερδεμένη φαίνεται και η ΟΥΕΦΑ. Τελευταία με νέα ανακοίνωση επανόρθωσε δήλωση του προέδρου της, που είχε πει ότι οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ μπορούν να γίνουν μέχρι 3 Αυγούστου. Η διεθνής συνομοσπονδία απέφυγε τώρα να βάλει χρονοδιαγράμματα και άφησε να εννοηθεί ότι θα γίνουν γενικώς αγώνες, και το καλοκαίρι αν χρειαστεί, για να τελειώσουν τα παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Στην Ελλάδα η Σούπερ Λίγκα 1 (Α’ Εθνική) μετέθεσε τις όποιες αποφάσεις της για τις 27 Απριλίου. ‘Ισως τότε να υπάρξουν νέα δεδομένα με τον κορονοϊό και να γίνουν καλύτερες εκτιμήσεις, πότε θα αρθούν τα μέτρα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πίσω από τη μεγάλη κατηγορία ακολουθεί και η μικρή, δηλαδή η Σούπερ Λίγκα 2 (Β’ Εθνική), στην οποία αγωνίζεται και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν μπορεί να διαφοροποιείται και να παίρνει άλλες αποφάσεις, αφού υπάρχει αλληλουχία των δύο πρωταθλημάτων ως προς τις ομάδες που θα υποβιβαστούν και αυτές που θα ανεβούν. Εντός των ημερών θα τα πουν όλοι μαζί με την ΕΠΟ για να δουν τι μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σενάρια για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον ιό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης σε δηλώσεις που έκανε στο ΦΩΣ υπογράμμισε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει διάφορες εκτιμήσεις όπως βλέπει τα πράγματα αυτός ή όπως τον συμφέρει. Αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει αβεβαιότητα. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί το πρόβλημα με τον κορονοϊό. Γι’ αυτό πρέπει να περιμένουμε. Εμείς θα έχουμε μια συνάντηση με την ΕΠΟ για να συζητήσουμε κάποια πράγματα».

Σε ερώτηση για το πόσο βαρύ τίμημα θα πληρώσει σε αυτήν την ιστορία το ποδόσφαιρο ανέφερε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και να γλιτώσουν άνθρωποι. Βλέπετε τι γίνεται σε άλλες χώρες. Εμείς στην Ελλάδα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Τώρα για τις επιπτώσεις, τι να πω. Είναι μεγάλες, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην οικονομία, στις δουλειές μας. Όσοι είναι άνθρωποι της αγοράς και της οικονομίας, αντιλαμβάνονται τι λέω».

Όσο για το τι γίνεται στον ΠΑΣ σημείωσε: «Όπως όλος ο κόσμος, έτσι και οι παίκτες, οι προπονητές, οι υπάλληλοι μένουν σπίτι και εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες προστασίας. Πριν από λίγες ημέρες μοιράσαμε ένα ποσό στους ποδοσφαιριστές, είμαστε κοντά τους και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά».

Νέο πρόγραμμα στους παίκτες του ΠΑΣ

Μετά την παράταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών μέχρι 27 Απριλίου, δόθηκε νέο πρόγραμμα στους παίκτες του ΠΑΣ από τον γυμναστή της ομάδας Γιάννη Ντουρουντό. Ένα πρόγραμμα που θα υλοποιήσουν μέσα στο σπίτι τους, ώστε σε περίπτωση που επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους, να έχουν μια στοιχειώδη προετοιμασία. Για το θέμα αυτό μίλησε και ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης επισημαίνοντας τα εξής: «Όπως και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, έτσι κι εμείς έχουμε συμμορφωθεί φυσικά με όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί και οι οποίες μπορεί να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Οι παίκτες ακολουθούν ατομικά προγράμματα προπόνησης. Χρησιμοποιούμε μια εφαρμογή, μέσω της οποίας οι ποδοσφαιριστές μας στέλνουν αναφορά για το τι ασκήσεις έκαναν και μπορούμε έτσι να έχουμε μια εικόνα. Οι παίκτες προσπαθούν να διατηρήσουν τη φυσική τους κατάσταση, ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι όταν επιτραπεί να προπονηθούν στο γήπεδο με την μπάλα».