Το πείραμα Super League 2 και Football League απέτυχε…

Η περσινή αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου δεν απέδωσε καρπούς και οι ομάδες ζητούν την κατάργηση της Football League και την δημιουργία Super League 2 με 28 σωματεία 

Το πείραμα Super League 2 και Football League απέτυχε…

Από … σαράντα κύματα πέρασε πέρσι το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών και χρειάστηκε να νομοθετήσει η Βουλή στις 13 Μαΐου του 2019, ώστε να αλλάξει το στάτους των ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τις ευλογίες του τότε υφυπουργού Αθλητισμού του Γιώργου Βασιλειάδη.

Μάλιστα ο ίδιος σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι: «Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού “Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Με την τροπολογία απέκτησε νομική υπόσταση η απόφαση της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου και ειδικότερα θεσπίζεται νέα ενδιάμεση επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου (Super League 2), η διοργάνωση του πρωταθλήματος της οποίας ανατίθεται στον υφιστάμενο επαγγελματικό σύνδεσμο «FootballLeague» που μετονομάζεται σε «SuperLeague 2- FootballLeague”. Με την ίδια τροπολογία θεσπίζεται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των πρωταθλημάτων «SuperLeague 2- FootballLeague».

Το σχέδιο του Βασιλειάδη με τις δύο κατηγορίες (Super League 2 και Football League) αποδείχτηκε καταστροφικό για το ποδόσφαιρο, καθώς για να συμπληρωθεί η Super League 2 συμμετείχαν παρά τα προβλήματα αδειοδότησης, Απόλλων Πόντου και Κέρκυρα και μάλιστα ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -6 και -3 βαθμούς αντίστοιχα. Τώρα οι μεν Πόντιοι έχουν -3 βαθμούς, οι δε Επτανήσιοι μηδέν βαθμούς (και οι δύο έχουν κερδίσει στα μεταξύ τους παιχνίδια). Αυτό σημαίνει ότι οι δύο αυτές κατηγορίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Ήδη αρκετές ομάδες με αφορμή την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και των προβλημάτων που αναμένεται να δημιουργήσει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, άρχισαν να προτείνουν νέα αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Έτσι πριν καν πέσει η αυλαία σε Super League 2 και Football League οι εκπρόσωποι των ομάδων προτείνουν τη δημιουργία δύο ομίλων στη Super League 2 με 28 ομάδες, χωρισμένες σε δύο γκρουπ με αυστηρά γεωργραφικά κριτήρια και ουσιαστικά κατάργηση της Football League. Όσον αφορά τον προβιβασμό και τον προβιβασμό / υποβιβασμό των ομάδων στην Super League 1 και την Γ’ Εθνική αντίστοιχα οι ομάδες αναμένεται να προτείνουν ο αριθμός να παραμείνει ο ίδιος,

Στην ουσία «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς» αφού θα γυρίσουμε στην προγενέστερη κατάσταση και θα έχουμε Α’ Εθνική, Β΄ Εθνική, Γ’ Εθνική και Δ’ Εθνική.