Λεουτσάκος: «Πήραμε μόνο υποσχέσεις, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική»

Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως οι ομάδες της κατηγορίας έχουν λάβει μόνο υποσχέσεις από το κράτος ενώ χρήματα δεν τους έχουν δοθεί ακόμα παρόλο που μέχρι τώρα ότι τους έχει ζητηθεί το έχουν κάνει.

Λεουτσάκος: «Πήραμε μόνο υποσχέσεις, ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική»

Ο πρόεδρος της Super League 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Δωδώνη super fm» για το θέμα με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της κατηγορίας και τη λύση που μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί...

Ο κύριος Λεουτσάκος δήλωσε πως οι ομάδες της κατηγορίας έχουν κάνει ότι τους έχει ζητηθεί από το κράτος ωστόσο χρήματα δεν έχουν λάβει ακόμα. Επίσης υποστήριξε ότι την παραγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος δε θα την αναλάβει η Κρατική τηλεόραση. Ενώ όπως τόνισε, ελπίζει έστω και την ύστατη στιγμή να βρεθεί μια λύση γιατί η Super League 1 είναι αλληλένδετη με τη Super League 2.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Super League 2:

Για τον λόγο που το κράτος δεν φαίνεται να έχει συνέχεια, αλλά ξεκινούν πάλι οι συνεννοήσεις από την αρχή:

«Το κράτος γενικά πρέπει να έχει συνέχεια. Είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Προσπαθούμε κι εμείς να διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Είναι μια βασανισμένη κατηγορία. Και τα χρήματα δεν έχει πάρει, ενώ οι άλλοι τα πήραν και έγινε μια αναδιάρθρωση χωρίς να ερωτηθούμε και χωρίς να ξέρουμε τι πρέπει να γίνεται. Παρ’ όλα αυτά εμείς κάναμε ό,τι μας ζήτησαν, πήραμε μόνο υποσχέσεις και τώρα είμαστε σε μια διαπραγμάτευση.
Τα βάζουμε κάτω τα πράγματα, κάναμε ένα συμβούλιο και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Θα δούμε τι έξοδα έχουν οι ομάδες, τι παίρνουμε, τι μας βγαίνει και από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα κάνουμε και κάποιες επαφές και πιστεύω να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί μία λύση».

Αν είναι αμετακίνητη η ΕΡΤ στη μείωση που προτείνει ή υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης:

«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική τελευταία στιγμή και να δοθεί μία πολιτική λύση για να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι ευχή μας. Έχουμε ενημερώσει ΕΠΟ, Super League 1 και θέλουμε τη συμπαράστασή τους, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετο. Χωρίς τη μία κατηγορία δεν υπάρχει και η άλλη. Καλώς ή κακώς η κατηγορία δημιουργήθηκε για να είναι προπομπός της Super League 1 και να σβήσουν άλλα κακώς κείμενα σ' αυτή την κατηγορία.
Σαφώς οι ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε κάποια δεδομένα που ζητήθηκαν, όπως γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακαδημίες, προσέλευση φιλάθλων, ώστε να αναβαθμίσουν το προϊόν, να προσελκύσουμε χορηγούς μ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το πλάνο που έχει προτείνει η Super League 2 για τα τηλεοπτικά της:

«Το τηλεοπτικό είναι το Α και το Ω για τις ομάδες. Ζητάνε 3 ματς να δείχνουν, θα δούμε τα κόστη με βάση τα πρότυπα που θέτει η ΕΡΤ, θα δούμε πόσο θα μας στοιχίσει και θα σταθμίσουμε πού μπορούμε να φτάσουμε, γιατί η τηλεοπτική παραγωγή είναι σ' εμάς».

Για την αναβολή:

«Είναι ομόφωνη η απόφαση για αναστολή. Δεν υπήρχε καμία διαφωνία, είναι σεβαστή απ’ όλους και με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου».

Αν θα υπάρξουν κάποιες νέες συναντήσεις τις επόμενες μέρες:

«Δεν έχουν κλειστεί κάποια ραντεβού. Μέχρι 9 του μηνός θα δούμε τις προσφορές για την τηλεοπτική παραγωγή και θα τα βάλουμε κάτω να δούμε τι μπορεί να γίνει. Θεωρώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μας δουν με περισσότερη συμπάθεια. Πρέπει να υπάρχει συνέχεια, αλλά και συνέχιση του πρωταθλήματος».

Τι γίνεται με το πρωτάθλημα Κ19 της Super League 2 που κι εδώ κάποιες ομάδες κοντεύουν 3 μήνες προετοιμασίας:

«Βεβαίως θα ξεκινήσει κι αυτό. Θεωρώ την επόμενη εβδομάδα θα το ορίσουμε για να ξεκινήσουν και τα παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι όσο δεν ξεκινούν οι μεγάλες ομάδες υπάρχει ένα θέμα. Τέθηκε ένα ερώτημα για τις μετακινήσεις των παιδιών και θα το δούμε κι αυτό πως μπορεί να γίνει πρακτικά. Έχουν δίκιο κι αυτά τα παιδιά».

Πού θα καταλήξουν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά:

«Πρέπει να καταλάβουν ότι τα χρήματα που θα έρθουν δεν θα τα πάρει ο Λεωνίδας, ο Μιχάλης ή ο Γιάννης και θα φύγουν. Υπάρχουν δικλείδες οι οποίες αναφέρουν ότι θα πάνε σε ομάδες, παίκτες, ακαδημίες. Δεν είναι ότι θα τα πάρει κάποιος, δεν μπορεί να γίνει αυτό».