Ανθρωποκτονία από πρόθεση η πρόταση του εισαγγελέα για το περιστατικό στο γήπεδο της Καλαμαριάς

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον οπαδό για τον θάνατο 70χρονου κατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Πόντου - Α.Ο. Κισσαμικός Χανίων.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση η πρόταση του εισαγγελέα για το περιστατικό στο γήπεδο της Καλαμαριάς

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και βιαιοπραγία σε αθλητική εκδήλωση, άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος του 70χρονου, που κατηγορείται για τον θάνατο συνομήλικου άντρα κατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Πόντου - Α.Ο. Χανιά / Κισσαμικός στο γήπεδο της Καλαμαριάς.

Video από την πτώση που έφερε το θάνατο του 70χρονου στο γήπεδο της Καλαμαριάς (vid)

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην Α’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Προανακριτικά φέρεται να απέδωσε το περιστατικό στην «κακιά στιγμή», ενώ παράλληλα τόνισε πως πρόθεσή του ήταν να απομακρύνει το θύμα από καβγά με άλλο άτομο.

Συνελήφθη ο δράστης - Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον θάνατο του οπαδού στην Καλαμαριά

Ο κατηγορούμενος νοσηλεύτηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ επικαλούμενος δυσφορία και στις τέσσερις τα ξημερώματα επέστρεψε στο κρατητήριο.

Για το περιστατικό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε τη θλίψη του τονίζοντας πως ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: