ΠΑΣ Γιάννενα - Απόλλων Λάρισας 4-1: Φιλική «τεσσάρα» και ετοιμάζεται για Ασπρόπυργο

Σε τρομερή κατάσταση οι Ηπειρώτες, συνέτριψαν με 4-1 τον Απόλλωνα Λάρισας και ετοιμάζονται για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ασπρόπυργο. 

ΠΑΣ Γιάννενα - Απόλλων Λάρισας 4-1: Φιλική «τεσσάρα» και ετοιμάζεται για Ασπρόπυργο

Καταιγίδα στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΣ συνέτριψε με σκορ 4-1 τον Απόλλωνα Λάρισας, στο τελευταίο φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Έτσι με ανεβασμένες στροφές θα παίξει την Τετάρτη (25/9) στον Ασπρόπυργο τον αγώνα Κυπέλλου και στη συνέχεια με...σφιγμένες γροθιές θα πάει στην Πάτρα για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή.

Το παιχνίδι έγινε στο ΠΕΑΚΙ παρουσία 700 περίπου θεατών, είχε γκολ, φάσεις και καλή ποιότητα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγε τόσο καλά ο ΠΑΣ, έχοντας άκαρπη υπεροχή. Βέβαια στην αρχή είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ στο 3’ με τον Κάστρο (κεφαλιά από πολύ κοντά έφυγε άουτ) και στο 12’ με τον Λεό (δεν μπόρεσε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα του Νάουμετς), αλλά μετά δεν ολοκλήρωνε καλά τις φάσεις.

Μάλιστα σε αντεπίθεση του Απόλλωνα στο 31’ καταλογίστηκε πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ σε σπρώξιμο του Μπουκουβάλα στον Τασούλη. Το πέναλτι εκτέλεσε άστοχα ο Χατζής που έστειλε τη μπάλα άουτ. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε κατακόρυφα στροφές στην επανάληψη, όπου με τις αλλαγές που έγιναν είχε περισσότερα τρεξίματα και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ίσως έκανε το καλύτερο παιχνίδι από τα 8 φιλικά που έκανε στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος άρχισε και ο χορός των τερμάτων. Στο 47’ σε κάθετη μπαλιά του Λιάσου, ο Λεό βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλών και με πλασέ έκανε το 1-0. Στο 55’ σε οργανωμένη επίθεση, τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Οικονομόπουλος που από δεξιός μπακ έγινε επιθετικός και με έξυπνο σουτ στη γωνία έκανε το 2-0.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 65’ ο Παμλίδης έβγαλε με ασίστ σε θέση βολής τον Λώλη που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το σκορ 3-0. Οι παίκτες του «Άγιαξ» συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και με το πόδι συνεχώς στο γκάζι. Στο 81’ ο Νάουμετς με εξαιρετική κίνηση από αριστερά, εξαπέλυσε αριστερό συρτό σουτ και έγραψε το 4-0.

Ο Απόλλωνας πέτυχε το γκολ της τιμής στο 83’ με εκτέλεση πέναλτι του Σιφναίου. Η παράβαση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Βαγενά από τον Πανουργιά.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου (46' Χουτεσιώτης), Αποστολόπουλος (46' Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας (46' Πήλιος), Σκόνδρας (46' Ζιούλης), Σιόντης (46' Πανουργιάς), Κάστρο (46’ Λιάσος), Νικολιάς (62' Λώλης), Καρτάλης (46' Ράντοβατς), Πίτου Γκαρσία (46' Παμλίδης), Λεό (62' Γροσδάνης), Νάουμετς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας, Καρίκι, Τασιουλής, Μπαστακός, Σκούπρας, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Γκουστάβο, Νούσιος, Βαγενάς.

Αγωνίστηκαν και οι: Βαγενάς, Γεωργακόπουλος, Κούλπας, Νύκταρης, Μπιμάϊ, Σιφναίος, Κωστούλας, Ναζίμ. Βασιλειάδης.