Λεβαδειακός: Ανακοίνωσε Μακρή, Ενομό και Κοζορώνη

Την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών ανακοίνωσε ο Λεβαδειακός.

Λεβαδειακός: Ανακοίνωσε Μακρή, Ενομό και Κοζορώνη

Τρεις ακόμα μεταγραφές πραγματοποίησε ενόψει της νέας σεζόν στη Super League 2 ο Λεβαδειακός.

Πρόκειται για τους Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη, Ούλριχ Ενομό και Ευάγγελο Μακρή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη. Ο 27χρονος αμυντικός μέσος (γενν. 3/8/1992) κατάγεται από τις Ασίτες και ...μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του Εργοτέλη. Αναδείχθηκε με τη φανέλα της ηρακλειώτικης ομάδας επί ημερών Σίνισα Γκόγκιτς και ξεχώρισε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στη Β' Εθνική, πριν καθιερωθεί αργότερα και στη Σούπερ Λιγκ.

Το καλοκαίρι του 2015 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα όπου ο Γιάννης Πετράκης του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού και ...δεν έχασε. Στον "Άγιαξ της Ηπείρου" ο Κοζορώνης ωρίμασε αγωνιστικά, πέτυχε θεαματικά γκολ (ένα απ' αυτά βραβεύτηκε από τη NOVA ως το καλύτερο της αγωνιστικής, 27/11/2016), είχε τέσσερις συμμετοχές σε παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ και μετά από 2,5 χρόνια αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων. Τον Ιανουάριο του 2018 αποδέχθηκε την πρόταση της Χάμιλτον, αλλά το σκωτσέζικο κιλτ δεν του ταίριαξε αμέσως... Όταν, μάλιστα, προέκυψε και ένα προσωπικό πρόβλημα, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι του (Ηράκλειο). Εκεί, στον Εργοτέλη, ξαναβρήκε σύντομα τον καλό εαυτό του, δεν έμεινε όμως για πολύ αφού ήχησαν πάλι σειρήνες από το εξωτερικό. Η ρουμανική Πετρολούλ Πλοέστι ήταν το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το τελευταίο πριν από την άφιξή του στη Λιβαδειά.


Ο πολύπειρος Κοζορώνης έρχεται για να θωρακίσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας μας και όχι μόνο. Είναι δεινός σουτέρ από μακρινή απόσταση, σπεσιαλίστας στα γκολ με ...βολίδες έξω από την περιοχή του αντιπάλου. "Ένα από τα βασικά μου πλεονεκτήματα -λέει ο ίδιος- είναι οι στημένες φάσεις". Και ακόμα: "Το πάθος που βγάζω μέσα στο γήπεδο θεωρώ πως είναι το μεγαλύτερο προσόν μου". Όπερ έδει δείξαι.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ούλριχ Εν'Νομό.

Ο 23χρονος δεξιοπόδαρος επιθετικός γεννήθηκε (28/2/1996) στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, αλλά είναι πολιτογραφημένος Γάλλος και αγωνίστηκε, μάλιστα, σε όλες τις εθνικές ομάδες των "τρικολόρ", εκτός από αυτήν των ανδρών. Έχει, λοιπόν, σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό του: 4 συμμετοχές στην U-16 της Εθνικής Γαλλίας με δύο γκολ, 2 συμμετοχές στην U-17, 8 συμμετοχές στην U-19 (τρία γκολ) και 5 συμμετοχές στην U-20 (δύο γκολ).


Το 2018 έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τα μέρη μας, φόρεσε 16 φορές τη φανέλα του Πανσερραϊκού και έφυγε αφήνοντας πίσω του έξι γκολ και αρκετές θετικές εντυπώσεις.

Ο Ζαν Μαρί Ούλριχ Εν'Νομό Εν'Γκονγκ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του, έχει φάει με το κουτάλι τα γαλλικά γήπεδα. Στα μικράτα του έπαιξε 39 φορές με τη β' ομάδα της Σατορού, πέτυχε 14 γκολ και πήρε σύντομα προαγωγή για τους μεγάλους με τους οποίους έκανε 40 εμφανίσεις και σκόραρε 7 τέρματα.

Οι επιδόσεις του έγιναν διαβατήριο για να περάσει τη Μάγχη και να μεταγραφεί στη Λέιτον Όριεντ. Ακολούθως πήγε Πορτογαλία (Ζιλ Βιθέντε) όπου ...δεν τον σήκωσε το κλίμα, Ελλάδα (Πανσερραϊκό) και πέρσι τον Αύγουστο επέστρεψε στη Γαλλία για την Τουρ (12 συμμετοχές, ένα γκολ). Επόμενος σταθμός της καριέρας του η Λιβαδειά, όπου έρχεται για να "φορτώσει" την επιθετική φαρέτρα της ομάδας μας.

Μπορεί οι νέοι να μην έχουν πάντα δίκιο, αλλά στην μπάλα οι ομάδες που τους αγνοούν έχουν πάντα άδικο. Και ο Λεβαδειακός δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή.

Άλλος ένας εκπρόσωπος της nouvelle vague του βοιωτικού ποδοσφαίρου, ο ταλαντούχος επιθετικός Ευάγγελος Μακρής (γενν. 27/2/1999) προωθήθηκε σήμερα από την Κ-19 στην επαγγελματική ομάδα, ακολουθώντας τα χνάρια των Χατζηλάμπρου, Λιάγκα, Ιωαννίδη, Νίκα, Βήχου και Σένκα. Όλοι τους προέρχονται από τις υποδομές του Λεβαδειακού και από μικροί …έδειχναν ότι θα μεγαλώσουν. Ήδη ποδοσφαιρικά ώριμοι, πατούν γερά στα πόδια τους, ξέρουν καλά τι θέλουν και έχουν πάψει προ πολλού να συμπεριφέρονται στο γήπεδο σαν νέοι. Γνήσιοι εκφραστές της υγιούς φιλοσοφίας του κλαμπ, που δίνει τόπο στα νιάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανδρική ομάδα, στο Καρπενήσι, γυμνάζονται άλλοι δυο φερέλπιδες νεαροί, οι Καραμπάς και Τσάμπρας οι οποίοι… επιφυλάσσονται, με τη σειρά τους, δια τα περαιτέρω».