Ελευθερόπουλος: «Δεν ήθελε να μπει η μπάλα»

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Δημήτρης Ελευθερόπουλος σχολίασε την εντός έδρας ήττα από τον Μακεδονικό.

Ελευθερόπουλος: «Δεν ήθελε να μπει η μπάλα»

Στεναχωρημένος από την εντός έδρας ήττα από τον Μακεδονικό με 1-2 εμφανίστηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

«Ένα άσχημο αποτέλεσμα για μας, δεν το συζητώ, αλλά το πρωτάθλημα έτσι θα πάει. Θα υπάρχουν απώλειες. Έτσι δείχνει. Έχει πολύ δρόμο. Ένα-δύο παιχνίδια σε ανεβάζουν και ένα-δύο παιχνίδια σε κατεβάζουν.

Ήταν ξεκάθαρο ότι όταν έχεις σε μία εβδομάδα τρία παιχνίδια, η έλλειψη ενέργειας έρχεται στο τρίτο. Οπότε αυτό ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο.

Από κει και πέρα κάνει έναν μηχανισμό ο Μακεδονικός που τον γνωρίζαμε, στην επιθετική ανάπτυξη που είναι πάρα πολύ καλός. Μας δημιούργησε προβλήματα σε φάση κατοχής, που είχε την μπάλα. Δημιούργησε προϋποθέσεις, δημιουργήσαμε κι εμείς προϋποθέσεις,. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό στο πρώτο ημίχρονο, έβαλε το γκολ και μετά ήταν σημείο-κλειδί η φάση του Λεονάρντο (σ.σ. Ριμπέιρο) που είναι να γίνει το 1-1 και αμέσως μετά γίνεται το 0-2.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μακεδονικός εκ των πραγμάτων «χαμήλωσε» πολύ,. Έπαιζε για το αποτέλεσμα, είναι το ένστικτο της επιβίωσης. Εμείς δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες, απίστευτες ευκαιρίες, αλλά είναι από τα παιχνίδια που λες ότι δεν θέλει να μπει η μπάλα.

Άλλες φορές έχει μπει, άλλες δεν μπαίνει. Και δεν μιλάω μόνο για το πέναλτι μιλάω για απίστευτες ευκαιρίες. Ο τερματοφύλακάς τους μπήκε για πρώτη φορά και έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο, θα σου τύχει. Στεναχωριόμαστε, αλλά δεν έχουμε τον χρόνο ούτε την πολυτέλεια να μείνουμε σ’ αυτό. Έχουμε τώρα δύο τοπικά ντέρμπι στην Καρδίτσα και στη Λάρισα».

Για το αν περίμενε ότι ο Μακεδονικός θα είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο: «Το περιμέναμε. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό ο Μακεδονικός. Κάνει αυτόν τον μηχανισμό, που του παρέχει κατοχή. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ καλοί οι μεσοεπιθετικοί τους στο «ένας εναντίον ενός». Σπάνια μας έχουν βάλει τέτοιον βαθμό δυσκολίας στο «ένας εναντίον ενός».

Για το αν ήταν επιλογή του να εκτελέσει το πέναλτι ο Μοράρ ή το πίστευε ο ίδιος και πήρε την ευθύνη: «Σαφέστατα. Πάντα υπάρχουν οδηγίες. Ο Βλαντ (σ.σ. Μοράρ) έχει εξαιρετικά χτυπήματα. Όμως είναι αυτό που είπα και πριν, αν είναι η μέρα να μην μπει το γκολ, δεν μπαίνει με τίποτα».

Για το αν ο Μοράρ έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης: «Ο Βλαντ (σ.σ. Μοράρ) επανέρχεται σιγά-σιγά και είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι σύντομα θα δούμε έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά».