Δερμιτζάκης: «Είμαστε η καλύτερη επίθεση, να γίνουμε και καλύτερη άμυνα»

Aναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ Β’, που διεξήχθη στο AEL FC ARENA, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Super Legue 2.

Δερμιτζάκης: «Είμαστε η καλύτερη επίθεση, να γίνουμε και καλύτερη άμυνα»

Αναλυτικά ο Παύλος Δερμιτζάκης:

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σ’ όλο τον οργανισμό για τη ομάδα δεν είναι μόνο τα παιδιά που αγωνίζονται, αλλά είναι όλα τα στελέχη αυτής, αλλά ιδιαίτερα τους ποδοσφαιριστές, για το ότι πετύχαμε, που ήταν και ο στόχος μας, της δεύτερης τετράδας παιχνιδιών δηλαδή Μακεδονικός Καρδίτσα, Κοζάνη και σήμερα με ΠΑΟΚ Β’. Μια καλή βαθμολογική συγκομιδή, αλλά δεν είναι μόνο η βαθμολογική συγκομιδή, είναι ότι προσπαθούμε να βγάλουμε όσο γίνεται περισσότερα και καλύτερα πράγματα αγωνιστικά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που βασίζεται σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα η οποία όλα τα χρόνια που αγωνίζεται στη Λίγκα 2 είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και μία ομάδα με παιδιά που θα μας απασχολήσουν σίγουρα στο μέλλον με την εξέλιξη τους και μ’ ένα πολύ καλό τιμ, το οποίο δουλεύει ας πούμε εξέλιξη και ανάπτυξη των παιδιών.

Άρα βάση αυτού του παιχνιδιού, είχαμε πει ότι θα είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πετύχουμε μια νίκη για να μετρήσουν, όπως είχα πει στα παιδιά στην Κοζάνη, οι δύο εκτός έδρας νίκες. Θα έλεγα ότι για τρίτο παιχνίδι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα, που είναι μεγάλος στόχος σαν φιλοσοφία που έχουμε δημιουργήσει όλοι μαζί, αλλά δημιουργήσαμε μέσα από κατοχή, μέσα από καλό ρυθμό, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πετύχαμε και γκολ. Άρα αυτήν την στιγμή, αν δεν κάνω λάθος είμαστε μια ομάδα που έχει την καλύτερη επίθεση και να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε να έχουμε και την καλύτερη άμυνα. Άρα να δημιουργήσουμε ισορροπίες. Για όσο έχει να κάνει με το παιχνίδι θα έλεγα ότι κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο πάρα πολύ καλό.

Με πολύ καλό ρυθμό, που σίγουρα βοήθησε και ο αντίπαλος γιατί και ο αντίπαλος είναι μία ομάδα χωρίς σκοπιμότητα. Μέσα από συνδυαστικό παιχνίδι και ιδιαίτερα από παιχνίδι από τα άκρα δημιουργήσαμε πολλές πλαγιοκοπήσεις, πατήσαμε περιοχή και κάναμε ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ. Γενικά κάναμε ένα από τα πολύ καλά πρώτα ημίχρονα, τουλάχιστον όσο διάστημα είμαι εγώ εδώ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, σίγουρα υπήρχε ένα δεκάλεπτο, το οποίο εκεί λίγο θα έλεγα ότι βγάλαμε μία κούραση, λίγο ο αντίπαλος άρχισε να πιέζει γιατί ήταν λογικό, αλλά κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, γιατί ήταν μία φάση που εμείς είχαμε την μπάλα, σε στατική φάση κόρνερ, ο αντίπαλος κέρδισε ένα πέναλτι και θα μπορούσε να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Ευτυχώς και αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα του τερματοφύλακα, ευτυχώς δεν δεχθήκαμε εκεί την ισοφάριση που ίσως εκεί τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά, γιατί θα αγχωνόμασταν.

Όλα πήγαν καλά, πετύχαμε ένα δεύτερο γκολ, κλειδώσαμε το παιχνίδι και διαχειριστήκαμε μέχρι το τέλος το παιχνίδι αυτό και πετύχαμε μια μεγάλη και σημαντική νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο, ο οποίος βλέπω ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται όλο και περισσότερος και να τον ευχαριστήσω και να του πω ότι η ομάδα κάθε παιχνίδι θα βελτιώνετε. Κάθε παιχνίδι θα προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ώστε ανεξαρτήτου αποτελέσματος να χαιρόμαστε γι’ αυτό και η παρουσία τους βοήθεια τους είναι σημαντική».