Πρόεδρος επιτροπής των ΔΑΚ Λάρισας: «Τα χρήματα που δόθηκαν στο Αλκαζάρ έπιασαν τόπο»

Ο Γιάννης Κουρδής, πρόεδρος επιτροπής των ΔΑΚ Λάρισας, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το «λουκέτο» που μπήκε στο Αλκαζάρ λόγω προβλημάτων στατικότητας.

Πρόεδρος επιτροπής των ΔΑΚ Λάρισας: «Τα χρήματα που δόθηκαν στο Αλκαζάρ έπιασαν τόπο»

«Το γήπεδο αναστέλλει την λειτουργία του, συγκεκριμένα τρεις από τις εγκαταστάσεις. Έγινε κάποια μελέτη και έλεγχος στατικής επάρκειας, κρίθηκαν κάποια τμήματα ανεπαρκή και για λόγους ασφαλείας προβήκαμε στην αναστολή λειτουργίας μέχρι να έχουμε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα και να είναι ασφαλή για το κοινό» είπε αρχικά και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το 1,5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκε το προηγούμενο διάστημα για βελτιωτικές εργασίες:

«Καθόλου παράδοξο δεν είναι. Αυτά τα χρήματα πήγαν σε δύο γήπεδα, το ανοιχτό προπονητήριο στίβου και στο ταρτάν του κεντρικού γηπέδου, που στις κερκίδες έχει πρόβλημα στατικής επάρκειας. Αυτά τα χρήματα αξιοποιούνται στο έπακρο. Το ανοιχτό προπονητήριο και το γήπεδο στίβου μέσα στο Αλκαζάρ λειτουργούν 100%, άρα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για λάθος σκοπό.

Δεν το παίρνω προσωπικά. Αυτά τα χρήματα που δοθήκαν έπιασαν τόπο. Και τα δύο ακόμη και μετά την αναστολή λειτουργίας φιλοξενούν κανονικά κόσμο. Θα σας πω τι άλλαξε και γίνονται τώρα έλεγχοι. Εδώ και χρόνια υπάρχει μία οδηγία τα κτίρια να ελεγχθούν στατικά και να κλείσουν όλα τα θέματα, ακόμη και με κρατικές ενισχύσεις. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Δεν ξέρω πότε δόθηκε η εντολή, είναι θέμα ετών. Αυτή η μελέτη, για το Αλκαζάρ, δημοπρατήθηκε πριν από δύο χρόνια.

Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με σοβαρότητα και θα δοθούν στο κοινό με ασφάλεια. Το να κρίνω ένα κτίσμα αν είναι στατικά επαρκές είναι δυνατόν μόνο μετά από μελέτη. Δεν κρίνεται ότι το κτίσμα είναι ετοιμόρροπο, απλά ένα κτίριο 30-40-50 ετών, με βάση τους σημερινούς κανόνες σκυροδέματος, είναι λογικό να έχει πρόβλημα. Θα πρέπει να υπάρχει μία κουλτούρα συντηρήσεων και επιτέλους μία κυβέρνηση μπήκε σε αυτή την νοοτροπία. Η δουλειά μας είναι να λειτουργούν τα γήπεδα με ασφάλεια, υπερασπίζομαι κάθε τι καλό γίνεται από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είναι άμισθη η θέση μου».