Ολυμπιακός Β'-Παναθηναϊκός Β' 3-1: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στο ντέρμπι των 2ων ομάδων των «αιωνίων»!

Ο Oλυμπιακός Β' επικράτησε με το εμφατικό 3-1 του Παναθηναϊκού Β' στο εναρκτήριο ματς του Β' ομίλου της Super League 2 παίρνοντας παρθενικό ντέρμπι «αιωνίων» σε επίπεδο δεύτερων ομάδων! Χαμένο πέναλτι (δοκάρι) οι «πράσινοι», με τον Mπιλάλ, ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 (64')

Ολυμπιακός Β'-Παναθηναϊκός Β' 3-1: «Ερυθρόλευκος» θρίαμβος στο ντέρμπι των 2ων ομάδων των «αιωνίων»!

Tην πρώτη του νίκη στην τρέχουσα σεζόν στο B' Όμιλο του πρωταθλήματος της Super League 2 πέτυχε ο Ολυμπιακός Β' και τα κατάφερε κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' στο παρθενικό ντέρμπι των δεύτερων ομάδων των «αιωνιών» του Ελληνικού ποδοσφαίρου με το οποίο ξεκίνησε η δράση του τετραημέρου στην κατηγορία!

Με 3-1 επιβλήθηκαν οι «ερυθρόλευκοι», στις προπονητικές τους εγκαταστάσεις του Pέντη, και μείωσαν το χάντικαπ του -10 (που κουβαλούν από την περσινή σεζόν) σε -5

Οι γηπεδούχοι (σ.σ αφού η έδρα του αγώνα άλλαξε λόγω του «λουκέτου» στο ΟΑΚΑ) απείλησαν πρώτοι, μετά την έξυπνη πάσα του Ιμπαγάσα, ο οποίος βρήκε τον Μαρίνο αλλά το σουτ πήγε αουτ.

Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη μία καλή φάση, στο 11ο λεπτό (πάλι από πάσα του Ιμπαγάσα...) αλλά το σουτ του αρχηγού ήταν αδύναμο και κατέληξε στον Ξενόπουλο.

Επτά λεπτά μετά, είχε άστοχο σουτ από μεταβίβαση του Μπα και το γκολ για τον Ολυμπιακό που υπερείχε πέτυχε ο Tσέλιος (26') που είχε μπει στη θέση του τραυματία Ιμπαγάσα.

Ο νεαρός εξτρέμ πήρε την μπάλα στα αριστερά, την έφερε στο δεξί και με ένα εντυπωσιακό συρτό πλασέ έκανε το 1-0 και πανηγύρισε αλά... Κιλιάν Εμππαπέ.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 32’ όταν ο Βουτσάς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε λίγο πιο πάνω από την εστία του Παπαδούδη με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο παρότι οι ερυθρόλευκοι διπλασίασαν τα τέρμα τους στο 49’: ο Κωστούλας πήρε την μπάλα, την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχή και με ωραίο δεξί σουτ (αφού ο Μπα παρέσυρε την άμυνα ανοίγοντας του χώρο...) έκανε το 2-0.

Όμως η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση. Τρία λεπτά μετά, ο Σαρδέλης πήρε την μπάλα από τα αριστερά, πάτησε στην περιοχή και με εντυπωσιακό δεξί πλασέ στο απέναντι «Γ» μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα αλλά τόσο στο 55’ όσο και στο 58’, οι προσπάθειες του Μαρίνου εξουδετερώθηκαν από τον Ξενόπουλο.

Το «τριφύλλι» από την πλευρά του θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 64’: ο Καράκουτης ανέτρεψε (μετά από λάθος κοντρόλ του εντός περιοχής) τον Σιδερά και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Ο Μπιλάλ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η προσπάθεια του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδούδη.

Oι «πράσινοι» συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση και στο 76’ ο Καλοσκάμης είδε το σουτ του, από τα όρια της περιοχής να το μπλοκάρει ο Παπαδούδης.

Δύο λεπτά αργότερα το ματς έλαβε πρόωρο τέλος, όταν ο Αποστολόπουλος κουβάλησε την μπάλα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, έκανε ένα δυνατό σουτ και ο Ξενόπουλος απέκρουσε ασταθώς με την μπάλα να παίρνει ύψος καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β' (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Ανδρούτσος, Μπαγκαλιάνης, Σγουρός (69′Μουζακίτης), Κουτσίδης, Μαρίνος (81′ Αργυρίου), Ι. Ιμπαγάσα (17′ λ.τ Τσέλιος), Κωστή, Κωστούλας (81′ Πινακάς), Καράκουτης (69′ Αποστολόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β' (Σ. Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Φικάι (25′ λ.τ Προδρομίτης), Βουτσάς (70′Καλοσκάμης), Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Φουρτάδο (70′ Ρόμπι), Κρυπαράκος, Λαμψιάς, Καραμπάς (46′ Σαρδέλης), Μπιλάλ.