Ιωνικός: Πήρε τον Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα

Ο Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Ιωνικού.

Ιωνικός: Πήρε τον Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα

Ο Ιωνικός έδωσε τα χέρια με τον Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΑΕ Ιωνικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Ζοάο Πέδρο Περέιρα Σίλβα.

Ο νέος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας είναι 33 ετών, αγωνίζεται στη θέση του επιθετικού και έχει τεράστια εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Έβερτον, Παλέρμο, Σαλερνιτάνα και Πάσος Φερέιρα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Άβες, με τη φανέλα της οποίας υπήρξε τρίτος σκόρερ τη σεζόν 2009/10 στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας με 13 γκολ. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις έκαναν την Έβερτον να πληρώσει το ποσό των 700 χιλ. ευρώ για να τον αποκτήσει, ενώ στη συνέχεια έπαιξε ως δανεικός στη Λεϊρία και στην Βιτόρια Σετούμπαλ.

Ακολούθησε η μεταγραφή στη Λέφσκι Σόφιας, η οποία πλήρωσε και αυτή ένα σεβαστό ποσό στην αγγλική ομάδα για να τον αγοράσει. Ο Ζοάο Σίλβα έγραψε συμμετοχές στο Europa League, αλλά και στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας, μετρώντας 10 γκολ στη σεζόν.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Πορτογάλο στράικερ, αφού αγωνίστηκε στην Ιταλία με τη φανέλα της Μπάρι και της Παλέρμο, γράφοντας συμμετοχές σε Serie B και Serie A. Ακολούθησε η πορτογαλική Πάσος Φερέιρα για μία σεζόν και στη συνέχεια η επιστροφή στην Ιταλία, όπου φόρεσε τη φανέλα των Αβελίνο και Σαλερνιτάνα.

Η Φεϊρένσε ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, μετρώντας 55 εμφανίσεις στην πρώτη κατηγορίας της Πορτογαλίας. Από το καλοκαίρι του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2022 έπαιξε στο πρωτάθλημα της Κίνας, όπου αγωνίστηκε σε Nantong Zhiyun, Zibo Cuju και Hebei FC.

Επέστρεψε στην Πορτογαλία, όπου φόρεσε τη φανέλα της Εστρέλα Αμαδόρα και είχε σημαντική συμβολή με 6 γκολ στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος!

Ο 33χρονος επιθετικός, ύψους 1,89μ., είναι επίσης διεθνής με την u20 & u21 της Πορτογαλίας, έχοντας σκοράρει μάλιστα και τρία γκολ με το εθνόσημο.

Ζοάο σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ιωνικού. Σου ευχόμαστε υγεία και να κάνεις πραγματικότητα τους στόχους σου παρέα με την ομάδα μας».