Χανιά: Ανακοίνωσε τον Ντίας

Τα Χανιά γνωστοποίησαν την απόκτηση του Χόρχε Ντίας.

Χανιά: Ανακοίνωσε τον Ντίας

Στα Χανιά θα αγωνίζεται φέτος ο Χόρχε Ντίας, αφού ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός ανακοινώθηκε από τον σύλλογο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού Χόρχε Ντίας.

Το νέο μέλος της ομάδας μας προέρχεται από εξαετή παρουσία στον Παναιτωλικό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε σε 171 επίσημες συμμετοχές, με απολογισμό 10 γκολ και 12 ασίστ, ενώ διετέλεσε και αρχηγός της ομάδας.

Ο Χόρχε Λουίς Ντίας Γκουτιέρες (Jorge Luis Díaz Gutiérrez) γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1989 στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβιδέο. Από νεαρή ηλικία ήρθε στην Ευρώπη και αναδείχθηκε από την Ακαδημία ποδοσφαίρου της Cambrils (μετέπειτα Club de Futbol Reus Deportiu).

Το καλοκαίρι του 2012 μετακινήθηκε στη Β’ ομάδα της Εσπανιόλ (16 συμμ., 1 γκολ), ενώ την επόμενη σεζόν εντάχθηκε στο δυναμικό της Αλμπαθέτε, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για μια διετία και αγωνίστηκε σε 90 επίσημες αναμετρήσεις (12 γκολ, 2 ασίστ). Τον Ιούλιο του 2015 πήρε μεταγραφή για τη Σαραγόσα, με την οποία κατέγραψε 19 επίσημες συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ) μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, όταν παραχωρήθηκε δανεικός στην Νουμάνθια (4 συμμ.). Ακολούθησε ο δανεισμός στην Ρέους (52 συμμ., 1 γκολ, 2 ασίστ) και στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2017, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού».

Έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου του, το νέο απόκτημα της ομάδας των Χανίων δήλωσε στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που από σήμερα ανήκω στην οικογένεια των Χανίων. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του συλλόγου που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να γίνω και εγώ μέλος του Club. Ανυπομονώ να συναντήσω τους συμπαίκτες μου και να αρχίσω να δουλεύω για τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Super League 1!».