Ηρακλής - Πανσερραϊκός 2-0: Τον νίκησε ξανά!

Πολύ ανώτερος ο Ηρακλής νίκησε τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό (2-0) όπως και στον πρώτο γύρο. Έσπασε το σερί των 13 νικών των Σερρών, τα γκολ Γιουμπιτάνα με πέναλτι και Πατράλης. 

Ηρακλής - Πανσερραϊκός 2-0: Τον νίκησε ξανά!

Ο Ηρακλής έκανε εξαιρετικό ματς στο Καυτανζόγλειο και νίκησε δικαιότατα με 2-0 τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό που έκανε το χειρότερο παιχνίδι του και έχασε το σερί των δεκατριών νικών, έστω κι αν δεν κινδυνεύει να χάσει την πρώτη θέση. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν πολύ ανώτερη στην αναμέτρηση για την 18η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της Super League 2 και με σκόρερ τους Γιουμπιτάνα με πέναλτι και Πατράλη πήρε τη νίκη όπως είχε κάνει και στον πρώτο γύρο στις Σέρρες και μάλιστα με το ίδιο σκορ. Η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει και μάλιστα δύο φορές τον επίδοξο πρωταθλητή. O Πανσερραϊκός παρέμεινε πρώτος με 43 βαθμούς και μεγάλη απόσταση, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε στην έκτη θέση αλλά ανέβηκε στους 26 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον ΠΑΟΚ Β'.

O Ηρακλής μπήκε δυνατά και ο Κατσίκας απέκρουσε στο 2’ το σουτ του Γιουπιτάνα και στο 3’ του Άλεξιτς. Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 14’ για πρώτη φορά με τον Κανίς, αλλά στο 16’ ο Κατσίκας έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Άλεξιτς. Και στο 18’ είχε ευκαιρία και ο Κούστα. Στο 28’ ο Τόμας έκανε καλό σουτ λίγο άουτ, με τον Ηρακλή να παραμένει πιο επικίνδυνος, ενώ στο 35’ πάλι ο Κατσίκας απέκρουσε δύσκολα και σωτήρια το κοντινό σουτ του Ουρουγουανού.

Στο 40’ ο Ηρακλής πήρε αυτό που άξιζε με βάση την απόδοσή του, καθώς ο Γιουμπιτάνα κέρδισε πέναλτι από τον Στάικο και το αξιοποίησε σημειώνοντας το ενδέκατο φετινό γκολ του και ανοίγοντας το σκορ. Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Τόμας στο 43’ για να πετύχει δεύτερο γκολ. Το ημίχρονο τελείωσε με εννιά τελικές για τον Ηρακλή και καμία για τις Σέρρες!

Αλλαγές και 4-4-2 από τον Παύλο Δερμιτζάκη, με το ματς να αποκτά δύναμη και ισορροπία. Η πρώτη καλή ευκαιρία πάντως πάλι από τον Ηρακλή, με τον Κατσίκα να κάνει ακόμη μία απόκρουση στο 60’ μετά το σουτ του Γιουμπιτάνα. Ο Πανσερραϊκός διατήρησε υπεροχή χωρίς να δημιουργεί φάσεις, με ένα φάουλ του Στίνα στο 75' να μην απειλεί τον Βελλίδη στην πρώτη τελική των Σερρών στο ματς! Κι αμέσως μετά έγινε το 2-0. Ο Άλεξιτς βρήκε τον Πατράλη που από πλάγια θέση με ένα εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Κατσίκα.

Στο 87' από σέντρα σουτ του Λυμπεράκη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή, στην καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Και στην ευκαιρία τους να έχουν λίγη ώρα ακόμα για να διεκδικήσουν θετικό αποτέλεσμα. Καλή φάση και με τον Μπαϊροβιτς στο 90'+4' αλλά ο Βελλίδης εξουδετέρωσε αποτελεσματικά.

Ο Γιουμπιτάνα είχε βάλει τα δύο γκολ στη νίκη του Ηρακλή στον α' γύρο ενώ ο Πατράλης είχε σκοράρει στο περσινό ισόπαλο ματς των δύο ομάδων!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πολυχρόνης από την Πιερία που σωστά έδωσε το πέναλτι στον Ηρακλή και δεν παρασύρθηκε από ένα πέσιμο του Μούργου στο 68'. Κίτρινη κάρτα είδαν οι Χρουσιέλ, Δοϊρανλής – Καρασαλίδης, Ζέρης, Μούργος

Ηρακλής: Βελλίδης, Πανάγου, Χρουσιέλ (90' Σγουρής), Κωστούλας, Βιτλής, Σίλβα, Γιουμπιτάνα (83' Παπαστεργιανός), Κούστα (64’ Κουντουριώτης), Πατράλης, Τόμας (89' Τότσκα), Άλεξιτς (89' Δοϊρανλής)

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Ζέρης (60’ Δεληγιαννίδης), Καρασαλίδης, Αυλωνίτης, Σοφιανός, Πεταυράκης (81' Λυμπεράκης), Στάικος (46’ Μούργος), Κανίς (46’ Κατσαντώνης), Στίνα, Θυμιάνης, Σαΐντ (60’ Μπαΐροβιτς)