Καλλιθέα: Ανακοίνωσε τον Ιωαννίδη

Ποδοσφαιριστής της Καλλιθέας είναι με κάθε επισημότητα ο Νίκος Ιωαννίδης.

Καλλιθέα: Ανακοίνωσε τον Ιωαννίδη

Την απόκτηση του Νίκου Ιωαννίδη, ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ιωνικό, ανακοίνωσε η Καλλιθέα. Ο έμπειρος Έλληνας επιθετικός υπέγραψε με την Athens Kallithea μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ο Νικόλαος Ιωαννίδης υπογράφει στην Athens Kallithea FC

Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του στράικερ Νίκου Ιωαννίδη, 28, με ελεύθερη μεταγραφή μετά την αμοιβαία συμφωνηθείσα λύση του συμβολαίου του με τον Ιωνικό της Super League 1. Ο Ιωαννίδης έχει υπογράψει με προσωπικούς όρους έως τη σεζόν 2023/24.

Πρώην παίκτης την Εθνικής Ομάδας Νέων, ο Ιωαννίδης έχει σημειώσει 15 γκολ και έξι ασίστ συνολικά σε επίπεδο Super League 1 και, επιπλέον, έχει εμπειρία στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, και την Πορτογαλία.

Γεννημένος στη Γερμανία, ο Ιωαννίδης ήρθε στην Ελλάδα σε νεαρή ηλικία, περνώντας από τον Πανδραμαϊκό προτού πάει στον Ολυμπιακό, όπου ανήλθε μέσα από την Ακαδημία για να κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα λίγο πριν τα 19α γενέθλιά του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος 2012/13, το οποίο κέρδισε στο τέλος ο Ολυμπιακός.

Μετά το ντεμπούτο του, ο Ιωαννίδης συνέχισε ως δανεικός στη Hansa Rostock στη γερμανική τρίτη κατηγορία (έξι γκολ σε 30 συμμετοχές), στην PEC Zwolle στην Eredivisie (επτά συνολικά συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένης μίας συμμετοχής στο UEFA Europa League), και στην Borussia Dortmund II στη γερμανική τρίτη κατηγορία (ένα γκολ σε 23 συμμετοχές).

Τον Ιανουάριο 2016, ο Ιωαννίδης έφυγε από τον Ολυμπιακό για να υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης της Super League 1, σκοράροντας οκτώ γκολ σε 44 συμμετοχές σε αγώνες λίγκας και κυπέλλου στην επόμενη μιάμιση σεζόν.

Ο Ιωαννίδης έφυγε ξανά για το εξωτερικό τον Ιούλιο 2017, υπογράφοντας στον κορυφαίο σύλλογο της Ουγγαρίας Diosgyor, όπου σκόραρε επτά γκολ σε 39 συμμετοχές λίγκας και κυπέλλου, απόδοση που του εξασφάλισε μεταγραφή στην πορτογαλική Primeira Liga με την Maritimo το επόμενο καλοκαίρι, αν και αξιοποιήθηκε σε λίγες συμμετοχές από τον σύλλογο σε μία σεζόν.

Τον Σεπτέμβριο 2019, ο Ιωαννίδης επέστρεψε στην Ελλάδα στη Δόξα Δράμας της Super League 2, και αφού σκόραρε πέντε γκολ σε εννέα αγώνες, ο Απόλλων Σμύρνης κινήθηκε γρήγορα ώστε να τον αποκτήσει στη μέση της σεζόν. Ο Ιωαννίδης συνεισέφερε στην άνοδο της ομάδας στη Super League 1 με τρία γκολ σε εννέα αγώνες στο δεύτερο μισό της περιόδου 2019/20.

Για τις επόμενες δύο σεζόν στη Super League 1, ο Ιωαννίδης σκόραρε εννέα γκολ σε 61 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (42 στην αρχική ενδεκάδα).

Μετά τον υποβιβασμό του Απόλλωνα, ο Ιωαννίδης παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία με τον Ιωνικό, σημειώνοντας 13 συμμετοχές (τέσσερις στην αρχική ενδεκάδα) στο πρώτο μισό της τρέχουσας 2022/23 περιόδου.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Ιωαννίδης έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα με τις Κ-17 και Κ-21 ομάδες, και έχει σκοράρει επτά γκολ στις 11 συμμετοχές του με την Κ-21, συμπεριλαμβανομένων έξι γκολ στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κ-21 το 2017.

Καλωσήρθες, Νίκο.