Χανιά: Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή σήματος

Σε μια σειρά από σημαντικές ανακοινώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανιά, Αντώνης Ροκάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Χανιά: Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή σήματος

Στέλνοντας δυναμικό μήνυμα ενότητας και ισχύος, ο πρόεδρος της ομάδας ανακοίνωσε και επίσημα την ενασχόληση με την ομάδα του ποδοσφαιρικού παράγοντα Γιώργου Βρέντζου, παρουσίασε τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟ Χανιά, Νότη Ψυλλάκη, ο οποίος επίσης θα συμπορευτεί στη νέα προσπάθεια, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή σήματος της ΠΑΕ Χανιά.

Αρχικά, ο κ. Ροκάκης αναφέρθηκε στον Γιώργο Βρέντζο, τον οποίο καλωσόρισε με θέρμη:

«Οι προηγούμενες δυο συνεντεύξεις δεν ήταν τόσο χαρούμενες. Σήμερα όμως το κλίμα είναι πιο ευχάριστο. Θα αναφερθούμε σε τρία σημαντικά ζητήματα. Το ένα αφορά την παρουσία και την συνεισφορά του Γιώργου Βρέντζου στην ομάδα μας, το πλαίσιο συνεργασίας και τον ρόλος του καθ’ ένα από μας και στο μέλλον που θα θέλαμε για την ομάδα μας», ανέφερε αρχικά ο κ.Ροκάκης για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Από φέτος λοιπόν στην οικογένεια μας θα είναι ο Γιώργος Βρέντζος. Για τον Γιώργο δεν έχω να πω πολλά, καθώς η επιτυχημένη του πορεία επαγγελματικά, μιας και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Έλληνες τραπεζίτες του εξωτερικού, αλλά και η διαδρομή του στο ποδόσφαιρο μιλάνε από μόνα τους. Στο χώρο του ποδοσφαίρου τον γνωρίζετε όλοι από την ενασχόληση του με τον Εργοτέλη, όπου και είδατε τις ικανότητες του. Σχετικά με την παρουσία του στην ομάδα μας, δεν σας κρύβω ότι με τον Γιώργο είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και ανέκαθεν ήμασταν σε επικοινωνία και ανταλλάζαμε απόψεις αναφορικά με το ποδόσφαιρο. Συζητούσαμε τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς μας κι όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το ποδόσφαιρο.

Θα κάνω μια αναφορά για την εξέλιξη των συζητήσεων που είχαμε μέσα στο καλοκαίρι με τον Γιώργο, για να ξέρουν όλοι ακόμα και οι φίλαθλοι του Εργοτέλη πως ακριβώς προέκυψε αυτή η συνεργασία.

Στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μια κουβέντα με τον Γιώργο, όταν και του πρότεινα να έρθει να βοηθήσει στα Χανιά. Όμως παρά την θετική του διάθεση, μου ξεκαθάρισε με ευθύτητα και ειλικρίνεια ότι πρώτο του μέλημα ήταν να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα, τον Εργοτέλη. Δεν μπορούσε και δεν ήθελε να κάνει τίποτα αν πρώτα δεν εξαντλούσε και την τελευταία πιθανότητα να σωθεί η ομάδα του. Μου υποσχέθηκε όμως, πως αν δεν βρισκόταν λύση, η μοναδική ομάδα που θα ασχολούνταν θα ήταν τα Χανιά. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, όταν πια είχε εξανεμιστεί και η τελευταία ελπίδα για την πολύπαθη και ιστορική ομάδα του Εργοτέλη, μιλήσαμε αποφασίσαμε και συμφωνήσαμε να έρθει κοντά μας και να μας βοηθήσει, με δεδομένο πάντα ότι οι απόψεις μας και η φιλοσοφία μας είναι πολύ κοντά.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Γιώργος, προς το παρόν, δεν θα είναι ούτε μέτοχος, ούτε μέλος της διοίκησης, αλλά θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του, τις γνώσεις και τις γνωριμίες του, εξωδιοικητικά. Τον καλωσορίζω λοιπόν στην μεγάλη οικογένεια των Χανίων και είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους υψηλούς και ποιοτικούς στόχους που πάντα βάζουμε και που φέτος θα βάλουμε. Επίσης να τονίσουμε ότι πέρα του Γιώργου, οι πόρτες της ΠΑΕ Χανιά είναι και θα είναι πάντα ανοιχτές και για όποιον άλλον θέλει να έρθει να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας, που εκπροσωπεί την πόλη και όλο νομό Χανίων».

Η παρουσίαση του κ. Ψυλλάκη

Στη συνέχεια ο κ. Ροκάκης παρουσίασε τον επίτιμο πρόεδρο του ΑΟ Χανιά, Νότη Ψυλλάκη ο οποίος επιστρέφει μετά από χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου για να συνεισφέρει και αυτός από την πλευρά του. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε: «Η συνεισφορά του Νότη Ψυλλάκη στο ποδόσφαιρο των Χανίων είναι πολύ μεγάλη. Όλοι γνωρίζετε την αγάπη του για τον ΑΟ Χανιά όπου διατέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Νότης Ψυλλάκης έρχεται μαζί μας να συμπορευτεί στην αγάπη και το όραμά μας».

Η τοποθέτηση του κ. Ψυλλάκη

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήρε ο κ. Ψυλλάκης ο οποίος στην τοποθέτησή του έστειλε μήνυμα συσπείρωσης: «Είναι μεγάλη χαρά να τα λέμε ξανά μετά από πολύ καιρό. Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου, Αντώνη Ροκάκη, για την πρόσκληση, την πρόταση και την διάθεση να συνεργαστούμε, ώστε το εγχείρημα που αφορά το ποδόσφαιρο στα Χανιά, να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, να αποκτήσει μεγαλύτερη απήχηση και εν τέλει να ευοδωθούν οι στόχοι και να τελεσφορήσει η προσπάθεια ώστε να κατακτήσουμε ακόμα ψηλότερες κορφές.

Όπως γνωρίζετε ένα ζήτημα που αποτελούσε αγκάθι ήταν το θέμα του Σήματος. Για αυτό υπάρχει η συμφωνία και η καλή διάθεση ώστε να γίνει μια κίνηση που θα αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο το σύνολο των Χανιωτών φιλάθλων και θα εκφράζει ιδεολογικά αλλά και συναισθηματικά όλους του φιλάθλους στα Χανιά.

Εγώ προσωπικά εκτιμώ ιδιαίτερα στον Αντώνη, ότι αποδείχθηκε χαλκέντερος σε ένα χώρο που όλοι γνωρίζουμε και παράλληλα πως η ομάδα κατόρθωσε να έχει υψηλά στάνταρ δίχως να λοιδορηθεί και να βρεθεί στην κατηγορία των ομάδων που απαξιώνουν το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό για μένα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί σαν Χανιώτης θέλω να είμαι περήφανος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ταυτίζεται με το νομό και νομίζω ότι αυτή προσπάθεια μέχρι σήμερα έχει τα εχέγγυα με τον ίδιο πάντα, καθαρό τρόπο να πάει ακόμα πιο μακριά.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι επίσης μαζί μας ένα άνθρωπος που σαν προσωπικότητα είναι εγνωσμένης αξίας και διαμετρήματος και σε επίπεδο οικονομικής επιφάνειας αλλά και ποδοσφαιρικής γνώσης μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτούς που ξεχωρίζουν. Αναφέρομαι φυσικά στον Γιώργο Βρέντζο!

Το εγχείρημα αυτό είναι ανοικτό σε κάθε Χανιώτη και εγώ από την πλευρά μου σαν επίτιμος πρόεδρος του ΑΟ Χανιά θα κάνω ότι είναι δυνατό ώστε να προσεγγίσω μια σειρά από ιστορικά στελέχη του ΑΟ Χανιά, αλλά και διακεκριμένους Χανιώτες που μπορούν και οικονομικά και κοινωνικά και ποδοσφαιρικά σε επίπεδο γνώσεων να βοηθήσουν, ώστε να δημιουργηθεί μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα. Για μένα προσωπικά ο ΑΟ Χανιά είναι μια αυταξία, όμως μιλάμε πλέον για την ΠΑΕ Χανιά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιστορικό της παρελθόν, δηλαδή τον ΑΟ Χανιά και την ΠΑΕ Κισσαμικός που συνασπίστηκαν για να γίνει αυτή η προσπάθεια. Αυτό που έχει σημασία όμως δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον. Εφόσον το μέλλον διακρίνεται από αλληλεγγύη, ενότητα, καθαρή διάθεση και βεβαίως από αγωνιστικό φρόνημα πιστεύω ότι θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα πράγματα από όσα έχει ήδη πετύχει η ΠΑΕ Χανιά.

Θέλω να γεμίσει το γήπεδο από κόσμο και αυτή η προσπάθεια αξίζει να την αγκαλιάσουν οι φίλαθλοι, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ματώσει όπως ο Αντώνης Ροκάκης. Θέλω το γήπεδο να σφύζει από κόσμο, αρχής γενομένης από τα εισιτήρια διαρκείας που σύντομα θα ανακοινωθούν».

Ξεκινάνε οι διαδικασίες για την αλλαγή σήματος

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Ροκάκης πήρε εκ νέου τον λόγο για να ανακοινώσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σχετικά με το θέμα του σήματος της ομάδας. Όπως ανέφερε, ξεκινάνε οι νομικές διαδικασίες για την αλλαγή, ενώ σύντομα οι φίλαθλοι θα κληθούν να αποφασίσουν ποιο σήμα προτιμούν ανάμεσα σε τρία τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ροκάκης: «Αυτό που προέχει είναι η ενότητα, οι ψηλοί στόχοι και να έχουμε στο γήπεδο όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αφουγκραζόμενος την επιθυμία πολλών, σήμερα ξεκινάει η διαδικασία αλλαγής του σήματος με τον τρόπο που είχαμε συζητήσει. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν τρία σήματα στην δημοσιότητα, ώστε οι φίλοι της ομάδας να ψηφίσουν αυτό που θα αποτελέσει το επόμενο Σήμα μας. Σήμερα κιόλας θα δώσω εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της ΠΑΕ κ.Λυχναρά να ξεκινήσει την διαδικασία, ώστε η ομάδα μας να έχει το νέο Σήμα το συντομότερο δυνατό. Δεν γνωρίζω αν προλάβουμε να είναι έτοιμο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί υπάρχουν πολλές νομικές διαδικασίες, αλλά το σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα θα τρέξει σε υψηλή ταχύτητα…

Καταλαβαίνετε όλοι, ότι δεν χωράει να λείπει κανείς από αυτήν την προσπάθεια. Τα Χανιά είναι η πόλη μας, είναι ο νομός μας που ήταν ανέκαθεν πρωτεύουσα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες ομάδες που είναι κοντά μας. Μεγάλες πόλεις και ιστορικές ομάδες έχουν φύγει από τον χάρτη επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι για να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά, τον Γιώργο Βρέντζο και τον Νότη Ψυλλάκη αλλά και θα ήταν επίσης πολύ ευτυχές να έρθουν και άλλοι άνθρωποι κοντά μας. Δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να το δω στο γήπεδο και με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας να συμβάλει ώστε να υπάρξει αυτή η δυναμική που όλοι έχετε ζήσει και ονειρευόμαστε».

Η τοποθέτηση από τον κ. Βρέντζο:

«Σήμερα ξεκίνησε η “ενασχόληση” μου με την ομάδα των Χανίων.

Όπως ήδη ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο φίλος μου και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ, Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο αλλά και όλους τους τελευταίους μήνες αναζητούσε “συμπαίκτες”, στις αρχές του καλοκαιριού μου πρότεινε να βοηθήσω την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ κι επιθυμώ. Παρότι η πρόταση του ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και τιμητική, του απάντησα με απόλυτη ευθύτητα κι ειλικρίνεια ότι η απόλυτη προτεραιότητα και το μοναδικό μέλημα μου εκείνη τη στιγμή ήταν να βρω ή να συνδράμω σε μια λύση για την ΠΑΕ Εργοτέλης. Του ξεκαθάρισα ότι δεν μπορούσα ούτε ήθελα να κάνω τίποτα προτού εξαντλήσω και την τελευταία πιθανότητα να σωθεί η αγαπημένη ομάδα μου. Του υποσχέθηκα όμως ότι αν δε βρισκόταν λύση για τον Εργοτέλη, η μοναδική ομάδα με την οποία θα ασχολιόμουν θα ήταν τα Χανιά. Έκτοτε δεν είχα την παραμικρή ουσιαστική επικοινωνία μαζί του όσον αφορά την ομάδα των Χανίων.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν πλέον εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα να βρεθεί λύση για τον Εργοτέλη, επικοινώνησα με τον Αντώνη και του είπα ότι ήμουν πλέον σε θέση να ασχοληθώ με τα Χανιά και να βοηθήσω όσο μπορώ. Συναντηθήκαμε στην Αθήνα, συζητήσαμε και πολύ γρήγορα δώσαμε τα χέρια.

Στην ομάδα των Χανίων δε θα είμαι, προς το παρόν τουλάχιστον, μέτοχος ή μέλος της διοίκησης, ούτε θα έχω κάποια άλλη θέση. Θα βοηθήσω όσο κι όπως μπορώ εξωδιοικητικά. Οποιαδήποτε αλλαγή θα ανακοινωθεί επίσημα και δημόσια, τόσο από την ΠΑΕ Χανιά όσο και από εμένα, προς τον φίλαθλο κόσμο και τους αρμόδιους φορείς. Γιατί τόσο οι άνθρωποι των Χανίων όσο κι εγώ έχουμε μάθει ό,τι κάνουμε να είναι ξεκάθαρο, έντιμο και φυσικά καθόλα νόμιμο.

Δε θα πω ποτέ ψέμματα στον κόσμο των Χανίων, όπως δεν είπα ποτέ ψέμματα στον κόσμο του Εργοτέλη. Τα ποδοσφαιρικά αισθήματα μου είναι γνωστά: ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Εργοτέλης (και μετά ΑΕΚ). Αν μπορούσα θα ήμουν ακόμα στο Μαρτινέγκο, αυτό είναι το ποδοσφαιρικό σπίτι μου. Έκανα τα πάντα για να βρω λύση για την ΠΑΕ, προσπάθησα να σώσω τον Σύλλογο, γι’ ακόμα μια φορά, από μεγάλες περιπέτειες. Δυστυχώς όμως δεν εξαρτιόταν από εμένα αλλά από έναν ανήθικο – για να μην πω τίποτα χειρότερο – ιδιοκτήτη. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή, μέσα Σεπτέμβρη, μήπως γίνει κάποιο θαύμα. Κι όταν εξανεμίστηκε και η τελευταία ελπίδα να διασωθεί η ΠΑΕ Εργοτέλης και να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της SL2 (με ή χωρίς την ανάμειξη μου), τότε – και μόνο τότε – “αποχώρησα” και δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Αντώνη Ροκάκη. Και μια μέρα, αργά ή γρήγορα, θα επιστρέψω…

Δεν είμαι λοιπόν Χανιώτης, ούτε οπαδός της ομάδας των Χανίων. Είμαι “φιλοξενούμενος” τόσο στην πόλη όσο και στην ομάδα. Είμαι όμως και Κρητικός, αγαπάω τον τόπο μας και το ποδόσφαιρο. Και ως Κρητικός γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Κρήτη ο σπιτονοικοκύρης πρέπει να σέβεται τον φιλοξενούμενο αλλά και ο φιλοξενούμενος τον οικοδεσπότη μου. Θέλω λοιπόν να υποσχεθώ, ή μάλλον να δώσω το λόγο μου, στον κόσμο των Χανίων ότι όσο βρίσκομαι μαζί τους θα κάνω τα πάντα για την πόλη και για την ομάδα.

Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι πλέον μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας των Χανίων. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να είμαι δίπλα στον Αντώνη Ροκάκη. Ο Αντώνης ήταν, είναι και θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στο χανιώτικο και γενικά το κρητικό ποδόσφαιρο. Πήρε μια μικρή ομάδα, την ομάδα του χωριού του, και την έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Και το έκανε με τρόπο καθαρό, έντιμο, λεβέντικο, κρητικό. Δημιούργησε μια ομάδα πρότυπο για την οποία πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι Χανιώτες. Έφτασε κοντά στο να ανεβάσει την ομάδα στην SL1 και με λίγο περισσότερη τύχη και στήριξη θα το είχε καταφέρει. Αν κάτι δεν κατάφερε, για λόγους όμως που δεν έχουν να κάνουν με τον ίδιο, είναι να συσπειρώσει και να ενώσει ποδοσφαιρικά τον κόσμο των Χανίων. Με τη σημερινή του απόφαση ν’ αλλάξει το σήμα και να φέρει κοντά στην ομάδα ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο χανιώτικο ποδόσφαιρο, όπως ο Νότης Ψυλλάκης, είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα το καταφέρει και αυτό.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται στη SL1 περισσότερες ομάδες από την επαρχία. Ομάδες που να εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις και πολύ κόσμο διψασμένο για ποδόσφαιρο. Ομάδες καθαρές, φερέγγυες, αυτόνομες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται πόλεις κι ομάδες όπως τα Χανιά. Όλοι μαζί θα πάμε τα Χανιά εκεί που αξίζουν, εκεί που θέλει κι ονειρεύεται ο κόσμος τους…».