Χανιά: Πήρε τον Λουίς Ρότσα

Τα Χανιά συνεχίζουν την ενίσχυση του έμψυχου υλικού τους και προχώρησαν στην απόκτηση του 29χρονου Πορτογάλου, Λουίς Ρότσα

Χανιά: Πήρε τον Λουίς Ρότσα

Στα Χανιά θα συνεχίσει να προσφέρει τις αγωνιστικές υπηρεσίες του ο 29χρονος Πορτογάλος, Λουίς Ρότσα και η σχετική ανακοίνωση των κρητικών αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ Χανιά είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία με τον Λουίς Ρότσα. Πρόκειται για μια ακόμα ηχηρή κίνηση από την ομάδα μας με έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Super League 1 και διαθέτει γεμάτο βιογραφικό, με πολλές παραστάσεις σε διεθνές επίπεδο.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας είναι γνωστό στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον Παναιτωλικό, όπου αγωνίστηκε για 2,5 χρόνια πριν πάρει μεταγραφή για την Πολωνία όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος. Ο Λουίς Αουγκούστο Μάρτινς Ρότσα, είναι γεννημένος στις 27 Ιουνίου 1993 και αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό μπακ, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ.

Γεννημένος στο Γκαβιάο της Μπράγκα, ο Πορτογάλος άσος πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική Φαμαλισάο. Οι ικανότητές του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους της γειτονικής Βιτόρια Γκιμαράες και το 2008 εντάχθηκε στις μικρές ομάδες του συλλόγου. Στην Γκιμαράες έμεινε μέχρι το 2016 και αφού πρώτα αγωνίστηκε σε 47 ματς με την πρώτη ομάδα και σε ακόμα 61 (και 2 γκολ) με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου. Μάλιστα με τη Βιτόρια αγωνίστηκε και τέσσερις φορές στο Europa League (οι δυο στα προκριματικά).

Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού με τον οποίο πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Συνολικά με τους «κυανοκίτρινους» αγωνίστηκε σε 57 παιχνίδια με 2 γκολ και 2 ασίστ. Στο Αγρίνιο έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 οπότε και πήρε μεταγραφή για τη Λέγκια Βαρσοβίας, όπου έπαιξε για δυο χρόνια σημειώνοντας 40 συμμετοχές (1 γκολ και 2 ασίστ), εκ των οποίων οι 6 για τα προκριματικά του Europa League. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο αγωνίστηκε στη Κρακοβία όπου είχε 28 εμφανίσεις».