Προοδευτική: Ενίσχυση με τον Σέρβο Φιλίπ Γιόβιτς

Ο Σέρβος μέσος Φιλίπ Γιόβιτς αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Προοδευτικής

Προοδευτική: Ενίσχυση με τον Σέρβο Φιλίπ Γιόβιτς

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής προέρχεται από τη Λευκορωσία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν σε ομάδες (Α’ και Β’ κατηγορίας) της πατρίδας του.

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής αναφέρει σχετικά με την απόκτηση του Φιλίπ Γιόβιτς:

«Ο Jovic είναι γεννημένος την 6η Αυγούστου 1997 στην Γιουγκοσλαβία, έχει Σέρβικη Υπηκοότητα το ύψος του είναι 1,80μ και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή κυρίως ως Αμυντικός Μέσος.

Ξεκίνησε στην ακαδημία της Napredak Kruševac και τον 2016/17 θα αποκτηθεί από την Partizan – Super liga Srbije (Α’ Σερβίας) και θα δοθεί δανεικός την ίδια χρονιά στην Teleoptik που αγωνίζεται στην Prva liga Srbije (Β’ Σερβίας) το καλοκαίρι θα αποκτηθεί από την Teleoptik και θα καταγράψει την περίοδο 2017/18 – 25 συμμετοχές.

Το 2018/19 θα μεταγραφεί σε ομάδα της Super liga Srbije (Α’ Σερβίας) την Napredak καταγράφοντας 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.

Το 2019 θα αφεθεί ελεύθερος και θα τον αποκτήσει η Novi Pazar – Prva liga Srbije (Β’ Σερβίας) καταγράφοντας 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο πριν αποκτηθεί την χειμερινή μεταγραφική περίοδο από την Radnik – Super liga Srbije (Α’ Σερβίας) για 2 χρόνια.

Την πρώτη χρονιά του στην ομάδα θα αγωνισθεί σε 6 μόνο αγώνες στο πρωτάθλημα σκοράροντας κιόλας 1 γκολ πριν τραυματιστεί και χάσει την υπόλοιπη χρονιά.

Η επόμενη χρονιά (2020/21) όμως θα είναι γεμάτη για τον Jovic όπου θα αγωνισθεί σε 23 αγώνες στο πρωτάθλημα πριν αποκτηθεί από την Λευκορωσική Rukh Brest Vysheyshaya Liga (Α’ Λευκορωσίας) τον Μάρτιο του 2021 και αγωνισθεί σε 23 αγώνες ενώ πέτυχε και 1 γκολ.

Να σημειωθεί ότι το πρωτάθλημα στην Λευκορωσία ξεκινάει Μάρτη και τελείωσε Νοέμβρη. Ο Jovic επίσης ήταν διεθνής με τις ομάδες νέων τις Σερβίας. Επόμενος σταθμός η Προοδευτική!».