Μακεδονικός: Πήρε και τον 23χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Ιωαννίδη

Τον 23χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Ιωαννίδη απέκτησε ο Μακεδονικός

Μακεδονικός: Πήρε και τον 23χρονο τερματοφύλακα Γιάννη Ιωαννίδη

Παίκτης του Μακεδονικού ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο 23χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε και ανακοινώθηκε.

«Η διοίκηση του Μακεδονικού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο 23χρονος (31/12/1998) τερματοφύλακας πρόκειται για έναν από τους ικανότερους στην ηλικία και τη θέση του, έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήρια του από σχεδόν εφηβική ηλικία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιωαννίδης πήρε τις πρώτες ευκαιρίες του στο ποδόσφαιρο ανδρών στον Ντίνο Κούη και τον Αίαντα Ευόσμου, ενώ τη σεζόν 2016/17, σε ηλικία 17 ετών, ξεχώρισε κατά κοινή ομολογία στην Α1 ΕΠΣ Μακεδονίας, υπερασπιζόμενος την εστία του ΠΑΟΚ Κυμίνων-Μαλγάρων. Η σεζόν εκείνη έφερε για τον Ιωαννίδη και τη μεταγραφή στη Γ Εθνική, για λογαριασμό του Κιλκισιακού, ενώ έπειτα τα χιλιόμετρα έγιναν περισσότερα, αφού ο νεαρός τερματοφύλακας έμεινε μεν στην ίδια κατηγορία, όμως άλλαξε όμιλο, μετακομίζοντας στην Βοιωτία για τον Αμβρυσσέα Διστόμου. Η θητεία του στη Γ Εθνική ολοκληρώθηκε όταν το καλοκαίρι του 2019 παρουσιάστηκε στον Ιωαννίδη η ευκαιρία να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, σε ηλικία 20 ετών, ο Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας υπέγραψε στην TOP Oss, στην δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου!

Επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του Αλμωπού Αριδαίας (Football League) το 2020 και το επόμενο καλοκαίρι έκανε από πολλές απόψεις το μεγάλο βήμα: πρώτον, υπέγραψε στον Αστέρα Βλαχιώτη και βρήκε την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Betsson Super League 2. Δεύτερον, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, πήρε ρόλο βασικού τερματοφύλακα στους Λάκωνες από τον Φεβρουάριο και κατέγραψε μια αξιοσημείωτη σεζόν στον Νότιο Όμιλο, διατηρώντας μάλιστα 6 φορές ανέπαφη την εστία του σε 20 συμμετοχές!

Στον Μακεδονικό, ο Ιωαννίδης βρίσκει την ευκαιρία να διατηρηθεί σε κορυφαίο επίπεδο, να επιστρέψει στην πατρίδα του, Θεσσαλονίκη, και να δουλεύει δίπλα σε κορυφαία πρόσωπα που υπηρέτησαν τη θέση του τερματοφύλακα, τον Στέφανο Γουναρίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων των «πρασίνων», Νούλη Σιαμίδη!

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Γιάννη στη μεγάλη πράσινη οικογένεια και του εύχεται υγιή και επιτυχημένη θητεία με τα χρώματα του Μακεδονικού!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μακεδονικός.