Πουλάει την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Κούγιας: «Δεν περνάω καλά, έχω αποφασίσει να φύγω»

Ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως πουλάει την ΠΑΕ ΑΕΛ. «Δεν περνάω καλά, έχω αποφασίσει να φύγω», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Πουλάει την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Κούγιας: «Δεν περνάω καλά, έχω αποφασίσει να φύγω»

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασε ο Αλέξης Κούγιας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή (29/5) στο Αλκαζάρ. Βάζει πωλητήριο έναντι 2,1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα έθεσε ως χρονικό ορίζοντα της πώλησης την 28η Ιουλίου, ενώ αν δε βρεθεί αγοραστής, τόνισε πως θα προχωρήσει ή σε διαχείριση χρεών από τον ίδιο ή σε εκκαθάριση.

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν χρήματα που περιμένει να πάρει από την πώληση του Δημήτρη Πινακά, τα οποία είναι 700.000 ευρώ από το 1.000.000 ευρώ που πουλήθηκε ο ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό.

Χρήματα από τα τηλεοπτικά, στοίχημα, φανέλα που τα προσδιόρισε μαζί με τα λεφτά για το Πινακά κοντά στα 1.275.000 ευρώ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα πρέπει να δίνει κάθε μήνα 33.353 ευρώ, δόση για ρυθμισμένα χρέη προς εφορία συνολικά 1.750.493 ευρώ, ενώ θα πρέπει να δοθούν 717.443 ευρώ (505.000 ευρώ για ποδοσφαιριστές που προσέφυγαν στην FIFA+212.443 ευρώ υπόλοιπο συμβολαίων ποδοσφαιριστών) έως τις 31/07/2022 για να μπορεί να κάνει μεταγραφές τη θερινή περίοδο. Τέλος, ο Κούγιας συμπλήρωσε ότι πληρώνει 17.000 ευρώ το μήνα, δόσεις για χρέη της Παναχαϊκής.

Ο Αλέξης Κούγιας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Δεν περνάω καλά στην ΑΕΛ. Έχω μία οικογένεια και μία περιουσία που πρέπει να χαρώ. Έχω αποφασίσει να φύγω. Εάν καταφέρω να έρθω σε συνεννόηση με όλες τις υποθέσει αυτές δεν θα κάνουμε μεταγραφές. Σύμφωνα με τους Αντωνίου και Σαμολαδά θα ανεβαίναμε εύκολα και με το υπάρχον ρόστερ και αυτό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Κάνω ανοιχτή πρόσκληση σε οποιοδήποτε Λαρισαίο, Αμερικάνο, Βούλγαρο ή σαν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Καβάλας που έχει οικονομική επιφάνεια. Μπορούν να έρθουν οι Πηλαδάκης, Πλεξίδας, Ντελόπουλος, οι άλλοι επιφανείς Λαρισαίοι όπως οι Κασίδης και Αδαμόπουλος.

Δίνω ένα ρόστερ 32 παικτών, μία συμφωνία για το Αλκαζάρ που με το ποσό της πρώτης χρονιάς μπορεί να γίνει συμψηφισμός και να αγωνιστεί η ομάδα με πολύ μικρό ποσό ενώ το γήπεδο είναι προδιαγραφών UEFA, προπονητικό SL1, ραδιόφωνο, γραφεία, μπουτίκ (η οποία ανακοίνωσε πως θα κλείσει), δύο πούλμαν.

Όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο Λάρισας και να του δώσει τα στοιχεία του. Σε όποια συζήτηση γίνει θα ήθελα να είναι παρόν ο Δήμαρχος Λαρίσης και μέχρι τις 28 Ιουλίου 2022 θα περιμένω να εμφανιστεί.

Εάν μέχρι τότε δεν εμφανιστεί κάνεις τότε: ή θα προσπαθήσω να τα βρω με όλους σε μία διαχειρίσιμη συμφωνία ή η ΠΑΕ θα τεθεί υπό εκκαθάριση».