Χανιά: Τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος δεν θα είναι στον πάγκο των Χανίων και τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Χανιά: Τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος

Τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος από τον πάγκο των Χανίων. Δεν ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Κρήτης.

«Η ΠΑΕ Χανιά ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προπονητική του πορεία», αναφέρει η διοίκηση των Χανίων.

Σε δήλωσή του ο πρώην, πια, τεχνικός των Χανίων επισημαίνει τα εξής:

«Έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεργασίας μου με την ΠΑΕ Χανιά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Αντώνη Ροκάκη και τη διοίκηση για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν το διάστημα της παρουσίας μου στην ομάδα, όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάστηκα όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τον φίλαθλο κόσμο για τη στήριξη.

Τον 1,5 χρόνο της παρουσίας μου στα Χανιά προσπάθησα καθημερινά, μέσα από σκληρή δουλειά, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να εξελίξω ποδοσφαιριστές. Εύχομαι καλή συνέχεια στα Χανιά και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Ο κόουτς με δηλώσεις του στη Νέα Τηλεόραση έκανε τον απολογισμό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήρθα σε μια δύσκολη περίοδο όταν η ομάδα είχε μείνει αρκετά πίσω την προηγούμενη χρονιά. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια… Το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν προβλήματα για διάφορους λόγους, τους οποίους γνωρίζει ο κόσμος. Νομίζω ότι στήριξα την ομάδα εκείνη τη στιγμή, αλλά και ο πρόεδρος στη συνέχεια τη στήριξε.

Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια σ’ ένα δύσκολο πρωτάθλημα, σ’ ένα πρωτάθλημα όπου όλοι παραδέχονται ότι είναι άδικο αυτό που έχει γίνει με τους δύο ομίλους, με τόσες πολλές ομάδες. Είναι αδιανόητο είναι η αλήθεια να γίνεται ένα τέτοιο πρωτάθλημα όταν την προηγούμενη χρονιά ήταν αξιόλογο και ανταγωνιστικό. Θεωρώ δηλαδή ότι όλη αυτή η κατάσταση ήταν πολύ άδικη για όλες τις ομάδες και το είδαμε και τώρα με το μπαράζ που έγινε όπου όλη τη χρονιά η Βέροια ήταν πρώτη και δε βγήκε.

Για μας, οι δυσκολίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι με τη μη αδειοδότηση της ομάδας και με τα προβλήματα που είχαμε γενικά. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι κάναμε μία ανταγωνιστική ομάδα, ο πρόεδρος και η διοίκηση βοήθησαν πολύ. Νομίζω ότι σιγά-σιγά κερδίζαμε τον κόσμο παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά και καταφέραμε να τον φέρουμε στο γήπεδο. Συγχρόνως προσπαθούσα να εξελίξω τους ποδοσφαιριστές γιατί είχαμε αρκετούς νεαρούς σε ηλικία ώστε να πάρουν εμπειρίες.

Το πρώτο πράγμα που ήθελα να κάνω και ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα ήταν να περάσω μια νοοτροπία μεγάλης ομάδας ώστε μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο να μην υπολογίζει κανέναν αντίπαλο και να κερδίζει οποιονδήποτε.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Εργοτέλη υπήρχαν κάποιες ελπίδες, τις κυνηγούσαμε με όλες μας τις δυνάμεις, ήμασταν στα κόκκινα για αρκετό χρονικό διάστημα με συνεχόμενα ματς. Βεβαίως, όταν είσαι πίσω, κάνοντας ένα στραβοπάτημα σε αφήνει περισσότερο πίσω και ρίχνει την ψυχολογία της ομάδας.

Το παιχνίδι κλειδί για μας ακόμα και για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης ήταν αυτό με τον Εργοτέλη, η ισοπαλία στην έδρα μας, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε παραπάνω πράγματα. Βεβαίως μετά προσπαθήσαμε να πιέσουμε τους ποδοσφαιριστές ώστε να έχουμε κίνητρο να μείνουμε όσο ψηλότερα γίνεται και συγχρόνως να δώσω χρόνο συμμετοχής και σε κάποια παιδιά που δεν είχαν παίξει πολύ έως τότε.

Στα τελευταία παιχνίδια είχαμε κάποια αποτελέσματα όπου δε μας βοήθησαν να κρατηθούμε στην δεύτερη θέση. Γενικά όμως θεωρώ πως η ομάδα έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, οι ποδοσφαιριστές έκαναν μια τεράστια προσπάθεια όλη τη σεζόν, η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και όπως έχω πει πρόσφατα, αλλά και στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρόεδρο η ομάδα μπορεί να κάνει πράγματα, έχοντας έναν πολύ καλό κορμό αρκετών ποδοσφαιριστών.

Με πολύ λίγες προσθήκες μπορεί να διεκδικήσει κάτι τη νέα σεζόν, έχοντας πλέον και ένα πλεονέκτημα να μπορεί να κάνει προπονήσεις σ’ ένα καλό γήπεδο και να είναι ήρεμη. Γιατί πέρα από τα προβλήματα που είχαμε εκτός από την αδειοδότηση ήταν και πολλά άλλα που δεν είναι σωστό να τα αναφέρω…

Ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα για μας οι μετακινήσεις μας στο Μάλεμε, οι συνθήκες δουλειάς και αυτό φάνηκε όταν επιστρέψαμε στη Μοναχή Ελιά που έγινε ένα αξιόλογο γήπεδο. Η ομάδα πήρε αμέσως τα πάνω της και πήρε και αποτελέσματα.

Για μία ομάδα είναι σημαντικό οι συνθήκες δουλειάς να είναι αξιόλογες και αυτό είχαμε εμείς από ένα σημείο της σεζόν και μετά όταν γυρίσαμε στην Μοναχή Ελιά, γι’ αυτό και η ομάδα ξεκίνησε να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Για μένα η ομάδα δημιούργησε φέτος κάποια στιγμή τεράστιες προσδοκίες με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει χάσει από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό που είναι η ομάδα που ανέβηκε και σε πολλά παιχνίδια χαιρόμασταν όλοι μας να βλέπουμε την ομάδα όπως έπαιζε.

Θέλω να πω ένα μπράβο στους ανθρώπους της ομάδας γιατί τα τελευταία χρόνια την έχουν κάνει να πρωταγωνιστεί. Σίγουρα το κομμάτι της οργάνωσης στη Μοναχή Ελιά -και ο πρόεδρος έχει το όραμα να τη βελτιώσει και να την εξελίξει- είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι συνθήκες δουλειάς για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή αλλά και προπονητή είναι το Α και το Ω.

Το οργανωτικό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι γιατί πρέπει κάθε μέρα να γίνεσαι και καλύτερος. Το άλλο ήταν αυτό που προσπαθούσα να κάνω όλο το χρονικό διάστημα που ήμουν στην ομάδα, να υπάρχει μια νοοτροπία μεγάλης ομάδας το οποίο χρειάζεται χρόνος για να το περάσεις στους ποδοσφαιριστές και σε όλους όσοι περιβάλλουν την ομάδα».