Εργοτέλης: Φεύγει ο Τουτζάρης

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Εργοτέλης, Γιώργος Τουτζάρης, αποχωρεί από την ομάδα του Ηρακλείου.

Εργοτέλης: Φεύγει ο Τουτζάρης

Δεδομένη είναι η αποχώρηση του Γιώργου Τουτζάρη από τον Εργοτέλη. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ μίλησε στο Crete2day για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του μεγαλομετόχου, Μάγκεντ Σάμι.

Για τους λόγους της αποχώρησης:

«Yπάρχει μια κόπωση. Σηκώνω και το διοικητικό και το αγωνιστικό κομμάτι μιας ομάδας, σύμφωνα με το μοντέλο διοίκησης που θέλει ο ιδιοκτήτης. Επίσης, οι οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν ευνοούν, υπάρχει οικονομική ασφυξία στην ομάδα. Δεν βλέπω πως μπορώ να αλλάξω κάτι αυτή την στιγμή, και να δώσω περισσότερα από ό,τι τώρα. Είμαι 5 χρόνια μακριά από το σπίτι μου και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αποφάσισα να αποχωρήσω».

Για το αν η απόφαση του έχει να κάνει με την πιθανότητα αποχώρησης του Μάγκεντ Σάμι:

«Η δική μου απόφαση δεν είναι αν θα μείνει ο Σάμι. Δεν συνδέεται η απόφαση του Σάμι με την δική μου απόφαση».

Για την βοήθεια από παράγοντες της ομάδας:

«Με βοηθάνε άνθρωποι που τρέχουν για την ομάδα και παρόλες τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ο Εργοτέλης παραμένει μια οργανωμένη ομάδα. Του χρόνου τα πράγματα μπορεί να είναι αρκετά καλύτερα».

Aπό τι εξαρτάται η παραμονή του Σάμι:

«Θα εξαρτηθεί η παρουσία του Σάμι και από την οικονομική σταθερότητα στην ομάδα. Με τα τωρινά δεδομένα το 90% των ιδιοκτητών θέλουν να φύγουν, και ο Σάμι ανήκε σε αυτό το ποσοστό. Πάνω από 2 εκατ. ευρώ έχει βάλει ο Σάμι στον Εργοτέλη».

Για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ:

«Είμαι στεναχωρημένος από την μη τήρηση των υποσχέσεων. Τα έσοδα που προσδοκούμε να έχουμε είναι κατά 60-70% λιγότερα από ό,τι περιμέναμε να έχουμε. Μας λείπουν 300.000 έσοδα, για τον Εργοτέλη είναι πολλά. Στο τέλος της χρονιάς το νούμερο θα είναι διαχειρίσιμο».

Για τα όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν και την οικονομική αυτάρκεια που δεν επετεύχθη

«Ο Σάμι είχε διάθεση να δημιουργήσουμε έναν χώρο δικό μας ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα για τον Εργοτέλη. Η πιο σημαντική ήταν η δημιουργία ενός κέντρου, βρήκαμε 1-2 ενδιαφέρουσες περιπτώσεις όμως τα προβλήματα μας τράβηξαν πίσω. Παρόλα αυτά υπήρχαν κάποιες εναλλακτικές όμως οι δυσκολίες στο να συντηρηθούμε έκαναν τις σκέψεις μακρινές. Δεν κάναμε το όνειρο για την οικονομική αυτάρκεια. Δεν μπορείς να πουλήσεις εύκολα ποδοσφαιριστή γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές».

Θα ζητήσει οικονομικά ανταλλάγματα ο Σάμι αν αποχωρήσει;

«Το πιθανότερο είναι, ανάλογα με το ύψος των χρεών, να κινηθεί ανάλογα».

Για τον προσωπικό του απολογισμό:

«Έδωσα όλη την διάθεση και την ζωή όλα αυτά τα χρόνια στον Εργοτέλη. Ό,τι είχα να δώσω, το έχω δώσει. Αν κάποιοι άφηναν τα πράγματα να ήταν το καλοκαίρι στην κανονικότητα, θα είχαμε μια διαφορετική ιστορία να θυμάται κανείς. O απολογισμός σίγουρα έχει θετικό πρόσημο. Έδωσα αλλά και πήρα πάρα πολλά, αυτό είναι δεδομένο. Όπως δίνουμε την ευκαιρία σε εξελίξιμα παιδιά, έτσι και ο Σάμι μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω την ομάδα και να την ''τρέξω'', ήταν κάτι που μου φόρτωσε ευθύνες και μου έδωσε εμπειρίες ώστε να είναι χρήσιμες στο μέλλον».