Βέροια-Ολυμπιακός Β΄ 1-0: Φουλ για άνοδο με Πασά

Νέα νίκη για την Βέροια (1-0 τον Ολυμπιακό Β') με σκόρερ τον Γιάννη Πασά και διατήρηση του +8 στην κορυφή. Προσπάθησαν στην επανάληψη οι Πειραιώτες. 

Βέροια-Ολυμπιακός Β΄ 1-0: Φουλ για άνοδο με Πασά

Η Βέροια επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού Β' χάρη στο 20ο γκολ του Γιάννη Πασά στη σεζόν (1900ο στην ιστορία της) και διατήρησε την απόσταση των οκτώ βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΛ (με ένα ματς περισσότερο) , κάνοντας ακόμη ένα σπουδαίο βήμα για την πρώτη θέση του ομίλου και το μπαράζ ανόδου στη Super League. Με τους ερυθρόλευκους να κάνουν καλό ματς στην επανάληψη με κορυφαίο τον Βασίλη Σουρλή, αλλά να μην μπορούν για ακόμη ένα παιχνίδι να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Βέροια μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε νωρίς (15')να βρει το γκολ, με κοντινό πλασέ του πρώτου σκόρερ της Γιάννη Πασά. Η σέντρα από τον Μουχάλη και η κεφαλιά πάσα προς τον Πασά από τον Γιακουμάκη που πλάσαρε τον Τζολάκη, με τους φιλοξενούμενους να εκφράζουν έντονα παράπονα για οφσάιντ του σκόρερ. Και με τις διαμαρτυρίες να συνεχίζονται από τους Μανιάτη και Ανατολάκη που ήταν επικεφαλής της αποστολής.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στη συνέχεια, η Βέροια είχε ευκαιρία με τον Πασά στο 26' και ο Ολυμπιακός Β' με τον Σουρλή στο 33'. Ο διεθνής μέσος είχε άστοχο σουτ στο 50', με τον Αριέλ Ιμπαγάσα να περνάει τον Νταμπό στο γήπεδο για να βρει περισσότερη επιθετικότητα. Ο Σουρλής έφτασε κοντά στο γκολ με ωραία προσπάθεια και στο 52', ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Βοΐλης είχε κεφαλιά άουτ. Στο πολύ ανοιχτό πια ματς, στο 53' ο Πασάς νικήθηκε από τον Τζολάκη, ενώ ο Παύλος Δερμιτζάκης με την είσοδο του Κάτσε θέλησε να κάνει πιο σφιχτή την ομάδα του στο κέντρο καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην επανάληψη. Στο 82' ο Λιάτσος σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε. Και στο 88' ο Τζολάκης εξουδετέρωσε το φάουλ του Μούργου.

Από τον διαιτητή Πολυχρόνη με τον οποίο είχαν αρκετά παράπονα οι φιλοξενούμενοι είδαν κίτρινη οι Πεταυράκης, Βοΐλης

Βέροια: Βελλίδης, Σκόνδρας, Δημόπουλος (77' Παπαχρήστος), Πεταυράκης, Μουχάλης, Γαβριηλίδης, Οικονόμου, Μούργος, Φοφανά (61' Κουατένγκ), Πασάς (77' Καπνίδης), Γιακουμάκης (67' Κάτσε).

Ολυμπιακός Β': Τζολάκης, Κινκούε, Ξενιτίδης, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Νίκολιτς, Μαρίνος (69' Λιάτσος), Βοΐλης, Ντόι (46' Νταμπό), Κωστή (86' Μπα), Σουρλής.