Ολυμπιακός Β': Ταλεντάκια σε αφιλόξενα γήπεδα

Το Ολυμπιακός Β’ - Βέροια για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν έδρεψε δάφνες ποιότητας. Διέθετε, ωστόσο, κάποιες φάσεις καθώς και ένα δραματικό φινάλε, με τους Βεροιώτες να ισοφαρίζουν στο 89'.

Ολυμπιακός Β': Ταλεντάκια σε αφιλόξενα γήπεδα

Αυτό που με απογοήτευσε ήταν η εικόνα της εξέδρας. Βασικά, το παιχνίδι έμοιαζε να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ελάχιστοι θεατές κάθονταν από την πλευρά των καμερών της τηλεόρασης, οι αντιδράσεις τους όμως έδειχναν πως επρόκειτο περισσότερο για Καισαριανιώτες, οπαδούς του ιστορικού Εθνικού Αστέρα (το ματς διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο «Μιχάλης Κρητικόπουλος»), παρά με φίλους του Ολυμπιακού.

Για να μάθεις πότε αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Β’ χρειάζεται να ψάξεις και να γκουγκλάρεις. Άσε που τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια του έως τώρα έχουν διεξαχθεί σε ισάριθμα διαφορετικά γήπεδα. Πριν από το «Κρητικόπουλος» είχαν προηγηθεί το «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας, το Στάδιο Καραϊσκάκη και το βοηθητικό γήπεδο του Ρέντη. Πραγματικός ποδοσφαιρικός τσιγγάνος!

Κι όμως, θεωρώ πως πολύς κόσμος θα επιθυμούσε να παρακολουθήσει από κοντά τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν όχι το παρόν, καθώς ορισμένοι όπως ο Σουρλής, ο Αποστολόπουλος και φυσικά ο Τζολάκης μετρούν ήδη συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Ας μην ξεχνάμε δε πως ανάμεσα στους επόμενους αντιπάλους του Ολυμπιακού Β' φιγουράρουν ομάδες με Ιστορία όπως η Λάρισα, ο Ηρακλής και η Ξάνθη.

Η ΠΑΕ θα μπορούσε να προμηθεύει, με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση, τους κατόχους διαρκείας και όσους αγοράζουν εισιτήρια της πρώτης ομάδας με εισιτήρια για τους αγώνες της δεύτερης. Οι αγώνες αυτοί θα μπορούσαν να διαφημίζονται στο σάιτ και στις σελίδες του συλλόγου στα social media και να διεξάγονται στην ίδια έδρα, ει δυνατόν στο Καραϊσκάκη. Πέρα από το γεγονός πως θα προέκυπτε μια ακόμα χρήσιμη πηγή εσόδων για τον Ολυμπιακό, σκεφτείτε πόσο όμορφο θα ήταν για τους νεαρούς «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται μπροστά σε μισογεμάτες κερκίδες από φιλάθλους που θα τους εμψυχώνουν.

Τα τελευταία χρόνια, αρχικά με τον Πάουλο Μπέντο και κυρίως τώρα με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έχει επιτέλους ξαναρχίσει να παράγει τα δικά του ταλεντάκια και να μη στηρίζεται μόνο σε μεταγραφές. Τα ταλεντάκια αυτά, όμως, έχουν ανάγκη να ακούσουν ρυθμικά το όνομά τους, να νιώσουν από τα πρώτα τους βήματα της ζεστασιά της «ερυθρόλευκης» εξέδρας.