Το ισπανικό μοντέλο που επιβάλει στον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα

Το διπλό στοίχημα του Ολυμπιακού με τη Β' ομάδα και οι πρώτες εντυπώσεις από το συγκρότημα του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Το ισπανικό μοντέλο που επιβάλει στον Ολυμπιακό ο Ιμπαγάσα

Κάθε παιχνίδι του Ολυμπιακού Β' έχει και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Στον Πειραιά πολλά χρόνια φώναζαν για τη δημιουργία ομάδας που θα μπορούσε να παίζει στη Super League 2. Αυτή η ιστορία ξεκίνησε φέτος με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν φτιάξει μία ομάδα που είναι αήττητη μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός Β' όχι απλά δεν έχει χάσει ματς, αλλά έχει νικήσει την ΑΕΛ και τον Πανσερραϊκό, δύο ιστορικά σωματεία με βαριές φανέλες. Εκτός από τα αποτελέσματα, όμως, το θέμα είναι η εικόνα που παρουσιάζει το συγκρότημα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Αυτό πρέπει να μας απασχολεί περισσότερο κι από μία νίκη. Ο σκοπός που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ομάδα άλλωστε είναι για να φτιάξει ποδοσφαιριστές και στην προκειμένη περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει βάλει δύο στοιχήματα.

Με τη Β' ομάδα δεν έχουν τη δυνατότητα μόνο ποδοσφαιριστές να πάρουν ευκαιρίες, αλλά και ο προπονητής. Το ένα στοίχημα είναι οι παίκτες και το άλλο είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Ολυμπιακός θέλει να βγάλει έναν δικό του προπονητή. Ο "Κάνιο" χαίρει της εκτίμησης του Βαγγέλη Μαρινάκη και γι' αυτό επιλέχθηκε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Είναι χρόνια στην ακαδημία, στις μικρές ομάδες και παράλληλα πηγαίνει στη Μαδρίτη για να πάρει το UEFApro.

Αυτό που βλέπουμε μέχρι τώρα από τον Ολυμπιακό Β' είναι μία ομάδα με έντονη επιρροή από την ισπανική σχολή. Πίεση ψηλά, για να κλέβει και να κερδίζει μπάλες και να έχει κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι. Ακόμα δεν γίνεται να το κάνει με μεγάλη διάρκεια η ομάδα του, αλλά το κάνει.

Έτσι έβαλε και το γκολ ο Βοΐλης κόντρα στον Πανσερραϊκό γιατί πρέσαρε μέχρι και τον τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός Β', ωστόσο, δεν κρατάει τη μπάλα στα πόδια του αλλάζοντας πολλές πάσες, αλλά επιχειρεί να παίξει κάθετα και γρήγορα. Ο Ιμπαγάσα περνάει ένα ισπανικό μοντέλο στην ομάδα του Πειραιά, ένα μοντέλο που έχει μεγάλο ενδιαφέρον.