Νίκος Αναστασόπουλος, σκόρερ από τα 60 μ.: «Ο Αναστόπουλος με πήρε από τις ελιές του πεθερού μου»!

Μιλάει στο «ΦΩΣ» ο Νίκος Αναστασόπουλος της Καλαμάτας που έβαλε γκολ από τα εξήντα μέτρα και έτρεξε να αγκαλιάσει τον Νίκο Αναστόπουλο!

Νίκος Αναστασόπουλος, σκόρερ από τα 60 μ.: «Ο Αναστόπουλος με πήρε από τις ελιές του πεθερού μου»!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Στο Καλαμάτα - Εργοτέλης μπήκε μια γκολάρα πίσω από το κέντρο του γηπέδου με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πήγε κατευθείαν στα δίχτυα πάνω από τον τερματοφύλακα. Ο ποδοσφαιριστής που το έκανε μού έχουν πει ότι είναι κανονικά για επίπεδο Σούπερ Λιγκ και όχι Σούπερ Λιγκ 2, αλλά κουβαλάει τρέλα. Και έτρεξε να αγκαλιάσει τον προπονητή του, τον Νίκο Αναστόπουλο. Είναι περίπτωση αυτός ο παίκτης, διαβάστε τη συνέντευξη. Με τις ελιές ασχολιόταν! Νίκος Αναστασόπουλος. Έχει παίξει και στη Σούπερ Λιγκ στο παρελθόν.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 30/11/2021

Πόσα μέτρα από το τέρμα ήταν η μπάλα;

Καμιά εξηνταριά. Ήταν δέκα μέτρα πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Και παρατήρησα ότι δεν την ακούμπησες πριν σουτάρεις, δεν την έστησες.

Καθόλου. Επίτηδες το έκανα! Γιατί δεν ήθελα να καταλάβει ο τερματοφύλακας τι πήγαινα να κάνω. Του είπα του συμπαίκτη μου, του Μαρκόφσκι, «άσ' την μπάλα», είχα δει τον τερματοφύλακα εκτός θέσης και δεν ήθελα να με πάρει χαμπάρι. Χωρίς μεγάλη φόρα σούταρα με τη μία και το έβαλα.

Το έχεις ξανακάνει;

Στην προπόνηση. Όχι σε αγώνα.

Στην Καλαμάτα;

Και στην Καλαμάτα και στον Πανσερραϊκό το έχω κάνει.

Πού ήταν ο τερματοφύλακας;

Όταν σκέφτηκα την ιδέα, ο τερματοφύλακας ήταν λίγο έξω από την περιοχή. Άρχισε να γυρίζει με πίσω βήματα και είχε πατήσει περιοχή όταν σούταρα. Δεν πρόλαβε να την πιάσει, αν και προσπάθησε.

Είχες κάνα είδωλο στο εξωτερικό που να έκανε τέτοια;

Ο Τζέραρντ νομίζω είχε βάλει τέτοιο γκολ. Είμαι φαν όμως του Τιάγκο της Λίβερπουλ.

Λίβερπουλ είσαι;

Ναι, υποστηρίζω τη Λίβερπουλ.

Γιατί έτρεξες και αγκάλιασες τον Αναστόπουλο;

Είναι ο άνθρωπος που με έφερε στην ομάδα. Και θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια διότι είχα μείνει πίσω, ενώ το αγαπάω αυτό που κάνω. Εκείνος μου έδωσε την ευκαιρία. Είχα σταματήσει ουσιαστικά το ποδόσφαιρο διότι ήθελα να ασχοληθώ με κάτι πιο φερέγγυο που να μου έδινε σίγουρα χρήματα. Λίγα αλλά σίγουρα. Έχουμε περάσει πολλά στο ποδόσφαιρο, ξέρεις... Και ασχολιόμουν με τις ελιές του πεθερού μου.

Για λέγε, για λέγε. Πόσες ρίζες;

1.400! Έχουμε πολύ καλό λάδι εδώ, βγάζουμε κοντά στους δέκα τόνους.

Ποιο χωριό;

Μεταμόρφωση Λακωνίας, στους Μολάους. Έπαιζα και στον Μολαϊκό, ο κ. Καλαμπόκης με είχε βοηθήσει. Τοπικό επίπεδο βέβαια.

Εσύ είχες παίξει Σούπερ Λιγκ με ομάδες, πώς έφτασες χαμηλά;

Είχα πάθει χιαστούς στην Τουρκία σε φιλικό που είχαμε πάει για προετοιμασία με τη Σλοβάτσκο, έφτιαξα το πόδι μόνος μου και παράλληλα ασχολιόμουν με τις ελιές γιατί έχω γυναίκα και παιδάκι. Σε ένα φιλικό με τον Μολαϊκό με είδε ο κ. Αναστόπουλος και με πήρε στην Καλαμάτα.

Ξέρεις τι λέει ο «μουστάκιας»; Ότι είσαι παίκτης για Σούπερ Λιγκ, αλλά κουβαλάς τρέλα.

Ισχύει ότι κουβαλάω τρέλα, μου το λένε και συμπαίκτες μου και φίλοι μου. Τρέλα σε όρια όμως. Οι συμπαίκτες μου έλεγαν «ρε τρελέ, μόνο εσύ μπορούσες να το κάνεις αυτό, να νικάμε 1-0, να είμαστε στο τελευταίο λεπτό και αντί να κρατάμε την μπάλα να πας να βάλεις γκολ από τα εξήντα μέτρα»! Και να γράψεις σε παρακαλώ ότι τους εκτιμώ πολύ τους συμπαίκτες μου. Θέλω να αναγεννηθώ στην Καλαμάτα και να επιστρέψω στη Σούπερ Λιγκ. Πριν από έξι μήνες έχασα ένα πολύ στενό μου πρόσωπο και με είχε ρίξει ψυχολογικά αυτό.

Τι πρόσωπο;

Τον αδελφό της μητέρας μου, ήταν νέος, κάναμε παρέα, αν ζούσε θα ήταν στο γήπεδο και θα πανηγυρίζαμε μαζί το γκολ.

Από τι πέθανε;

Σε τροχαίο με αυτοκίνητο.

Η καλύτερή σου θέση;

Έχω παίξει και «οκτάρι», αλλά είμαι «εξάρι».

Τι ομάδα είσαι από τις μεγάλες;

Παναθηναϊκός.

Γιατί πάει χάλια ο Παναθηναϊκός;

Η αλήθεια είναι ότι με πονάει αυτό, δεν είναι ο Παναθηναϊκός που είχα ζήσει.

Σε ποιους είχες ιδιαίτερη συμπάθεια;

Στον Καραγκούνη, στον Μπασινά και στον Χένρικσεν. Να ξέρεις, υπάρχει κι άλλος στα μέρη μας, στη Λακωνία, που έκανε καριέρα στο ποδόσφαιρο και ασχολείται με τις ελιές, κάνει φοβερά πράγματα με τις ελιές, ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Πες μου για την ομάδα σας, την Καλαμάτα. Δεύτερη σερί νίκη. Ποιος είναι ο στόχος;

Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, όμως η Καλαμάτα έχει Ιστορία και λαό πίσω της, πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Εμείς κοιτάμε τις υψηλές θέσεις και ό,τι προκύψει.

Στον Αναστόπουλο τι σου αρέσει;

Πέρσι που έζησα την ομάδα, έφτιαξε το καλύτερο σύνολο και πήραμε το πρωτάθλημα. Είναι άνθρωπος που δουλεύει, έχει χιούμορ, μας κάνει να νιώθουμε ωραία, ξέρει την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Ο άνθρωπος βλέπει και τη λεπτομέρεια και μας βοηθάει πολύ. Δεν είναι τυχαίος, άλλωστε, στο ποδόσφαιρο. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ελλάδας.

Στο τελευταίο λεπτό του ματς δεν ήσουν ψόφιος; Πού βρήκες την όρεξη για τέτοια σουτάρα μακρινή;

Η αλήθεια είναι ότι στο 15ο λεπτό είχα δεχτεί ένα σκληρό μαρκάρισμα και ο αστράγαλός μου είναι πρησμένος. Αλλά όταν είσαι ζεστός, δεν το καταλαβαίνεις. Είμαστε καλά προπονημένοι και βγάζουμε άνετα το 90λεπτο.

Πες μου για την πόλη.

Τρομερή πόλη η Καλαμάτα! Μόνο όποιος ζήσει εδώ ξέρει. Έχει αναβαθμιστεί πολύ σε όλους τους τομείς. Είναι από τις κορυφαίες πόλεις της Ελλάδας! Γράψε κάτι για τον Παναθηναϊκό που με ρώτησες πριν. Λείπει πολύ ο Κουρμπέλης, τον γνωρίζω από τον Αστέρα Τρίπολης που ήμασταν, είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Ελπίζω να γίνει σύντομα καλά.

Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει στη Σούπερ Λιγκ;

Στη Λάρισα, στη Λαμία και ήμουν στις αποστολές του Αστέρα Τρίπολης όταν ήμουν νέο παιδί, στις καλές χρονιές του Αστέρα με τον Σάκη Τσιώλη. Επίσης ήμουν στην Παναχαϊκή που ήρθε δεύτερη στη Β' Εθνική πίσω από την ΑΕΚ.

Ποιο είναι το φαβορί φέτος στον όμιλό σας;

Το φαβορί θεωρείται ο Λεβαδειακός. Αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν φαβορί σε αυτές τις κατηγορίες. Όλα θα κρίνονται στη λεπτομέρεια.