ΑΕΛ: Ο Καραπιάλης δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομά του στο προπονητικό κέντρο

Ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος, Βασίλης Καραπιάλης με επιστολή του, ευχαρίστησε τον Αλέξη Κούγια για την πρόταση να δώσει το όνομά του στο προπονητικό της ΑΕΛ αλλά ξεκαθάρισε πως χρωστάει στην ομάδα και δεν του χρωστάει.

ΑΕΛ: Ο Καραπιάλης δεν επιθυμεί να δοθεί το όνομά του στο προπονητικό κέντρο

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προ ημερών ενημέρωσε πως είναι επιθυμία του να δοθεί το όνομα του Βασίλη Καραπιάλη στο προπονητικό κέντρο των Δένδρων.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής απάντησε αρνητικά στην τιμητική πρόταση, με επίσημη επιστολή προς τον Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η επιστολή του Βασίλη Καραπιάλη στην εφημερίδα «Ελευθερία»:

«Προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ
Αλέξη Κούγια
Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμητική σας πρόταση να δώσετε το όνομά μου στο προπονητικό μας κέντρο στα Δένδρα.

Όμως σας ενημερώνω ότι δεν επιθυμώ την τιμή αυτή γιατί η ΑΕΛ είναι πάνω απ’ όλους, ονόματα και προσωπικότητες και πιστεύω πως ό,τι πέτυχα στην καριέρα μου το χρωστάω στην ομάδα της πόλης μας και αυτή δεν μου χρωστάει τίποτα.

Σας ευχαριστώ και πάλι.
Με τιμή και εκτίμηση
Βασίλης Καραπιάλης»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει:

«Με προσωπική απόφαση του κ. Αλέξη Κούγια το προπονητικό κέντρο των Δένδρων θα πάρει την ονομασία: «ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΛ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ» προς τιμήν του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστού που ανέδειξε η ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλίας. Ήδη έχει δοθεί εντολή να κατασκευαστεί μία πινακίδα που θα έχει μήκος όσο και η είσοδος του προπονητικού κέντρου, περίπου 7 μέτρα και ύψος 1 μέτρο με ειδικό φωτισμό. Η τοποθέτηση της πινακίδας θα γίνει τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα ακολουθήσει αγιασμός.

Το προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ θα ονομαστεί «Βασίλης Καραπιάλης»

Η τελετή θα έχει επίσημο χαρακτήρα και θα προσκληθούν προσωπικότητες Πανελληνίου κύρους από το ποδόσφαιρο, παλιοί συμπαίκτες του Βασίλη Καραπιάλη που έπαιξαν μαζί του στην ΑΕΛ, στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα, προσωπικότητες από την κεντρική πολιτική σκηνή, από την Περιφέρεια Θεσαλλίας, από την τοπική αυτοδιοίκηση,από τις ΕΠΣ Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των γειτονικών ΠΑΕ και όλων των ερασιτεχνικών σωματείων Λαρίσης.Την τελετή της επίσημης ονομασίας θα γίνει προσπάθεια να τιμήσει με την παρουσία του τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και η ηγεσία του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο Καραπιάλης αγωνίστηκε στην ΑΕΛ από το 1985 μέχρι το 1991 και στον Ολυμπιακό από το 1991 μέχρι το 2000. Σε 450 συμμετοχές σημείωσε 96 γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας του».