Εξώδικο της ΑΕΛ ζητάει αναβολή της Super League 2

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έστειλε εξώδικο στην Super League 2 και ζητάει την αναβολή του πρωταθλήματος μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου.

Εξώδικο της ΑΕΛ ζητάει αναβολή της Super League 2

Εξώδικο στη Super League 2 απέστειλε η ΠΑΕ ΑΕΛ με το οποίο ζητάει την αναβολή του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα μετά τη δικαίωση της Ζακύνθου που θα λάβει κανονικά μέρος οι "βυσσινί" υποστηρίζουν πως η κλήρωση και οι δύο όμιλοι που έχουν σχηματιστεί δεν ισχύουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, εδρεύουσας στη Λάρισα, οδός Κύπρου, αρ. 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr., τηλ: 2410 259000, φαξ: 2410 259001,

ΠΡΟΣ

την Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας - Super League 2 που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Θεμιστοκλέους 42, νομίμως εκπροσωπουμένη.

Πριν από λίγη ώρα πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δικαίωσε την ΠΑΕ Ζάκυνθος και διέταξε την διοργανώτρια αρχή την Super League 2 να την εντάξει στο πρωτάθλημά της ως 33η ομάδα. Μετά από αυτή την αμετάκλητη απόφαση, είμαστε βέβαιοι ότι η νομική υπηρεσία της Super League 2 θα σας έχει ήδη ενημερώσει ότι όλες οι προηγούμενες διαδικασίες,

α) Χωρισμός ομίλων και

β) Κλήρωση αγώνων των δύο ομίλων της Super League 2,

είναι αυτοδικαίως άκυρες και πρέπει να επαναληφθούν άμεσα, ώστε να μην χάνεται χρόνος, αφού ως αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ παρανόμως δεν συμμετείχε η δικαιωθείσα σήμερα ΠΑΕ Ζάκυνθος σε καμία από αυτές τις δύο διαδικασίες δηλαδή δεν ψήφισε παρανόμως όπως δέχθηκε το Διαιτητικό, για το πώς θα συγκροτηθούν οι 2 όμιλοι και σε ποιο όμιλο η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχει, όπως έγινε με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καραϊσκάκης, ώστε να ληφθεί απόφαση κατά απόλυτη πλειοψηφία από την Γενική Συνέλευση που είναι η μόνη αρμόδια κατά το καταστατικό της Super League 2 και ακολούθως να συμμετάσχει στην διαδικασία της κληρώσεως του ομίλου στον οποίο η Γενική συνέλευση θα αποφάσιζε να συμμετέχει.

Επειδή κατόπιν των ως άνω καθίστανται απολύτως άκυροι οι προγραμματισμένοι για το Σάββατο 30/10/2021 και για την Κυριακή 31/10/2021 αγώνες και των δύο ομίλων της Super League 2. Επειδή η μόνη νόμιμη διαδικασία για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Super League 2 είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με την συμμετοχή της Ζακύνθου, ώστε το κυρίαρχο αυτό σώμα, αφού ακούσει την επιθυμία της ΠΑΕ Ζάκυνθος, να αποφασίσει μετά από την διεξαγωγή ψηφοφορίας σε ποιο όμιλο θα ενταχθεί η ΠΑΕ Ζάκυνθος και ακολούθως η νέα διεξαγωγή κλήρωσης και για τους δύο ομίλους της Super League 2, αφού η ένταξη της ΠΑΕ Ζάκυνθος δημιουργεί ένα εντελώς νέο νομικό καθεστώς και έναν νέο χάρτη των ομάδων που συμμετέχουν στην Super League 2 που είναι ένα πρωτάθλημα, αφού ο πρωταθλητής και ο δεύτερος της γενικής βαθμολογίας, αλλά και οι τέσσερις τελευταίοι και των δύο ομίλων επηρεάζονται άμεσα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα των αγώνων που θα δώσουν με την ΠΑΕ Ζάκυνθος.

Επειδή επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε αρμοδίως στο αρμόδιο Δικαιοδοτικό όργανο στην περίπτωση κατά την οποία δεν εφαρμοστεί η νομιμότητα και έχοντας άμεσο έννομο συμφέρον θα ζητήσουμε την ακύρωση όλων των αγώνων και όλων των αποτελεσμάτων των αγώνων της Super League 2 για τις 30 και 31 Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να εφαρμόσετε όσα προβλέπουν το καταστατικό της Super League 2, αλλά και οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο., της UEFA και της FIFA, ώστε να μην υποστούμε μία ταλαιπωρία διεξαγωγής αγώνων που δεν θα έχουν καμία νομιμότητα σε ένα πρωτάθλημα χωρίς νόμιμη κλήρωση και μετά από δικαστικές αποφάσεις βεβαίας ακύρωσης τους.

Λάρισα, 29/10/2021 για την ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας

Πρόεδρος