ΑΕΛ: Εξώδικο Κούγια σε Φραντζέσκο, ζητά τη λύση της συνεργασίας τους

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας με εξώδικό του στον προπονητή της ομάδας, Κώστα Φραντζέσκο ζητά τη λύση της συνεργασίας τους.

ΑΕΛ: Εξώδικο Κούγια σε Φραντζέσκο, ζητά τη λύση της συνεργασίας τους

Εξώδικο στον Κώστα Φραντζέσκο έστειλε ο Αλέξης Κούγιας, ζητώντας τη λύση του συμβολαίου του με την ΑΕΛ. Τον κατηγορεί για τις επιλογές του το διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο της ΑΕΛ.

Ακριβώς έναν μήνα πριν θυμίζουμε πως έντονη φημολογία είχε αναπτυχθεί αναφορικά με το μέλλον του Κώστα Φραντζέκου στον πάγκο της ΑΕΛ. Άμεση ήταν τότε η διάψευση από την ΠΑΕ ενώ υπήρξε και δήλωση Αλέξη Κούγια για το θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί, χωρίς να το επιθυμεί, σεβόμενη την ιστορία του κ. Κώστα Φρατζέσκου ως ποδοσφαιριστού, τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε σήμερα να καταγγείλει το συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του με εξώδικη καταγγελία συμβάσεως, ενώ επιθυμούσαμε την από κοινού και ειρηνική επίλυση των διαφορών μας χωρίς δημοσιοποίηση των λόγων που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση μας, λύση την οποία ο κ. Κώστας Φρατζέσκος τορπίλισε για οικονομικούς και μόνο λόγους.

Σημειωτέον ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν καταγγέλλει την σύμβαση με τον κ. Ηλία Κώτσιο ο οποίος θα αποτελέσει και έναν εκ των δύο συνεργατών, ο άλλος είναι ο Μιχάλης Ζιώγας, του νέου προπονητού μας.

Το περιεχόμενο της εξωδίκου-καταγγελίας είναι το εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ

Της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ, εδρευούσης στην Λάρισα, οδός Κύπρου 72, νομίμως εκπροσωπουμένης, με ΑΦΜ 997183228, Δ.Ο.Υ. Λάρισας, email: info@aelfc.gr , τηλ. 2410259000, φαξ: 2410259001.

ΠΡΟΣ

Κωνσταντίνο Φραντζέσκο του Σωτηρίου, προπονητή, κάτοικο Λαρίσης, οδός Αθανασίου Διάκου 19 - Α2, ΑΦΜ 036773682

Όπως σου είναι γνωστό, την 1.7.2021 προσελήφθης ως πρώτος προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδος της εταιρείας μας με συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα, με ιδιωτικό συμφωνητικό διάρκειας ενός έτους (λήξη την 30.6.2022).

Έπρεπε να προπονείς όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μας, να τους διδάσκεις ποδοσφαιρικά συστήματα, να βελτιώνεις την ποδοσφαιρική προσωπικότητα των νεαρών ποδοσφαιριστών μας, να εποπτεύεις τις ομάδες under 20 – under 17 και να προετοιμάζεις τη βασική ποδοσφαιρική ομάδα, ώστε να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της τόσο στους αγώνες κυπέλλου, όσο και στους αγώνες πρωταθλήματος, αλλά το κυριότερο απ’ όλα να δημιουργείς στα αποδυτήρια μια ατμόσφαιρα οικογένειας, όπου με τη δική σου συμπεριφορά να εμπνέεις σαν πατέρας σεβασμό στους ποδοσφαιριστές, οι δε ποδοσφαιριστές να σε σέβονται και να σε εκτιμούν, λόγω της επαγγελματικής και της εν γένει προσωπικότητός σου αλλά και εξαιτίας όλων όσα τους διδάσκεις.

Όπως σου είναι επίσης γνωστό, επειδή μοναδικός στόχος της τρέχουσας σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού μόνο ένας κερδίζει το εισιτήριο για την Super League 1, και παρά το ότι τα έσοδα της Super League 2 είναι ανύπαρκτα, η διοίκησή μας απέκτησε ό,τι καλύτερο υπάρχει τόσο στο ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όσο και στο διεθνές, λαμβανομένου υπόψη ότι πολύ δύσκολα είτε ταλαντούχοι και καταξιωμένοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, είτε ξένοι ποδοσφαιριστές έρχονται να αγωνιστούν στην Ελλάδα και το κυριότερο απ’ όλα στη δεύτερη κατηγορία, εκτοξεύοντας την αξία του ρόστερ στο 1.680.000€, αποκτώντας ακόμη και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, είτε με αγορά από τον Πανιώνιο, είτε ως ελεύθερους, τρεις ιδιαίτερα αξιόλογους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Ziguy Badibanga, Αymen Tahar και Μάρκο Νίνο, αλλά και προηγουμένως τον ιδιαίτερα αξιόλογο ποδοσφαιριστή Ηρακλή Γαρουφαλιά, διαπιστώνοντας ότι οι προηγούμενες δικές σου επιλογές και απόψεις για την αξία του ρόστερ, ειδικά μετά το φιλικό παιχνίδι με την αναγέννηση Καρδίτσας ήταν ανεπαρκείς.

Όπως επίσης γνωρίζεις, χωρίς κανέναν λόγο, αντί να επιβραβεύσεις τους ποδοσφαιριστές μας Μάριο Όγκμποε, Αντριάν Κολομπίνο και Ματίας Ακούνια, επειδή καθυστέρησαν ελάχιστα λεπτά να προσέλθουν στην προπόνηση, λόγω του ότι αγόρασαν γλυκά για να προσφέρουν στους συμπαίκτες τους, μετακινούμενοι με ένα αυτοκίνητο, λόγω της λάθος ποδοσφαιρικής προπονητικής αντιλήψεώς σου για την ψυχολογία των παικτών τούς τιμώρησες και τους προσέβαλλες ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα οι δυο καλύτεροι ποδοσφαιριστές μας Κολομπίνο και Ακούνια να ζητήσουν να αποχωρήσουν από την εταιρεία μας, αλλά κυρίως ο Ακούνια, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος με φιλανθρωπικό έργο στη χώρα του , την Ουρουγουάη, όπου μαγειρεύει για τους αστέγους, να ζητήσει να φύγει από την ομάδα μας, όπως και έπραξε και να αναγκαστούμε, για να τον επαναφέρουμε, να αλλάξουμε τους όρους του συμβολαίου του.

Το κυριότερο όμως απ’ όλα, για το οποίο σήμερα διαμαρτυρόμεθα και αποφασίσαμε να καταγγείλουμε τη μεταξύ μας σύμβαση, είναι ότι, ενώ επενδύσαμε σε μια δεκάδα νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών από όλη την Ελλάδα και διατηρήσαμε στο ρόστερ με τεράστια οικονομική μας επιβάρυνση 36 ποδοσφαιριστές, προσλαμβάνοντας, εκτός από εσένα και κατόπιν δικής σου απαιτήσεως, τον συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο, εσύ όχι μόνο μέχρι σήμερα έχεις αδιαφορήσει παντελώς γι’ αυτούς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ θα έπρεπε ειδικά γι’ αυτούς να έχεις προγραμματίσει καθημερινές ειδικές προπονήσεις για την βελτίωση τους και δεν έχεις πραγματοποιήσει ούτε μια, αλλά το χειρότερο, άλλαξες και το χρόνο των προπονήσεων, κάνοντας πρωινές προπονήσεις, πριν παρέμβει ο ιδιοκτήτης της ομάδος κ. Κούγιας, στερώντας έτσι από τους διεθνείς νεαρούς ποδοσφαιριστές μας με την Εθνική Νέων της Ελλάδος Ζησούλη Κυριάκο και Αντωνόπουλο Λάμπρο τη δυνατότητα να προπονηθούν με τους καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές μας, αποτρέποντας τη βελτίωσή τους και οδηγώντας τους σε ποδοσφαιρικό μαρασμό και καταστροφή της ψυχολογίας τους.

Εκτός των ως άνω, τις τελευταίες μέρες έχεις χάσει κάθε έλεγχο των αποδυτηρίων, αφού στον τελευταίο φιλικό αγώνα απέναντι στην αδύναμη ομάδα της Ελασσόνας, εκτός του ότι οι αγωνισθέντες ποδοσφαιριστές είχαν τραγική εικόνα, στο τέλος είχες πολύ σοβαρό επεισόδιο με τον εξαιρετικού ήθους ποδοσφαιριστή μας Θανάση Παπαγεωργίου, τον οποίο ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών προσέβαλλες περί του ότι δήθεν δεν γνωρίζει τη θέση, στην οποία αγωνίζεται επί 15 χρόνια, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο συγκεκριμένος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής μας να σε προσβάλει ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών και όλων των προπονητών, λέγοντας σου ότι δεν έχεις δικαίωμα να του κάνεις κριτική, για τον τρόπο που αγωνίζεται, αφού ουδέποτε έχεις διδάξει στους ποδοσφαιριστές ποδοσφαιρική τακτική και αγωνίζονται μόνο με το ταλέντο και τη μεγάλη ποδοσφαιρική αξία τους για τα δεδομένα της κατηγορίας που αγωνίζεται η ΑΕΛ την τρέχουσα περίοδο.

Επιπλέον οι συνεργάτες σου μετέφεραν στον Πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ κ. Κούγια ότι, εκτός του ότι ουδέποτε έχεις διδάξει τακτική, δεν έχεις διδάξει ούτε σε μια προπόνηση επί 3 μήνες που διαρκεί η προετοιμασία, τι θέσεις πρέπει να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές στις επιθετικές και αμυντικές στημένες φάσεις, όπου όπως είναι γνωστό οι ποδοσφαιρικές ομάδες σημειώνουν και δέχονται το 48% των γκολ που επιτυγχάνονται σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επειδή ενόψει των ως άνω έχει χαθεί κάθε ψυχικός σύνδεσμος μεταξύ εσού και των υπολοίπων προπονητών, εκτός του άμεσου συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιου, αλλά και μεταξύ εσού και των ποδοσφαιριστών της ομάδος, με αποκορύφωμα ο νεαρός διεθνής με την Εθνική Νέων ποδοσφαιριστής μας Νίκος Γκοτζαμανίδης να ζητήσει να αποχωρήσει από το δυναμικό της ομάδος μας, παρά το ότι έχει άλλα 4 χρόνια συμβόλαιο μαζί μας, και μάλιστα εσύ μετά τον αγώνα με την Ελασσόνα, αντί να προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις, του… υποσχέθηκες (!!!!!!!!!!!!!) ότι θα πείσεις τον ιδιοκτήτη της ομάδος κ. Αλέξη Κούγια να λύσει το συμβόλαιο του και να μείνει ελεύθερος!

Επειδή, ενώ είχες συμφωνήσει με τους κ.κ. Κούγια Αλέξιο και Χριστακόπουλο Αναστάσιο να λυθεί κοινή συναινέσει το συμβόλαιο που σε συνέδεε με την ομάδα μας, αφού είσαι εξοφλημένος μέχρι και το τελευταίο ευρώ, εντελώς αιφνιδιαστικά και ενώ μετά από αυτή τη συμφωνία δεν προπόνησες τους ποδοσφαιριστές τη Δευτέρα 11.10.21, απαίτησες, για να λυθεί το συμβόλαιό σου, την καταβολή σε σένα και στο συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο μισθών τεσσάρων μηνών, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που σε ενδιαφέρει, δεν είναι ούτε η πρόοδος της ομάδας ούτε η προπονητική σου αξιοπρέπεια, αλλά μόνο να εισπράττεις το μισθό σου.

Επειδή όμως ιδιαίτερα σοβαρός λόγος για την καταγγελία της μεταξύ μας συμβάσεως είναι και η προκλητική προσβολή της προσωπικότητας ενός εκ των μεγαλυτέρων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε η ΑΕΛ και πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Μιχάλη Ζιώγα, τον οποίο μαζί με τον άμεσο συνεργάτη σου Ηλία Κώτσιο προκλητικά αγνοούσατε, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες, αποτρέποντας τον ακόμα και να σηκώνεται από τον πάγκο και να συνεργάζεται μαζί σας, παρά το ότι, εν αντιθέσει με εσάς τους δύο, έχει τεράστια προπονητική εμπειρία και έχει διατελέσει και πρώτος προπονητής της ΑΕΛ αλλά και προπονητής ιστορικών ομάδων.

Επειδή διαμαρτυρόμεθα εντονότατα για την ως άνω αντιεπαγγελματική συμπεριφορά σου, η οποία είναι πρωτοφανής για επαγγελματία προπονητή, ο οποίος εργάζεται σε επαγγελματική ομάδα του επιπέδου της ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με αποκλειστική δική σου υπαιτιότητα το από 1.7.2021 μεταξύ μας ιδιωτικό συμφωνητικό και ΣΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι, εφόσον τελικώς αντιμετωπίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα με ποδοσφαιριστές μας, των οποίων η σχέση με την εταιρία μας έχει κλονιστεί εξαιτίας της συμπεριφοράς σου, θα διεκδικήσουμε από σένα οποιοδήποτε ποσό για τη θετική και αποθετική ζημία, την οποία τυχόν θα υποστούμε.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 13/10/2021

Για την εταιρεία

Ο Πρόεδρος ΔΣ

Αλέξιος Χ. Κούγιας