Επιστολή σε Χρυσοχοΐδη, Αυγενάκη, Μαυρωτά ο δήμαρχος Ξάνθης, Τσέπελης για το ματς με τον Ιωνικό

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης έστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά για τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Επιστολή σε Χρυσοχοΐδη, Αυγενάκη, Μαυρωτά ο δήμαρχος Ξάνθης, Τσέπελης για το ματς με τον Ιωνικό

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης λίγες ώρες πριν από τον αγώνα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ξάνθης στο Δημοτικό Γήπεδο Νεάπολης της Νίκαιας, έκανε παρέμβαση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στο κρίσιμο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Μετά τα όσα κατήγγειλε η ΠΑΕ Ξάνθη στην Ρόδο, ο Τσέπελης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στο υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Σύμφωνα με διαρροές που υπάρχουν σε ΜΜΕ προσκείμενα στον Δήμο Ξάνθης (γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε), στην επιστολή Τσέπελη αναφέρονται τα εξής:

«Παρόλο που θεωρούμε ότι η ομάδα του Ιωνικού δεν υιοθετεί πρακτικές αντιαθλητικής συμπεριφοράς, βίας και εξωγηπεδικής παράνομης συμπεριφοράς, ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγέλλονται τέτοιου είδους δράσεις.

Η λήψη μέτρων, για την ασφαλή μετάβαση, διαμονή στην Αθήνα και παραμονή στο γήπεδο της ομάδας της Ξάνθης, όπως και για την πιστή εφαρμογή και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου με πρόσβαση μόνο όσων έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται και να βρίσκονται στην αθλητική εγκατάσταση κατά τη διεξαγωγή του αγώνα, είναι αυτονόητη ενέργεια, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, που επιβάλει το αθλητικό ιδεώδες και το ευ αγωνίζεσθαι».

πηγή: www.thrakisports.gr