Απόστολος Πετράκης για τη Δόξα Δράμας: «Διαφάνεια, τίποτα στο σκοτάδι» (vid)

Ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος θα έχει εξωθεσμικό ρόλο στη Δόξα Δράμας μίλησε στο «STAR Βορείου Ελλάδος» για την ομάδα.

Απόστολος Πετράκης για τη Δόξα Δράμας: «Διαφάνεια, τίποτα στο σκοτάδι» (vid)

Ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας ανέφερε αρχικά:

«Εισηγήθηκα το καλοκαίρι σε κάποιους ανθρώπους να εμπλακούν. Αρχικά δεν προχώρησε. Έχω πολλούς φίλους στη Δράμα. Με ενημέρωσαν ότι πάει προς ναυάγιο η υπόθεση με τους Κύπριους. Επικοινώνησα ξανά με την ΠΑΕ, κλείσαμε ραντεβού και κάναμε τη συμφωνία. Δεν αγόρασα τη Δόξα, δεν είμαι ιδιοκτήτης και ούτε θα γίνω. Δε θα μετέχω στη διοίκηση. Είναι εξαιρετικά άδικο αυτό που συμβαίνει. Εμένα συνήθισα να με χτυπάνε και να με κυνηγάνε. Ας μην πολεμούν την ομάδα όμως. Επίσημα τις τύχες της Δόξας θα αναλάβουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός μου, που εμπιστεύονται τη γνώση και το όραμά μου για τη Δόξα».

Για να συνεχίσει ο Κρητικός επιχειρηματίας: «Εγώ τρέχω τις διαδικασίες. Δε θέλουμε τίποτα να μείνει στο σκοτάδι, θα μπορούσα να μην εμφανιστώ πουθενά. Να έβαζα εξαρχής άλλον μπροστά. Προσωπικά συνήθισα και δεν ασχολούμαι με τα αρνητικά σχόλια, τα ξεπερνάω. Έχω γονείς, γυναίκα, τρία παιδιά, αδερφή, ανίψια. Εγώ έκανα λάθος παλιότερα στη ζωή μου, το πλήρωσα ακριβά το τίμημα. Ήμουν όπως έπρεπε να είμαι και συνεχίζω τη ζωή μου κανονικά. Πρέπει να απολογούμαι καθημερινά στον οποιονδήποτε για το κάθε τι στη ζωή μου; Το σύστημα θέλει ανθρώπους να μένουν για πάντα στο σκοτάδι και στο περιθώριο ή να επιστρέφουν στην κανονικότητα της ζωής;

Δόξα Δράμας: Αφεντικό ο απαγωγέας του Παναγόπουλου

Καταλαβαίνω ότι… πουλάω, απασχολεί το θέμα αυτό. Όλα έχουν ένα όριο, αλλά δεν είμαι μόνος. Αν σταματάς να ρίξεις πέτρα σε κάθε σκυλί που γαυγίζει, δε φτάνεις ποτέ στον προορισμό σου. Υπάρχει ηθικό λάστιχο, ανάλογα με τα θέλω του καθενός, που κοιτά την… καμπούρα του άλλου και όχι τη δική του».

Ο Απόστολος Πετράκης συνέχισε λέγοντας: «Οι σκοποί μας είναι καλοί και καθαροί, να πάει η Δόξα στην Α΄ Εθνική, το ταχύτερο δυνατό και όταν είναι απόλυτα έτοιμη. Ανήκει στη Super League 1, όχι στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα. Ήρθα με ειλικρίνεια στη Δράμα, καταθέσαμε το πλάνο με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι και εκπροσωπώ και με εκπροσωπούν».

Όσο για την υποδοχή που συνάντησε στη Δράμα: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Δόξας, δε στάθηκαν στο παρελθόν μου, με έκαναν να αισθανθώ όμορφα. Αρχικά δεν ήθελα να μιλήσω καθόλου δημόσια. Δεν μου αρέσουν τα μισόλογα και οι σπόντες. Ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Οι καλοπροαίρετοι είναι μαζί μας. Με τους κακοπροαίρετους δε θα ασχοληθώ. Οι σκύλοι γαυγίζουν, όμως το καραβάνι προχωρά. Η θετική δημοσιότητα είναι κάτι που μπορώ να κερδίσω, αλλά δεν μπορώ να περιμένω πολλά. Αποδέχτηκα ότι θα χαρακτηρίζομαι και με αρνητικά σχόλια. Βεβαίως, πρέπει να πω ότι ακούω μόνο θετικά σχόλια στη Δράμα. Μόνη αγωνία του κόσμου είναι να δει ξανά τη Δόξα δυνατή. Με βοηθά ψυχολογικά αυτό».

Αναφορά έγινε και στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Μπύρο: «Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, ο κ. Μπύρος. Δε τον γνώρισα ως τώρα, αλλά θέλω να τον γνωρίσω. Με τη μεταφορά μετοχών σε 100 αγνούς μικρομετόχους έκανε την καλύτερη κίνηση, διαφύλαξε το μέλλον της Δόξας Δράμας. Του οφείλει πολλά η ομάδα αυτού του ανθρώπου. Μίλησα με πολλούς από τους μικρομετόχους, δεν γινόταν με όλους. Τους ενδιαφέρει μόνο το αύριο και το καλό της Δόξας. Έμαθα να μην είμαι υποκριτής, αυτά που λέω τα πιστεύω. Ο κ. Μπύρος πήρε τη Δόξα από ερασιτεχνική κατηγορία και την έκανε ξανά μεγάλη. Ίσως έλειπαν κάποια πράγματα, ίσως δεν είχε χρόνο. Εκείνος ξέρει καλύτερα τι έφταιξε και δεν πήγε ψηλότερα η ομάδα. Πάντα μελετώ την ιστορία σε ότι κάνω. Κοιτώ πίσω μου. Συχνά η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δεν ήταν ανίκανοι όλοι οι υπόλοιποι διοικητικοί παράγοντες, που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια. Μετρά πολύ η γνώση, πρέπει να ξέρεις καλά ένα χώρο. Και εγώ σε άλλο άθλημα, θα αποτύγχανα σίγουρα. Με την οικογένεια και τους φίλους μου, είναι από τα πιο έντονα κομμάτια της ζωής μου το ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ ειδικά τη σύζυγό μου. Την άφησα πίσω με το μικρότερο παιδί μας, είναι ενάμιση μήνα. Ξέρω τι κάνω και γιατί είμαι εδώ».

Για την πρότερη ενασχόλησή του με το σπορ στην Κρήτη: «Δεν ανακάλυψα χθες το ποδόσφαιρο. Έπαιξα μπάλα, ήμουν και παράγοντας, από το τοπικό ως τη Γ΄ εθνική. Είναι μεγάλο σχολείο ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Κάνω τα βήματα ένα-ένα και έμαθα πολλά».

Σε ερώτηση για το φετινό στόχο της ομάδας είπε: «Είναι δύσκολη αυτή η πρώτη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, συνολικά με όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αβεβαιότητα για το πόσες ομάδες θα βρεθούν στην κατηγορία, κορονοϊός, αμφιβολίες για τηλεοπτικά συμβόλαια και παρουσία φιλάθλων στην κερκίδα. Όλα είναι στον αέρα, δεν μπορεί να γίνει σωστός σχεδιασμός. Εμείς ήρθαμε στο… 95΄ στη Δόξα. Δε πετάμε στα σύννεφα, είμαστε προσγειωμένοι. Σιγά-σιγά θα γίνονται τα βήματα. Στόχος μας είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να είμαστε στην πρώτη εξάδα. Δε νοείται να μην έχουμε αυτό το στόχο. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα έχουμε πολυτέλεια του χρόνου, θα δούμε αδυναμίες. Θα προγραμματίσουμε καλύτερα, για να διεκδικήσουμε πιο δυνατά αυτό που πρέπει, την άνοδο.

Θα κριθούμε από τα έργα και τις πράξεις μας. Επιδιώκουμε τη διαφάνεια. Μακάρι να μείνουμε χρόνια. Τα λόγια είναι εύκολα να τα λες και να δίνεις υποσχέσεις. Δεν πήραμε χωρίς χρέη την ομάδα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε. Θα μας κρίνει ο κόσμος και η ιστορία. Όλα τελειώνουν κάποια στιγμή, δεν θέλουμε να παραδώσουμε ποτέ όμως καμένη γη».

Αναφορικά με το φετινό μπάτζετ της ομάδας, ο Απόστολος Πετράκης υπογράμμισε: «Δεν είναι ανακοινώσιμο το μπάτζετ, τουλάχιστον όχι τώρα. Θα σας πω το σκεπτικό μου, συμφωνούν και οι συνεργάτες μας. Δεν αρκεί ο μεγάλος προϋπολογισμός στο ποδόσφαιρο για να προχωρήσεις, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων η επιτυχία. Πολλές ομάδες με μεγάλες δαπάνες για το ρόστερ, απέτυχαν. Θα ήταν προκλητικό στον κόσμο ένα τεράστιο μπάτζετ, δεν είναι σκοπός μας αυτός. Το δυνατό μας όπλο είναι το όραμά μας, η γνώση μας, η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, όχι το οικονομικό».

Όταν του ζητήθηκε να στείλει μήνυμα στην κοινωνία της Δράμας, ανέφερε: «Στον απλό φίλαθλο λέμε ότι όλοι θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, για να πετύχουμε το σκοπό μας. Ήρθαμε με τις καλύτερες προθέσεις, με καλό όραμα και πλάνο για το ποδόσφαιρο. Θέλουμε όλοι να είναι κοντά μας. Πρέπει να κάνεις πολλά για να πετύχεις. Χρειάζεται ενότητα, για να φτάσουμε ένα βήμα παραπάνω τη Δόξα. Η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν είναι αγγελικά πλασμένα. Είμαστε αποφασισμένοι και ήρθαμε για να πετύχουμε. Συνιστά τεράστιο στοίχημα για μένα η Δόξα, το βάζω με τον εαυτό μου. Για αυτό είμαι στη Μακεδονία και όχι στην Κρήτη. Έχει και στην Κρήτη ομάδες. Μου άρεσε η δυναμική της Δόξας, με δική μου εισήγηση έγινε η επιλογή. Υπάρχει κόσμος και ιστορία. Αν δεν υπάρχουν αυτά δε μπορείς να πετύχεις. Όλοι οι άνθρωποι έχουν πάθη, εμένα είναι το ποδόσφαιρο, ζω για αυτό. Μου αρέσει η διαδικασία, από το «Α ως το Ω.

Με τον ΟΦΗ αν μπορούσα να ασχοληθώ, θα το έκανα. Είναι μεγάλη ομάδα. Οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν την ιστορία και τη δυναμική της Δόξας. Μπορεί η Δόξα να υποστηρίξει το πλάνο και το όραμά μας. Και δοθείσης ευκαιρίας, να απαντήσω σε κάτι που αιωρείται, δε μπορείς σε ομάδες με ιστορία και κόσμο να κάνεις πράγματα που ορισμένοι κακώς υπονοούν. Αυτά γίνονται σε πολλές ελληνικές ομάδες, χωρίς κόσμο και ιστορία. Με μικρή δυναμική. Πιστεύω ότι οι καλοπροαίρετοι μας καταλαβαίνουν στο 100%. Όσο για τον ΟΦΗ που με ρωτήσατε, θα επιδιώξω συνεργασία, έχουμε και τους Κολιτσιδάκη-Μαρινάκη στην ομάδα. Γενικά θέλω άνοιγμα στην κοινωνία της Κρήτης. Ιστορικά, γιατί μου αρέσει πολύ η ιστορία, Μακεδονία και Κρήτη έχουν δεσμούς. Μου άρεσε πάντα η Μακεδονία, είχα ιδιαίτερο δεσμό. Ο δεύτερος γιος μου λέγεται Αλέξανδρος και ο τρίτος Φίλιππος. Βασιλικά ονόματα της Μακεδονίας. Δέχομαι καθημερινά μηνύματα από φιλάθλους της Κρήτης, γίνονται υποστηρικτές της Δόξας.

Δε μπορείς να διοικείς όπως θέλεις από απόσταση. Θα είμαι εδώ το περισσότερο διάστημα. Σκοπός μου είναι μόλις τελειώσει η μεταβίβαση, να έρθω οικογενειακώς. Είναι μεγάλος οργανισμός, με Ερασιτέχνη, ακαδημίες, θέλουμε συνεργασία με όλους.

Έχουν ανάγκη τη στήριξη από Δραμινούς επιχειρηματίες οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στη Δόξα, για να δούμε ξανά όλοι μαζί την ομάδα να γίνεται μεγάλη. Εννοείται ότι υπάρχει πλάνο προσέγγισης Δραμινών επιχειρηματιών. Όχι μόνο για υλικούς και οικονομικούς λόγους. Είναι απαραίτητη η αποδοχή και η πλαισίωση. Να νιώσουμε ότι όλοι γινόμαστε ένα. Να κάνει και να βάλει ο καθένας ότι μπορεί, για να βρεθούμε ένα βήμα παραπέρα. Είναι μεγάλο αγκάθι η γενική αβεβαιότητα. Θέλουμε πίστωση χρόνου. Ήρθαμε σε ένα κακό τάιμινγκ και αργά. Στη ζωή και στην Κρήτη λέμε, όπως σου παίζουν χορεύεις. Όλοι οι Κρητικοί ξέρουμε χορό, είναι στη φύση μας. Και εγώ δεν είμαι μονοκόμματος, ούτε παράλογος, θέλουμε καλή συνεργασία με όλους».

Όσο για το γηπεδικό είπε: «Πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της Δράμας για το γήπεδο. Δε γίνεται να μην υπάρχει σκεπαστή κερκίδα. Στην Κρήτη βρέχει 7 μέρες το χρόνο και όλα τα χωριά διαθέτουν γήπεδα με σκέπαστρο. Θα γίνει φανταστικό το γήπεδο με τα γκράφιτι των οπαδών. Πρέπει να πάμε στην πολιτεία και να απαιτήσουμε. Θα δούμε και τους θεσμικούς της Δράμας. Ήδη ξεκίνησαν τα έργα. Όταν πιστεύω κάτι, το πολεμώ μέχρι να γίνει. Δε γίνεται να μιλάς για Α΄ Εθνική χωρίς γήπεδο. Αλλιώς τι να κάνω Σούπερ Λιγκ 1 χωρίς κατάλληλη έδρα. Να πάω στη Θεσσαλονίκη; Μόνο με σύγχρονο γήπεδο στη Δράμα μπορεί να γίνει αυτό το άλμα. Οι άρχοντες της πόλης πρέπει να πιέσουν για τα πρώτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν δεν πίστευα μέσα από την καρδιά μου στην επιτυχία, δεν θα ήμουν εδώ».

Για το αν υπάρχει σχεδιασμός αξιοποίησης νεαρών Δραμινών στον «κορμό» της πρώτης ομάδας, ο Απόστολος Πετράκης πρόσθεσε: «Σε ομάδα στο τοπικό Ρεθύμνου όπου ήμουν, είχαμε ακαδημία με 320 παιδιά. Εκεί έχουν πολλές δραστηριότητες, όπως τουρισμό και είναι μικρότερη πόλη και κοινωνία, δεν παράγουν πολλούς παίκτες. Σε μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού, παράγονται παίκτες, αλλιώς δεν μπορείς να έχεις αύριο. Είναι ένας λόγος που διαλέξαμε την ποδοσφαιρομάνα Μακεδονία. Για τις ακαδημίες και τον Ερασιτέχνη, πιστεύω ότι θα έχουμε καλή συνεργασία. Έκανα επαφή με έναν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, που γνωρίζω χρόνια και εμπιστεύομαι, του ζήτησα να κάνει τον ανιχνευτή ταλέντων. Θα ανακοινωθεί προσεχώς, είναι ευαίσθητο θέμα και αφορά παιδιά. Ήρθα για να βγάλουμε νέους παίκτες. Ένας μεγάλος κορμός σε βάθος χρόνου πρέπει να αποτελείται από γηγενείς».

Τέλος, για τις υπόλοιπες ιδέες με τις ομάδες της περιοχής, αλλά και το ρόλο των οργανωμένων ως το «deal», ο Κρητικός επιχειρηματίας έκανε αποκαλύψεις: «Τις επόμενες μέρες θα επιδιώξω να παραθέσω ένα τραπέζι γνωριμίας με όλους τους προέδρους των ομάδων της Δράμας. Να γίνουμε μια πυραμίδα, μια γροθιά, με κορυφή στο νομό φυσικά τη Δόξα. Να ακούσω ιδέες και προτάσεις. Με αγκάλιασε ο κόσμος εξαρχής. Οι οργανωμένοι ειδικά, με κράτησαν εδώ το βράδυ που ήταν να φύγω. Μου ζήτησαν να μείνω και να επιμείνω ώσπου να πάρουμε την ομάδα. Αν γίνει κάτι καλό, οφείλεται σε αυτούς».