ΠΑΣ Γιάννινα: Ιδού το μεταγραφικό πλάνο

Τι ζήτησε ο Γιαννίκης, πώς κινείται ο Χριστοβασίλης, πού πονά ο ΠΑΣ Γιάννινα και πού θα χρειαστεί ενισχύσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα: Ιδού το μεταγραφικό πλάνο

Ενισχύσεις σε όλες τις γραμμές θα χρειαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, για να δημιουργήσει αξιόμαχη ομάδα η οποία θα παλέψει με αξιώσεις κατά τη νέα σεζόν για την παραμονή της στη Super League 1.

Με τις αποχωρήσεις των Περιστερίδη, Σκόνδρα, Αποστολόπουλου, Μπουκουβάλα, Σεργκελασβίλι αλλάζει ριζικά η άμυνα της ομάδας. Από τους αμυντικούς της περσινής ομάδας έμεινε μόνο ο Νόντας Παντελάκης.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ θα πρέπει να βρει πρωτίστως παίκτες που θα θωρακίσουν την οπισθοφυλακή. Θέλει οπωσδήποτε τερματοφύλακα, που θα ανταγωνιστεί με τον Χουτεσιώτη για το ποιος θα είναι βασικός, και τρίτο τερματοφύλακα αν αποχωρήσει ο Γιαννίκογλου, ο οποίος την περασμένη σεζόν ξεκίνησε ως βασικός, αλλά στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο και σε κάποια ματς ήταν εκτός αποστολής. Πλην τερματοφύλακα, θέλει δύο στόπερ, τουλάχιστον δύο πρωτοκλασάτους ακραίους μπακ για δεξιά και αριστερά.

Επειδή οι ομάδες χτίζονται από τις άμυνες, ειδικά οι μικρομεσαίες όπως ο ΠΑΣ, που θα παλέψει για την παραμονή του, πρέπει η αμυντική γραμμή να είναι αξιόμαχη και να αντέχει στις πιέσεις που θα δεχτεί. Πέραν αυτών, ο ΠΑΣ θα χρειαστεί επίσης αμυντικό και κεντρικό χαφ για να έχει μεγαλύτερη ποιότητα στη μεσαία γραμμή και ακόμη δύο επιθετικούς, φουνταριστό κυνηγό και περιφερειακό.

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης έχει στα χέρια του τη λίστα που του παρέδωσε ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης για το πού θέλει ενισχύσεις η ομάδα και σε ποιες θέσεις, όπως και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν οι νέοι παίκτες για να φανούν χρήσιμοι και να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Κάπου δηλαδή 8 με 9 παίκτες θα αποκτηθούν μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.