Κλαρκ: «Απίστευτο συναίσθημα το πρώτο μου γκολ με τη Λίβερπουλ»

«Απίστευτο», είπε η Τζένα Κλαρκ αφού πέτυχε το πρώτο της γκολ για τη Λίβερπουλ - το οποίο ήταν και το νικητήριο απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κλαρκ: «Απίστευτο συναίσθημα το πρώτο μου γκολ με τη Λίβερπουλ»

Η Τζένα Κλαρκ, η οποία αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ, άνοιξε τον λογαριασμό της με τις «κόκκινες» με ένα κοντινό πλασέ στο πρώτο ημίχρονο του κυριακάτικου ντέρμπι στο Prenton Park.

Το αποτέλεσμα 1-0 έφερε την ομάδα του Ματ Μπιαρντ τρεις βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μάχη για την τέταρτη θέση της Women's Super League.

Επίσης, ολοκλήρωσε μια αξέχαστη εβδομάδα για την ομάδα, μετά τη νίκη με 4-3 από την πρωταθλήτρια της WSL Τσέλσι που προηγήθηκε της νίκης επί της Γιουνάιτεντ.

«Οι βαθμοί είναι σημαντικοί και η εβδομάδα ήταν επίσης σημαντική για εμάς. Το να φύγουμε με έξι βαθμούς είναι πολύ καλό για εμάς».

Η Λίβερπουλ θα χρειαστεί έναν βαθμό την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2023-24 στη Λέστερ για να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση στη δεύτερη σεζόν της επιστροφής της στο επίπεδο της WSL.

Ερωτηθείσα σχετικά με το συναίσθημα εντός της ομάδας μετά από άλλη μια σεζόν σημαντικής προόδου, η Κλαρκ δήλωσε: «Πιθανότατα το ίδιο όπως αισθάνονται και οι οπαδοί!

Υπάρχει μια καλή ενέργεια γύρω από τον σύλλογο αυτή τη στιγμή. Πάντα υπήρχε και ξέρουμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε στο γήπεδο. Έχετε δει τα αποτελέσματα αυτού του γεγονότος. Είναι συναρπαστικό».

Η Σκωτσέζα αμυντικός συνέχισε: «Αλλά από αυτά που έχω ακούσει και από το πού πηγαίνουμε, είναι πραγματικά συναρπαστικό.

Υπάρχει μεγάλη θετικότητα γύρω από τον σύλλογο για την πρόοδό μας ως γυναικεία ομάδα, οπότε είναι πραγματικά συναρπαστικό.

Ελπίζω ότι μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται από σεζόν σε σεζόν. Μια σεζόν τη φορά, ένα παιχνίδι τη φορά. Αν προσπαθήσουμε να παίρνουμε περισσότερα αποτελέσματα, όπως μπορούμε, νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει και εκτός γηπέδου».

Η Κλαρκ είχε επίσης ειδικά λόγια επαίνου για την ομάδα πίσω από την ομάδα, εξηγώντας γιατί η δουλειά του προσωπικού που υποστηρίζει τους παίκτες είναι τόσο ζωτικής σημασίας για αυτούς.

«Δεν νομίζω ότι μάλλον μπορώ να εκφράσω με λόγια πόση προσπάθεια -όχι μόνο το προπονητικό επιτελείο, αλλά όλο το προσωπικό- καταβάλλει», είπε.

«Μας διευκολύνει στο γήπεδο, αλλά και στην προπόνηση. Βάζουν τις ώρες τους και το βλέπουμε και αυτό μας βοηθάει πραγματικά να έχουμε αποτελέσματα όπως το σημερινό».