Ποδόσφαιρο Γυναικών: Συνεχίζονται οι ρήξεις χιαστού στην Premier League

Ακόμη μια αθλήτρια στην Premier League Γυναικών υπέστη ρήξη χιαστού, η 26χρονη Τζιλ Ρουρντ της Μάντσεστερ Σίτι

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Συνεχίζονται οι ρήξεις χιαστού στην Premier League

Η μέση της Μάντσεστερ Σίτι Τζιλ Ρουρντ θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης μετά τον τραυματισμό του στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο (ACL).

Η 26χρονη διεθνής Ολλανδή αποχώρησε στο ένατο λεπτό στην νίκη της Σίτι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτενττην Τετάρτη στη φάση των ομίλων του Continental Cup.

Ο τραυματισμός θα οδηγήσει πιθανότατα την Ρουρντ να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν της Premier LeagieΓυναικών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στους οποίους η Ολλανδία παραμένει υποψήφια για να προκριθεί μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Nations League τον Δεκέμβριο.

Η διεθνής χαφ εντάχθηκε στη Σίτι από τη Βόλφσμπουργκ το περασμένο καλοκαίρι και ήταν σημαντική φιγούρα φέτος, προσφέροντας έξι γκολ και δύο ασίστ σε 11 συμμετοχές στην WSL.

Η Ρουρντ γίνεται η πιο πρόσφατη παίκτρια στο ποδόσφαιρο γυναικών που υπέστη τραυματισμό στον χιαστό. Θυμίζουμε πως πέντε από τις 20 υποψήφιες για τη Χρυσή Μπάλα του 2022 είχαν τραυματισμούς στον προσαγωγό το 2022, ενώ η Ρουρντ είναι η δεύτερη υποψήφια για τη Χρυσή Μπάλα του 2023 που υπέστη τραυματισμό τέτοιας φύσης αυτόν τον μήνα, αφού η επιθετική της Τσέλσι Σαμ Κερ υπέστη τραυματισμό στον χιαστό στην προπόνηση.