FIFA The Best 2023: Κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο η Αϊτάνα Μπονμάτι

Η Αϊτάνα Μπονμάτι ανακηρύχθηκε ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς στα βραβεία FIFA The Best.

FIFA The Best 2023: Κορυφαία ποδοσφαιρίστρια στον κόσμο η Αϊτάνα Μπονμάτι

Η Αϊτάνα Μπονμάτι ανακηρύχθηκε ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς στα βραβεία FIFA The Best για το 2023.

Η 25χρονη ήταν μία από τις τρεις παίκτριες που ήταν υποψήφιες για το βραβείο, αφού ήταν υποψήφια μαζί με την διεθνή συμπαίκτριά της Τζένιφερ Ερμόσο και την επιθετική της Ρεάλ Μαδρίτης Λίντα Καϊσέδο.

Η Μπονμάτι είχε μια εξαιρετική χρονιά τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, κατακτώντας το 2022-23 το Liga F και το Champions League με την Μπαρτσελόνα και το 2023 το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ισπανία.

Ήταν το φαβορί για να πάρει αυτό το βραβείο και ακολουθεί την επιτυχία της να στεφθεί νικήτρια της Χρυσής Μπάλας τον Οκτώβριο.

Η Αϊτάνα Μπονμάτι κέρδισε επίσης το βραβείο της Χρυσής Μπάλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο νωρίτερα φέτος, καθώς και τα βραβεία UEFA Women's player of the year και Champions League player of the season για την περασμένη σεζόν.

Μετά την κατάκτηση του βραβείου, η Μπονμάτι δήλωσε: «Όταν το 2023 έφτασε στο τέλος του, νοσταλγούσα, γιατί είναι μια εξαιρετική χρονιά που θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Οφείλω αυτό το βραβείο στις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, την Μπαρτσελόνα και την εθνική ομάδα.

Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν - χωρίς εσάς δεν θα ήμουν η παίκτρια που είμαι. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις υποψήφιες.

Τέλος, θα ήθελα να πω ότι είμαι περήφανη που ανήκω σε μια ισχυρή γενιά γυναικών που έχουν αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού».

Κατά την διάρκεια της περιόδου 2022-23, η Ισπανίδα χαφ σημείωσε 19 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για την Μπαρτσελόνα, η οποία κατέκτησε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της στη Liga F και εξασφάλισε τον δεύτερο θρίαμβο στο Champions League. Επίσης, σκόραρε τρεις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η καλή της φόρμα συνεχίστηκε και την φετινή σεζόν με εννέα γκολ σε 17 συμμετοχές για τον καταλανικό σύλλογο.