Ποδόσφαιρο Γυναικών: Έρχεται το Κύπελλο Ελλάδας

«Στα σκαριά» βρίσκεται η επαναφορά του Κυπέλλου Ελλάδας και στο Ποδόσφαιρο Γυναικών.

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Έρχεται το Κύπελλο Ελλάδας

Σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη του Ποδοσφαίρου Γυναικών έχει «στα σκαριά» η ΕΠΟ αφού πέρα από τα πρωταθλήματα μικτών για τα οποία μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νεανίδων και Κορασίδων, Γιώργος Παπακώστας, στην αποκλειστική του συνέντευξη στο ΦΩΣ, έρχεται και το Κύπελλο Ελλάδας.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να επαναφέρει και την δεύτερη διοργάνωση του Ποδοσφαίρου Γυναικών, πιθανώς ακόμη και από την νέα σεζόν (2024/25).

Η διοργάνωση ξεκίνησε την σεζόν 1999-00 και διεξήχθη για ακόμα δύο περιόδους, μέχρι το 2002. Από το 2003 η ΕΠΟ σταμάτησε προσωρινά την διεξαγωγή του, λόγω του ότι τα περισσότερα σωματεία αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετακινήσεων. Η διοργάνωση επανήλθε την περίοδο 2012-13, έπειτα από 11 χρόνια, για να διακοπεί ξανά το 2017.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 8 διοργανώσεις και τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τον τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις, έχοντας χριστεί έξι φορές κυπελλούχος. Από έναν τίτλο έχουν η Καβάλα 86 και Ολυμπιάδα Θεσσαλονίκης που είναι και η πρώτη νικήτρια του θεσμού.