Μουντιάλ Γυναικών 2027: Δύο νέες «συνεργασίες» στις υποψηφιότητες για την διοργάνωσή του

Οι «συνεργασίες» ΗΠΑ/Μεξικό και Βέλγιο/Γερμανία/Ολλανδία όπως και η Βραζιλία επιβεβαίωσαν τις υποψηφιότητές τους για την διεξαγωγή του Μουντιάλ Γυναικών το 2027.

Μουντιάλ Γυναικών 2027: Δύο νέες «συνεργασίες» στις υποψηφιότητες για την διοργάνωσή του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό επιβεβαίωσαν την κοινή τους υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027.

Το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία υπέβαλαν επίσης κοινή ευρωπαϊκή υποψηφιότητα στη FIFA, ενώ η Βραζιλία κατέθεσε την προσφορά της μία ημέρα πριν από την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου.

Η Νότια Αφρική ήταν αρχικά υποψήφια, αλλά απέσυρε το ενδιαφέρον της τον περασμένο μήνα για να επικεντρωθεί στη διοργάνωση του 2031.

Οι ΗΠΑ φιλοξένησαν το τουρνουά το 1999 και το 2003, ενώ η Γερμανία ήταν η διοργανώτρια χώρα το 2011.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 - το οποίο φιλοξένησαν η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία και κέρδισε η Ισπανία - ήταν το πρώτο γυναικείο τουρνουά που διεξήχθη σε δύο χώρες, αλλά μια διοργάνωση στο Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία θα ήταν η πρώτη που θα φιλοξενείτο σε τρεις χώρες.

Η Βραζιλία θα γράψει ιστορία αν επιλεγεί, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών δεν έχει φιλοξενηθεί ποτέ στη Νότια Αμερική.

Μετά την επίσημη επιβεβαίωση των υποψηφίων, η FIFA θα οργανώσει επισκέψεις επιτόπιας επιθεώρησης στις χώρες που θα υποβάλουν προσφορά τον Φεβρουάριο.

Στη συνέχεια, οι οικοδεσπότες αναμένεται να οριστούν κατά τη συνεδρίαση του Κογκρέσου της FIFA στις 17 Μαΐου 2024.