Εθνική Γυναικών: Οι διεθνείς που ξεχώρισαν στο Women’s Nations League

Μπορεί η Εθνική Γυναικών να μην κατάφερε να παραμείνει στην League B του UEFA Women’s Nations League, ωστόσο είδε να αναδεικνύονται πρωταγωνίστριες στην πορεία της.

Εθνική Γυναικών: Οι διεθνείς που ξεχώρισαν στο Women’s Nations League

Η Εθνική Γυναικών τερμάτισε τέταρτη ίσως στον πιο δύσκολο όμιλο του νεοσύστατου UEFA Women’s Nations League με 3 βαθμούς από την σπουδαία νίκη της επί της Ουκρανίας και θα συνεχίσει στην League C.

Παρόλα αυτά, οι κυρίες του Αλέξη Κατηκαρίδη στάθηκαν επάξια στα πέντε από τα έξι παιχνίδια και κοίταξαν στα μάτια ομάδες με πολύ υψηλότερο συντελεστή από εκείνες στο ranking της FIFA.

Στο ταξίδι αυτό, αναδύθηκαν αρκετές πρωταγωνίστριες για την «γαλανόλευκη», οι οποίες τράβηξαν τα βλέμματα με τις εμφανίσεις τους.

Έκλεισε στόματα

Ερωτήσεις εγείρονταν όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικής κάτω από τα δοκάρια στην Ζωή Νάση, με δεδομένο πως η 23χρονη τερματοφύλακας δεν είναι… πρώτο μπόι. Παρόλα αυτά, η πορτιέρε των Τρικάλων διέψευσε τους επικριτές της δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή της.

Η Νάση, η οποία αναδείχθηκε μάλιστα η κορυφαία Ελληνίδα τερματοφύλακας στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ, έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην παρθενική νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον Οκτώβριο στην Κρήτη.

«Θωρηκτό» στα χαφ

Αναμφίβολα, μια από τις παίκτριες που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πορεία της Ελλάδας στο Nations League Γυναικών ήταν η Ελένη Μάρκου.

Η 28χρονη μέση της Βασιλείας «γέμισε» με την παρουσία της την μεσαία γραμμή δημιουργώντας ένα πλήρως αξιόπιστο δίδυμο με την Ελένη Κακαμπούκη.

Η Μάρκου μάλιστα πέτυχε και τα δύο από τα τρία γκολ της Εθνικής στον όμιλο: τα γκολ της ισοφάρισης με την Πολωνία και την Ουκρανία.

«Χρυσή αλλαγή»

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές για την Ελληνική ομάδα φέτος ήταν η στιγμή που πέρασε στον αγώνα με την Ουκρανία στο Ηράκλειο η Ιφιγένεια Γεωργαντζή.

Η εξτρέμ του Αστέρα Τρίπολης ήρθε από τον πάγκο για να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας, δίνοντας την ασίστ στην Σούλα Σπυριδωνίδου για το νικητήριο γκολ επί των Ουκρανών.